Opret ny alarm

Sælg guld og sølv til Tavex

Hos Tavex køber vi dit gamle guld og sølv til markedets bedste priser. Få flere penge for dit guld eller sølv og nyd øjeblikkelig betaling. Brug vores udregner og få et retvisende estimat på hvor meget du kan få for dit gamle guld eller sølv.
Priser opdateret 1 minut siden

I tvivl om vægten?
Ring til Tavex og find ud af det +45 33 11 15 10.

Om lødighed
14 karat (585) er den mest almindelige lødighed for guldsmykker.

Kontakt Tavex og få øjeblikkelig udbetaling

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
Transaktionsdetaljer

Vi køber
Vægt
Total forventet værdi
Sådan sælger du dit guld og sølv

Sådan gør du

Ønsker du at sælge dit investeringsguld, investeringssølv, skrotguld eller skrotsølv, så kan du gøre det på følgende måder, beskrevet nedenfor. Uanset hvilken måde du vælger står vores personale altid klar til at hjælpe dig igennem med salget.

Salg af Investeringsguld- og sølv i butik:

Du kan sælge dit investeringsguld- og sølv i vores fysiske butik i hjertet af København. Følg nedenstående informationer.

 • Du kan blot henvende dig i vores butik i København og sælge dine genstande (Se vores åbningstider)
 • Ved salg i vores butik kan du få udbetalt kontant (op til DKK 8.000) eller via bankoverførsel. Ved bankoverførsel tages et standardgebyr på DKK 100. Ved udbetaling kontant af mere end DKK 8.000, er Tavex forpligtet til at inberette dette til skat (Læs punkt 2.3 i Købs- og salgbetingelser)
 • Gyldigt billed-ID (pas, EU/EØS kørekort, EU/EØS opholdstilladelse, Legitimationskort/kommunalt ID kort +18 år) skal medbringes.

 • Ved salg af store mængder (for ca. DKK 20.000 kr. og mere) anbefaler vi, at du kontakter os på forhånd, så vi kan aftale tidspunkt.

Tavex forbeholder sig retten til at teste guldet på den måde, vi finder nødvendig før produktet endeligt bliver købt. Dette kan være f. eks. at klippe en guldbarre over for at tjekke dens indhold eller at veje, måle og lytte til en mønt. Det er ikke noget som normalt er nødvendigt, hvis det guldbarre kommer med certifikat. Guldmønter m. pålydende værdi bliver aldrig klippet over.

Ved salg af investeringsguld for mere end DKK 8.000. skal der laves en kontooverførsel. Vi kræver derfor billede id samt (gyldigt kørekort el. pas). kontaktoplysning for at vi kan sikre den bedste service.


Send investeringsguld til Tavex:

Du kan sende investeringsguld til os via PostNord. Følg disse instrukser.


Salg af skrotguld- og sølv i butik (smykker, bestik, tandguld mm.):

Hvad skal du medbringe og hvordan foregår det?

 • Gyldigt billed-ID (pas, EU/EØS kørekort, EU/EØS opholdstilladelse, Legitimationskort/kommunalt ID kort +18 år) skal medbringes.

  og gerne sammen med dit sundhedskort (sygesikringsbevis).
 • Vi kan udbetale kontant (op til DKK 8.000). Ved DKK 8.000+ sker udbetaling via bankoverførsel. Her tages et standardgebyr på DKK 100.
 • Ved salg af større mængder (mere end 20 genstande eller for mere end DKK 20.000) bedes du venligst kontakte os på forhånd.
 • Tavex forbeholder sig retten til at teste guldet på den måde, vi finder nødvendig før produktet endeligt bliver købt. F.eks. kan der være behov for at klippe massive guldkæder over for at teste indholdet.
 • Alle ædelmetaller som købes hos Tavex Bliver testet m. Syre. Det tager typisk 20 sekunder – 1 minut at teste en alm. guldring el. en gaffel af sølv. Tykke kæder, kander eller andet hvor metallet kan være hul, skal klippes op og tager derfor lidt længere tid at teste.
 • Vi køber ikke sten, brillianter, diamanter, rubiner eller ligende. Du er dog mere end velkommen til at få dem med igen i en lille pose. Nogle sten kan dog ikke undgå at gå i stykker, så det bedes der venligst tages forbehold for.

Bemærk! Disse vilkår gør sig også gældende for salg af investeringssølv (barrer og mønter med renhed på .999)

Du skal henvende dig i vores butik i København, hvis du vil sælge skrotguld og -sølv. Du kan ikke sende dine genstande med post. Klik her for at se vores åbningstider.

Se aktuelle købspriser

Guld renhed som købes:

Vi køber alt guld, med eller uden stempel.

 • 8 karat  / stemplet 333:
 • 9 Karat  / stemplet 375:
 • 14 karat / stemplet 585:
 • 18 karat / stemplet 750:
 • 21 karat / stemplet 875:
 • 22 karat / stemplet 916/917: (Dubai guld, Thaiguld og Pakistansk/indisk guld)
 • 24 karat / stemplet 999

(Rødguld og hvidguld købes også).

Sølv i rendhed som købes:

Vi køber alt sølv, med eller uden stempel.

 • 500 / ingen stempel
 • 800 / stemplet 800 el. 800s
 • 830 / stemplet 830(s) el. 3 tårne (tretårnet sølv)
 • 925 / Stemplet 925(s) el. Sterling

 

 

Mit produkt er beskadiget, kan jeg stadig sælge det?

Mit Produkt er beskadiget, kan jeg stadig sælge det?

Guld og Sølv uanset stand, vil altid have en værdi.

Tavex agerer som køber og sælger, og køber alle produkter af guld og sølv (også produkter som ikke findes i vores sortiment). Vi har et kvalitetskrav ved tilbagekøb af produkter, der ses på standen af produktet. For at man kan få den fulde pris for sit guld, er det vigtigt at produktet er i fin stand. Vi ønsker kun at sælge produkter til vores kunder som er i god stand. Derfor forbeholder Tavex altid retten til at nægte køb af produkter til den angivede købspris i vores webshop. Hvis produktet er tydeligt beskadiget eller ridset, mister man typisk 1-2% af købsprisen.

Det skal dog påpeges, at Tavex køber alle beskadigedet produkter hvor der er indhold af guld eller sølv, men det vil være til en ædelmetallets skrotpris fremfor produktpris.

For at undgå at dine produkter bliver beskadiget anbefaler vi, at man beholder sine mønter i de medfølgende plastikkapsler, og at man ikke bryder barrernes emballage.

Mit produkt er beskadiget, kan jeg stadig sælge det? Svaret hos Tavex er altid JA!

Hvordan måler man ædelmetallers vægt og renhed?

Hvordan måler man ædelmetallers vægt og renhed?

Hvordan måler man ædelmetallers vægt og renhed? Selvom vægten på guld og sølv til tider angives i kilo eller gram, så er den officielle måleenhed for ædelmetaller troy ounce. En troy ounce (oz) er lig 31,1034768 gram. Bemærk, at en troy ounce ikke er det samme som en engelsk ounce som er lig 28,34 gram.

Guld og sølvs renhed måles i finholdighed, som angiver metallets renhed i tusindedele. Eksempelvis har en 1 oz Canadisk Maple Leaf guldmønt en finhed på .9999. Hvilket betyder, at mønten består af 99,99% rent guld. Derfor vejer mønten faktisk 31,1065875 gram, som så betyder at 31,1065875 x 0,9999 = 31,1034768. Dvs. 1 oz 100% rent guld

Et andet eksempel er den sydafrikanske Krugerrand med en bruttovægt på 33,93 gram som har en finhed på 916,7, hvilket er lig en renhed på 91,67%, som så betyder at 33,93 x 0,9167 = 31,1034768 og derved 1 oz 100% rent guld.

Udover finholdigheden, så er den traditionelle målenhed for gulds renhed karat (K). Den højeste karat er 24 hvilket er lig eller højere end 99,9% rent guld. Guldsmykker i Europa har ofte en renhed på 14 eller 18 karat, hvilket er lig 14/24 = 0.583 tilsvarende 58,3% og 18/24 = 0,750 tilsvarende 75% rent guld. Disse decimaltal ses oftes i form af påført stempel på smykket. Karat bruges som oftes til at beskrive smykkers renhed, hvor finholdigheden er klart den mest foretrukne mht. investeringsguld, men bruges også ofte i smykker.

På denne side har du mulighed for at se mere på forskellige typer af renhed og dets priser.

Vi håber dette indlæg var med til at gøre dig klogere på renhed guld og sølv.

Hvor kan jeg lære mere om guld og sølv?

Tavex har et nyhedsbrev, hvor vi løbende udgiver artikler med fokus på guld og økonomi.

Derudover er det muligt at invitere Tavex ud til en forsamling for at holde et oplæg omkring guld. Dette kan gøres ved at kontakte os på 3311 1510 eller tavex@tavex.dk.

Tavex deltager også ofte i Dansk Aktionærforenings “InvestorDagen”.

I den anledning af InvestorDagen i marts 2018, havde vi en præsentation om guld v/ prof. Krassimir Petrov.

Denne præsentation kan ses på prof. Petrovs youtube kanal via linket nedenfor. Vi undskylder for ikke optimal videokvalitet, men vi er stolte af kvaliteten af indholdet af præsentationen.

Se den 25 min. lange præsentation og bliv klogere på økonomi og guld.

Hvad er investeringsguld?

Hvad er investeringsguld?

Investeringsguld er guld som har en renhed på mindst .900 (90% finguld indhold) (se FAQ om renhed) enten i form af mønter og barrer. Dvs. mønter af ren finguld eller typiske historiske mønter / krugerrand / American eagle i 22 karat. Reglerne for hvornår guld anses som investeringsguld bestemmes af EU- lovgivning og momsloven.

Investeringsguld sælges momsfrit i Danmark og EU.

Tavex er Danmarks og Nordens førende inden for salg af investeringsguld. Vi garanterer de bedste priser på markedet, og rådgiver dig om hvilke produkter som er fordelagtige til dit budget og behov.

OBS: Vidste du? Man kan lave investeringer i guld fra 3900 kr og op. (14/5/2021)

Tavex Danmark - Udvalg af investeringsguld

Hvordan ser Tavex på investeringsguld?

Hos Tavex mener vi, at når du investerer  i guld, skal der højst være et spread på 10%. Spread er forskel på købs- og salgsprisen, det er vigtig at dit spread ikke bliver for højt, for det medfører at guld skal stige x antal % før du har tjent dine penge hjem. En god tommelfingerregel ved guld er, jo større mængde du køber, jo laverer spread opnår du. Vi anbefaler, at man som minimum køber 1 oz guld ad gangen (31.1 gram og spread ca. 8%), for at sikre sig en fordelagtig investering.

Alle produkter som Tavex sælger er kendt verden over og er likvide (let omsættelig).

Hvorfor investeringsguld?

En ting er hvad investeringsguld er, en anden er hvorfor man investerer i guld:

 • Guld hjælper på spredning af risiko i din portefølje
 • Du vil hedge mod inflation
 • Undgå negative renter i banken
 • Have et universelt produkt af høj værdi kontra vægt, som kan omsættes verden over.
 • Investeringsguld bruges primært for at sikre ens værdier og bevare købekraft.

Book en gratis konsultation  ... Eller giv os et ring på +45 3311 1510

Skrotguld
Vi køber (op til)
Alarmer
Guld 333/8 karat
136,06DKK
Guld 333/8 karat (1-50g)
126,65 DKK
Guld 333/8 karat (51-100g)
131,72 DKK
Guld 333/8 karat (101-250g)
133,17 DKK
Guld 333/8 karat (251-1000g)
134,61 DKK
Guld 333/8 karat (1000+g)
136,06 DKK
Guld 375/9 karat
153,22DKK
Guld med renhed 375/9K (1-50g)
142,62 DKK
Guld med renhed 375/9K (51-100g)
146,70 DKK
Guld med renhed 375/9K (101-250g)
148,33 DKK
Guld med renhed 375/9K (251-1000g)
149,96 DKK
Guld med renhed 375/9K (1000+g)
153,22 DKK
Guld 585/14 karat
239,03DKK
Guld 585/14 karat (1-50g)
222,50 DKK
Guld 585/14 karat (51-100g)
231,40 DKK
Guld 585/14 karat (101-250g)
233,95 DKK
Guld 585/14 karat (251-1000g)
236,49 DKK
Guld 585/14 karat (1000+g)
239,03 DKK
Guld 750/18 karat
306,45DKK
Guld 750/18 karat (1-50g)
285,26 DKK
Guld 750/18 karat (51-100g)
296,67 DKK
Guld 750/18 karat (101-250g)
299,93 DKK
Guld 750/18 karat (251-1000g)
303,19 DKK
Guld 750/18 karat (1000+g)
306,45 DKK
Guld 875/21 karat
332,78DKK
Guld 900/21,6 karat (mønter)
372,04DKK
Guld 917/22 karat
348,65DKK
Guld 917/22 karat (mønter)
378,53DKK
Guld 999/24 karat
406,02DKK
Guld 999/24 karat (barrer)
421,87DKK
Guld 999/24 karat (mønter)
421,87DKK
Skrotsølv
Vi køber (op til)
Alarmer
Sølv 500/Uden stempel
2,29DKK
Sølv 500/Uden stempel (1-100g)
2,07 DKK
Sølv 500/Uden stempel (101-500g)
2,10 DKK
Sølv 500/Uden stempel (501-1000g)
2,13 DKK
Sølv 500/Uden stempel (1001-5000g)
2,21 DKK
Sølv 500/Uden stempel (5000+g)
2,29 DKK
Sølv 800
3,40DKK
Sølv 800 (1-100g)
3,15 DKK
Sølv 800 (101-500g)
3,19 DKK
Sølv 800 (501-1000g)
3,23 DKK
Sølv 800 (1001-5000g)
3,32 DKK
Sølv 800 (5001+g)
3,40 DKK
Sølv 830/3-Tårnet
3,66DKK
Sølv 830/3-Tårnet (1-100g)
3,53 DKK
Sølv 830/3-Tårnet (101-500g)
3,55 DKK
Sølv 830/3-Tårnet (501-1000g)
3,59 DKK
Sølv 830/3-Tårnet (1001-5000g)
3,62 DKK
Sølv 830/3-Tårnet (5000+g)
3,66 DKK
Sølv 925/Sterling
4,08DKK
Sølv 925/Sterling (1-100g)
3,98 DKK
Sølv 925/Sterling (101-500g)
4,01 DKK
Sølv 925/Sterling (501-1000g)
4,03 DKK
Sølv 925/Sterling (1001-5000g)
4,06 DKK
Sølv 925/Sterling (5000+g)
4,08 DKK
Sølv 999/Finsølv
4,57DKK
Sølv 999/Finsølv (1-1000g)
4,14 DKK
Sølv 999/Finsølv (1001-5000g)
4,41 DKK
Sølv 999/Finsølv (5000+g)
4,57 DKK
Sølv 999/Finsølv (barrer)
5,31DKK
Sølv 999/Finsølv (mønter)
5,31DKK

Hvad kan du sælge til Tavex?

Dit guld & sølv er ofte mere værd en du tror.

Vores erfaringer viser os, at mange danskere har gammelt guld og sølv liggende hjemme i skuffen, uden at vide, at det kan være en formue værd. Det kan være alt lige fra gamle vielsesringe, en gammel guldkæde, et guld ur, sølvbestik, sølvfade eller noget helt andet. Ens for det hele er at guld- og sølvpriserne er steget meget gennem årene, og det gamle guld og sølv kan i dag være værdifuldt.
Har du noget gammelt guld eller sølv, som du ikke bruger længere? Prøv vores prisberegner ovenfor og se, hvad det kan være værd for dig.

Vi slår konkurrenterne!

Tavex A/S er en del af Tavex Group, som har butikker i det meste af Europa og gør at vi har samarbejdsaftaler med nogle af de største raffineringsfirmaer i verden. Hos os får du derfor markedets bedste pris pr. gram.

Det er ikke nogen hemmelighed, at der er mange på markedet som tilbyder køb af guld. Vores nuværende konkurrenter er Nyfortuna, Vitusguld, Seroguld og Nordisk guld, men vi slår dem på prisen hver gang!

Derudover er vi den guldforhandler, som har mest erfaring på det danske marked. Vi har drevet virksomhed i Danmark siden 2010, og har siden dag 1 slået konkurrenterne. Vi tjekker dagligt vores konkurrenters priser, som sikrer at vi slår dem til hver en tid og du som kunde kan få den bedste handel.

Tavex Danmark er den eneste virksomhed, som er certificerede forhandler med udenlandske raffinaderier og producenter.

Hurtigt, nemt og sikkert

Vi prioriterer altid kundens interesser. Det er vigtigt for os, at du som kunde kan føle dig tryg og handle uden bekymringer. I vores butik i hjertet af København har vi 6 kasser og 2 privatrum, som står til rådighed efter DIT behov.

Efter at guldet er blevet testet og vejet, kan du enten få pengene udbetalt kontant (se udbetalingsgrænser her) eller få dem overført til din bankkonto i løbet af 1-2 bankdage – Uanset beløb.

Gyldigt billed-ID (pas, EU/EØS kørekort, EU/EØS opholdstilladelse, Legitimationskort/kommunalt ID kort +18 år) skal medbringes.

Vi køber alt uanset stand!

Alle genstande som er lavet af guld eller sølv har en værdi. Så længe vi handler indenfor dansk lovgivning, og alle krav er opfyldt køber vi dit guld eller sølv uanset stand, kvalitet og vægt. Vi køber selvfølgelig rødguld og hvidguld, også selvom det ikke er stemplet!

Disse karater af guld købes:

333 – 8 karat 750 – 18 karat
375 – 9 karat 875 – 21 karat
417 – 10 karat 916 / 917 – 22 karat
585 – 14 karat 999 – 24 karat

Sølv finhed som købes:

 • 999 – Finsølv
 • 925 – Sterling
 • 830 – Tretårnet / 3 tårne
 • 800 – Stemplet
 • 500 – Sølv uden stempel.

Ting vi ikke køber:

Vi handler ikke med diamanter (alm. pink diamanter og sorte diamanter), platin og palladium. Vi har valgt at fokusere på, hvad vi er bedst til, og derfor handler vi udelukkende med guld og Sølv.

 

 

Hvordan du sælger du dit guld og sølv til Tavex

Benyt udregner

Indsæt så meget information som du ser på din genstand og få straks et groft estimat.

Besøg kontoret

Så snart du finder en passende pris, så besøg vores butik og få dine genstande vurderet af en Tavex ekspert.

Få øjeblikkelig udbetalingen

Efter vurderingen af dine genstande tilbyder vi øjeblikkelig udbetaling. Denne proces er hurtig, nem og praktisk.