Opret ny alarm

Guldpriser i USD og DKK: Som nat og dag

Offentliggjort af Tavex A/S i kategori Nyheder på 21.05.2018
Guldpris (XAU-DKK)
17371,40 DKK/oz
  
+ 129,20 DKK
Sølvpris (XAG-DKK)
207,22 DKK/oz
  
+ 5,94 DKK
Guld Tavex danmark blog banner

Så endte endnu en uge på børserne verden over. Men dette skrives, er de ved at stå op i Kina, mens de er i gang med søndagsstegen i USA. Hvis de altså stadig spiser steg om søndagen. Jeg vil ikke sige noget som helst up front, bare gå direkte til tallene.

Guldpriser i DKK

Uge 20 begyndte med en faldende trend fra højdespringet til 8265 DKK/ounce den 8. maj og rebounden landede mandag den 14. maj, ugens første handelsdag, på 8128 DKK/ounce, et faldt på 137 DKK.

Ugens guldpriser i danske kroner blev præget af en moderat stigende trend, til 8173 DKK/ounce torsdag den 17. maj, en stigning på 45 DKK. Derefter har guldet ligger mere eller mindre på samme niveau, med en svag tendens nedad, og ligger mandag den 21. maj på 8167 DKK/ounce.

Nå, men det var vel meget godt, ikke så godt som rekordprisen den 8. maj, men alligevel…?

Guld fik tæsk i USD

Nej, det var ikke godt. For i USD fik guld tæsk i uge 21, intet mindre.

Guldet stod i 1322 USD/ounce fredag den 11. maj, men tog så en ordentlig dukkert til 1292 USD/ounce tirsdag den 15. maj, et godt stykke under de 1300 USD/ounce og nu på det laveste niveau siden 27. december 2017.

Efter dykket sluttede i tirsdags har tendensen været nedad og guldet står nu i 1290 USD/ounce.

Guldet er altså brudt igennem modstanden lige over 1300 USD/ounce og tester nu et nyt niveau på rundt 1290 USD/ounce.

Hvad er der i vejen?

Tja, det er en styrket USD med et spotindeks på over 93.500, det er stigende renter på amerikanske statsobligationer, hvor den tiårige for første gang på meget længe giver over 3% i rente, en FED, der ser ud til at være helt enig om at fortsætte rentestigningerne og så en amerikansk økonomi, der kører godt med fortsat høje aktiekurser, Dow Jones på 24.700, høj amerikansk jobskabelse og lav arbejdsløshed og en udskudt handelskrig mellem USA og Kina.

Jo, indvender du, men der er vel også usikkerhed på det globale plan – hvad med Iran-situationen, Syrien, stigende oliepriser og tvivl om det kommende topmøde mellem Nordkoreas diktator Kim Jong-un og præsident Trump.

Ikke nok usikkerhed

Tja, siger jeg, det er bare ikke godt nok. En konfrontation mellem USA og Iran kan øge usikkerheden i Mellemøsten, men den er i forvejen ikke stor dér – økonomisk betyder Iran derimod intet for USA.

Syrien-krigen har været der i syv år, og det er kun, når der er fare for, at USA vil engagere sig mere (og geråde i endnu større konflikt med Rusland), at det indvirker på guldet.

Olie – helt ærligt, det er bare en råvare og ikke noget altafgørende, som dengang OPEC og sheik Yamani havde noget at skulle have sagt.

Og usikkerheden om Korea-topmødet – jamen, sådan forhandler Kim Jong-un, lige som hans far og farfar gjorde det før ham. Man skal ikke lade sig skræmme af nordkoreanske nyhedsoplæsere, der lyder som menneskelige totaktsmotorer på speed.

På vej ned til 1280 USD?

Nu får vi se, om der er modstand ved 1290 USD/ounce, hvor guldet ligger lige nu, mens ellers peger en del iagttagere på modstand omkring 1280 USD/ounce. Det er ikke den bedste indgangsbøn til en ny uge, men det er ikke noget at gøre ved det.

Du skal ikke fortvivle, for husk, aktieøkonomien og opsvinget kan ikke blive ved med at buldre på, og når de ikke kan det mere, så sidder du med et investeringsgode, som andre først skal flygte til. Og det investeringsgode er guld.

Guldpris (XAU-DKK)
17371,40 DKK/oz
  
+ 129,20 DKK
Sølvpris (XAG-DKK)
207,22 DKK/oz
  
+ 5,94 DKK

Du vil måske også gerne læse