Opret ny alarm

Sælg dit guld og sølv til Tavex

Hos Tavex er vi specialister i at vurdere og opkøbe dine gamle guld- og sølvgenstande - Og vi giver nogle af markedets bedste priser. Måske ligger der ubrugte skatte i form af smykker eller sølvgenstande i dine skuffer. Med vores brugervenlige udregner-værktøj her på siden kan du let se hvor meget dit gamle guld og sølv genstande er værd. Du får hurtig betaling.
Priser opdateret 4 minutter siden

I tvivl om vægten?
Ring til Tavex og find ud af det +45 33 11 15 10.

Om lødighed
14 karat (585) er den mest almindelige lødighed for guldsmykker.

Kontakt Tavex og få øjeblikkelig udbetaling
 • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
Transaktionsdetaljer

Vi køber
Vægt
Total forventet værdi
Sådan sælger du dit guld og sølv

Trin-for-trin guide

Ønsker du at sælge dit investeringsguld, investeringssølv, skrotguld eller skrotsølv, så kan du gøre det på følgende måder, beskrevet nedenfor. Uanset hvilken måde du vælger står vores personale altid klar til at hjælpe dig igennem med salget.

Når du er klar til at sælge, kan det gøres på følgende måder:

Sælg skrotguld- og sølv i butikken

 • Besøg vores fysiske butik(Find butik) *
 • Medbring følgende:
  • Gyldigt billed-ID (pas, EU/EØS kørekort, EU/EØS opholdstilladelse, Legitimationskort/kommunalt ID kort +18 år) skal medbringes.

  • Dit sundhedskort (sygesikringsbevis), hvis muligt
 • Tavex tester og vurdere guldet / sølvet
  • Tavex forbeholder sig retten til at teste guldet på den måde, vi finder nødvendig, før produktet endeligt købes. For eksempel kan der være behov for at klippe guldkæder over for at teste indholdet.
  • Alle ædelmetaller, som købes hos Tavex, bliver testet med syre. Det tager typisk 20-60 sekunder at teste en almindelig guldring eller en gaffel af sølv (Tykke kæder, kander eller andet, hvor metallet kan være hul, skal klippes op og tager derfor lidt længere tid at teste).
  • Tavex køber ikke sten, brillianter, diamanter, rubiner eller lignende. Du er dog velkommen til at få disse med retur i en lille pose, såfremt det er muligt at fjerne dem. Nogle sten kan dog ikke undgå at gå i stykker, så der bedes venligst tages forbehold herfor.
 • Du modtager konkret tilbud
  • Du modtager et konkret tilbud baseret på de gældende guld- og sølvpriser for testningen, som sendes til dig pr. e-mail.
 • Accept / Afslag af tilbuddet
  • Accept:
   • Eventuelt manglende info skal indhentes**
   • Tavex udbetaler beløbet kontant eller via bankoverførsel***
  • Afslag:
   • Tavex tager et gebyr på 100 DKK for at teste/vurdere genstande, som alligevel ikke ønskes solgt. Når gebyret er betalt, udleveres de medbragte genstande igen.

* Ved salg af større mængder (mere end 20 genstande eller for mere end 20.000 DKK) bedes du venligst kontakte os på forhånd.
** I overensstemmelse med politiets vedtægter herom, er vi forpligtede til at føre oplysningerne om en eventuel handel ind i vores købs- og salgsbog (Politibog). Du skal derfor fremvise forskellige oplysninger samt gyldigt billedelegitimation.
*** Ved bankoverførsel tages der et gebyr på 100 DKK

________

Send skrotguld- og sølv til Tavex

Som noget nyt er det nu også muligt at sende dit gamle skrotguld eller sølv til Tavex via post. Ønsker du at sende dit gamle guld eller sølv til os så kontakt os på

Telefon 3311 1510

________

Sælg investeringsguld- og sølv i butikken

 • Besøg vores fysiske butik(Find butik) *
 • Medbring følgende:
  • Gyldigt billed-ID (pas, EU/EØS kørekort, EU/EØS opholdstilladelse, Legitimationskort/kommunalt ID kort +18 år) skal medbringes.

  • Dit sundhedskort (sygesikringsbevis), hvis muligt
 • Tavex tester og vurdere guldet / sølvet
  • Tavex forbeholder sig retten til at teste guldet og sølvet på den måde, vi finder nødvendig, før produktet endeligt bliver købt. Dette kan for eksempel være at klippe en guldbarre over for at tjekke dens indhold eller at veje, måle og lytte til en mønt. Det er normalt ikke nødvendigt, hvis guldbarren kommer med certifikat. Guldmønter med pålydende værdi bliver aldrig klippet over.
 • Du modtager konkret tilbud
  • Du modtager et konkret tilbud baseret på de gældende guld- og sølvpriser for testningen, som sendes til dig pr. e-mail.
 • Accept / Afslag af tilbuddet
  • Accept:
   • Eventuelt manglende info skal indhentes**
   • Tavex udbetaler beløbet kontant eller via bankoverførsel***
  • Afslag:
   • Du får dit guld / sølv retur og kan forlade butikken

* Ved salg af store mængder (for ca. +50.000 DKK) anbefaler vi, at du kontakter os på forhånd, så vi kan aftale tidspunkt.
** Tavex er underlagt Finanstilsynet og dets regler omkring bekæmpelse af hvidvask og terrorfinansiering. Du skal derfor fremvise forskellige oplysninger samt vise gyldigt billedlegitimation.
*** Ved bankoverførsel tages der et gebyr på 100 DKK

________

Send investeringsguld- og sølv til Tavex

Du kan sende investeringsguld til os via PostNord. Følg disse instrukser.

 

 

 

Mit produkt er beskadiget, kan jeg stadig sælge det?

Mit Produkt er beskadiget, kan jeg stadig sælge det?

Guld og Sølv uanset stand, vil altid have en værdi.

Tavex agerer som både køber og sælger. Vi køber alle produkter af guld og sølv fra vores sortiment (også produkter som ikke findes i vores sortiment). Vi har et kvalitetskrav ved tilbagekøb af produkter, der ses på standen af produktet. For at man kan få den fulde pris for sit guld, er det vigtigt at produktet er i fin stand. Vi ønsker kun at sælge produkter til vores kunder som er i god stand. Derfor forbeholder Tavex altid retten til at nægte køb af produkter til den angivende købspris i vores webshop. Hvis produktet er tydeligt beskadiget eller ridset, mister man typisk 1-2% af købsprisen.

Det skal dog påpeges, at Tavex køber alle beskadiget produkter hvor der er indhold af guld eller sølv, men det vil være til en ædelmetallets skrotpris fremfor produktpris.

For at undgå at dine produkter bliver beskadiget anbefaler vi, at man beholder sine mønter i de medfølgende plastikkapsler, og at man ikke bryder barrernes emballage.

Mit produkt er beskadiget, kan jeg stadig sælge det? Svaret hos Tavex er altid JA!

Hvordan måler man ædelmetallers vægt og renhed?

Hvordan måler man ædelmetallers vægt og renhed?

Hvordan måler man ædelmetallers vægt og renhed? Selvom vægten på guld og sølv til tider angives i kilo eller gram, så er den officielle måleenhed for ædelmetaller troy ounce. En troy ounce (oz) er lig 31,1034768 gram. Bemærk, at en troy ounce ikke er det samme som en engelsk ounce som er lig 28,34 gram.

Guld og sølvs renhed måles i finholdighed, som angiver metallets renhed i tusindedele. Eksempelvis har en 1 oz Canadisk Maple Leaf guldmønt en finhed på .9999. Hvilket betyder, at mønten består af 99,99% rent guld. Derfor vejer mønten faktisk 31,1065875 gram, som så betyder at 31,1065875 x 0,9999 = 31,1034768. Dvs. 1 oz 100% rent guld

Et andet eksempel er den sydafrikanske Krugerrand med en bruttovægt på 33,93 gram som har en finhed på 916,7, hvilket er lig en renhed på 91,67%, som så betyder at 33,93 x 0,9167 = 31,1034768 og derved 1 oz 100% rent guld.

Udover finholdigheden, så er den traditionelle målenhed for gulds renhed karat (K). Den højeste karat er 24 hvilket er lig eller højere end 99,9% rent guld. Guldsmykker i Europa har ofte en renhed på 14 eller 18 karat, hvilket er lig 14/24 = 0.583 tilsvarende 58,3% og 18/24 = 0,750 tilsvarende 75% rent guld. Disse decimaltal ses oftes i form af påført stempel på smykket. Karat bruges som oftes til at beskrive smykkers renhed, hvor finholdigheden er klart den mest foretrukne mht. investeringsguld, men bruges også ofte i smykker.

På denne side har du mulighed for at se mere på forskellige typer af renhed og dets priser.

Vi håber dette indlæg var med til at gøre dig klogere på renhed guld og sølv.

Hvor kan jeg lære mere om guld og sølv?

Tavex har et nyhedsbrev, hvor vi løbende udgiver artikler med fokus på guld og økonomi.

Derudover er det muligt at invitere Tavex ud til en forsamling for at holde et oplæg omkring guld. Dette kan gøres ved at kontakte os på 3311 1510 eller tavex@tavex.dk.

Tavex deltager også ofte i Dansk Aktionærforenings “InvestorDagen”.

I den anledning af InvestorDagen i marts 2018, havde vi en præsentation om guld v/ prof. Krassimir Petrov.

Denne præsentation kan ses på prof. Petrovs youtube kanal via linket nedenfor. Vi undskylder for ikke optimal videokvalitet, men vi er stolte af kvaliteten af indholdet af præsentationen.

Se den 25 min. lange præsentation og bliv klogere på økonomi og guld.

Hvad er investeringsguld?

Hvad er investeringsguld

Handelen med guld strækker sig tusinder af år tilbage og har altid fascineret menneskeheden. Når vi taler om investeringsguld, drejer det sig primært om to typer produkter: Guldbarrer og Guldmønter. Hos Tavex fokuserer vi udelukkende på fysisk investeringsguld, men der findes i dag også andre måder at investere i guld på, såsom gennem ETF’er, guldaktier og CFD’er. Uanset valg af investeringsmetode indebærer det dog ofte, at du ikke fysisk ejer guldet, men i stedet er investeret i papirbaserede værdier. Derfor har Tavex valgt kun at fokusere på fysisk guld.

Hvad SKATs og Momslovens defination af investeringsguld

For at forstå, hvad investeringsguld er, er det vigtigt at kende SKATs og Momslovens definitioner.

Når det kommer til Guldbarrer, specificerer SKAT det på følgende måde:

 • “Guld i form af en barre eller plade med en vægt, som accepteres af guldmarkederne, med en lødighed på mindst 995 tusindedele, uanset om guldet er repræsenteret ved værdipapirer. Barrer eller plader med en vægt på 1 g eller derunder er ikke omfattet af ordningen for investeringsguld.”

Hvis vi ser på Guldmønter, definerer SKAT dem sådan:

 • Guldmønter, der er af en lødighed på mindst 900 tusindedele, er præget efter år 1800 og er eller har været lovligt betalingsmiddel i oprindelseslandet, og som sædvanligvis sælges til en pris, der ikke overstiger den normale markedsværdi af møntens guldindhold med mere end 80 pct.

Hvorfor investere i guld

Der er mange grunde til at investere i fysisk guld som en del af ens investeringsstrategi. Guld har gennem årene konsekvent vist stigende værdi og har altid været en betydningsfuld aktiv, især i krisetider, hvor det ofte har klaret sig godt. Et velkendt ordsprog inden for investeringsguld lyder: “Du skal ikke købe guld for at blive rig, men for ikke at blive fattig.” Der er dog også flere andre grunde til at investere i guld, såsom:

Risikospredning: Guld hjælper med at sprede risikoen i din portefølje.
Inflationssikring: Guld fungerer som en pålidelig beskyttelse mod inflation.
Undgå negative renter: Investering i guld kan hjælpe dig med at undgå negative renter i banken.
Universel værdi: Guld er et globalt anerkendt aktiv med høj værdi i forhold til sin vægt.
Bevarelse af købekraft: Investering i guld handler primært om at bevare din købekraft og beskytte dine værdier.

Hvordan ser Tavex på investeringsguld

Tavex er stolt af at være førende forhandler af fysisk investeringsguld i Danmark og Norden. Med mere end 12 lande og over 250 medarbejdere har Tavex et solidt fodspor inden for investeringsmetaller. Vi deler begejstringen for dette fantastiske investeringsaktiv og er engageret i at levere en bred vifte af kvalitetsguldbarrer og -mønter, der opfylder SKATs kriterier. Hos Tavex tror vi på, at investering i guld bør være tilgængelig for alle. Som officielle partnere med nogle af verdens mest anerkendte ædelmetalraffinaderier og møntsteder er vi dedikerede til at tilbyde pålidelige og autentiske guldprodukter af høj kvalitet til vores kunder.

 

Book en gratis konsultation … Eller giv os et ring på +45 3311 1510

Skrotguld
Vi køber (op til)
Alarmer
Guld 333/8 karat
161,59DKK
Guld 333/8 karat (1-50g)
161,59 DKK
Guld 333/8 karat (51-100g)
161,59 DKK
Guld 333/8 karat (101-250g)
161,59 DKK
Guld 333/8 karat (251-1000g)
161,59 DKK
Guld 333/8 karat (1000+g)
161,59 DKK
Guld 375/9 karat
171,97DKK
Guld med renhed 375/9K (1-50g)
171,97 DKK
Guld med renhed 375/9K (51-100g)
171,97 DKK
Guld med renhed 375/9K (101-250g)
171,97 DKK
Guld med renhed 375/9K (251-1000g)
171,97 DKK
Guld med renhed 375/9K (1000+g)
171,97 DKK
Guld 585/14 karat
290,12DKK
Guld 585/14 karat (1-50g)
288,56 DKK
Guld 585/14 karat (51-100g)
288,56 DKK
Guld 585/14 karat (101-250g)
288,56 DKK
Guld 585/14 karat (251-1000g)
288,56 DKK
Guld 585/14 karat (1000+g)
290,12 DKK
Guld 750/18 karat
369,95DKK
Guld 750/18 karat (1-50g)
367,95 DKK
Guld 750/18 karat (51-100g)
367,95 DKK
Guld 750/18 karat (101-250g)
367,95 DKK
Guld 750/18 karat (251-1000g)
367,95 DKK
Guld 750/18 karat (1000+g)
369,95 DKK
Guld 875/21 karat
426,92DKK
Guld 900/21,6 karat (mønter)
462,42DKK
Guld 917/22 karat
441,66DKK
Guld 917/22 karat (mønter)
470,50DKK
Guld 999/24 karat
492,78DKK
Guld 999/24 karat (barrer)
518,08DKK
Guld 999/24 karat (mønter)
520,75DKK
Skrotsølv
Vi køber (op til)
Alarmer
Sølv 500/Uden stempel
2,64DKK
Sølv 500/Uden stempel (1-100g)
0,00 DKK
Sølv 500/Uden stempel (101-500g)
2,64 DKK
Sølv 500/Uden stempel (501-1000g)
2,64 DKK
Sølv 500/Uden stempel (1001-5000g)
2,64 DKK
Sølv 500/Uden stempel (5000+g)
2,64 DKK
Sølv 800
4,50DKK
Sølv 800 (1-100g)
0,00 DKK
Sølv 800 (101-500g)
4,50 DKK
Sølv 800 (501-1000g)
4,50 DKK
Sølv 800 (1001-5000g)
4,50 DKK
Sølv 800 (5001+g)
4,50 DKK
Sølv 830/3-Tårnet
4,87DKK
Sølv 830/3-Tårnet (1-100g)
0,00 DKK
Sølv 830/3-Tårnet (101-500g)
4,87 DKK
Sølv 830/3-Tårnet (501-1000g)
4,87 DKK
Sølv 830/3-Tårnet (1001-5000g)
4,87 DKK
Sølv 830/3-Tårnet (5000+g)
4,87 DKK
Sølv 925/Sterling
5,50DKK
Sølv 925/Sterling (1-100g)
0,00 DKK
Sølv 925/Sterling (101-500g)
5,50 DKK
Sølv 925/Sterling (501-1000g)
5,50 DKK
Sølv 925/Sterling (1001-5000g)
5,50 DKK
Sølv 925/Sterling (5000+g)
5,50 DKK
Sølv 999/Finsølv
6,53DKK
Sølv 999/Finsølv (1-1000g)
6,53 DKK
Sølv 999/Finsølv (1001-5000g)
6,53 DKK
Sølv 999/Finsølv (5000+g)
6,53 DKK
Sølv 999/Finsølv (barrer)
7,16DKK
Sølv 999/Finsølv (mønter)
7,16DKK

Sælg guld & sølv i butikken
 • Markedets bedste priser
 • Personlig betjening i butikken
 • Hurtig udbetaling

Besøg butikken

Send dit guld & sølv
 • Markedets bedste priser
 • Send fra hele Danmark
 • Nemt og uden fremmøde

Ring til os

Brug for hjælp??

Har du brug for hjælpe? Kontakt vores support på

+45 3311 1510

Læs mere her

Har du gamle guld- eller sølvgenstande liggende i skuffen?

Mange af os gemmer ting og sager i vores hjem, som vi måske ikke længere bruger eller tænker over. Men hvad hvis disse genstande faktisk gemte på en værdi, som vi ikke engang var klar over? Hos Tavex tilbyder vi at opkøbe dine gamle guld- og sølv genstande. Gennem årene har vi set utallige tilfælde, hvor folk har haft ældre smykker, ure, bestik eller andre guld- og sølvgenstande liggende, som i dag kan have en betydelig økonomisk værdi.

Hvilken type genstande kan du sælge til Tavex?

Vi ser en bred vifte af guld og sølv genstande, der kan have en værdi og som folk måske ikke er opmærksomme på. Dette kan inkludere alt fra gamle vielsesringe, guldkæder og guldure til sølvbestik og sølvfade. Måske har du arvet nogle smykker fra din bedsteforældre, eller måske har du nogle smykker eller genstande fra tidligere år, som du ikke længere bruger. Disse genstande, uanset hvor små eller beskedne de måtte virke, kan faktisk være mere værdifulde, end du forestiller dig. Vi køber selvfølgelig rødguld og hvidguld, også selvom det ikke er stemplet.

Hvilke karater guld køber vi?

Vi accepterer følgene karater og finheder i guld.

 • 333/8 karat
 • 375/9 karat
 • 585/14 karat
 • 750/18 karat
 • 875/21 karat
 • 900/21,6 karat (mønter)
 • 917/22 karat
 • 917/22 karat (mønter)
 • 999/24 karat
 • 999/24 karat (barrer)
 • 999/24 karat (mønter)

Hvilke karater sølv køber vi?

Vi accepterer følgene karater og finheder i sølv.

 • 500/Uden stempel
 • 800 830/3-Tårnet
 • 925/Sterling
 • 999/Finsølv
 • 999/Finsølv (barrer)
 • 999/Finsølv (mønter)

Processen – Hurtigt, nemt og sikkert

Når du beslutter dig for at besøge en af vores butikker, vil vores erfarne eksperter byde dig velkommen. Det er vigtigt for os, at du som kunde kan føle dig tryg og handle uden bekymringer. I vores butik har vi åbne 6 kasser og 2 privatrum, som står til rådighed efter dit behov. Først vil dine genstande blive testet og vurderet nøje for at fastslå deres værdi. Dette omfatter en vurdering af metallets karat og renhed samt en vurdering af genstandens stand. Efter denne proces vil vores eksperter give dig et tilbud, baseret på den aktuelle markedspris. Efter accept af tilbuddet kan du vælge, om du ønsker at få pengene udbetalt kontant eller overført til din bankkonto. Uanset din beslutning vil udbetalingen ske hurtigt og sikkert.

Hvorfor sælge til Tavex?

Der er flere grunde til at vælge Tavex som din partner når du ønsker at sælge dine gamle guld- og sølvgenstande. For det første har vi mere end 12 års erfaring inden for guld- og sølvhandel i Danmark, hvilket gør os til en pålidelig og erfaren aktør på markedet. Vores samarbejde med internationale raffinaderier og producenter giver os mulighed for at tilbyde dig den bedste pris pr. gram, hvilket betyder, at du får den mest retfærdige værdi for dine genstande.

Er der et gebyr, hvis jeg bare vil have mine varer vurderet eller alligevel ikke vil sælge?

Vi forstår, at nogle gange ønsker du måske blot at få en vurdering af dine gamle guld- eller sølvgenstande for at få en idé om deres værdi, selvom du ikke er klar til at sælge dem. Hos Tavex tilbyder vi en professionel vurderingsservice for dine genstande uden forpligtelse til at sælge. Dog vil der være et gebyr på 100 DKK for denne service.

Vores erfarne eksperter vil tage sig af dine genstande med omhu og præcision og give dig en retfærdig og nøjagtig vurdering af deres værdi. Dette giver dig mulighed for at træffe informerede beslutninger om, hvad du ønsker at gøre med dine genstande i fremtiden.

Kan du sende gammelt guld og sølv til Tavex med posten?

Det korte svar er JA – som noget helt nyt har vi åbnet op for, at du nu kan sende dit gamle skrotguld og sølv til Tavex og få hurtig udbetaling. Giv os et kald på telefon 3311 1510, så guider vi dig sikkert og trygt igennem.

Hvad køber vi ikke?

Vores fokus er udelukkende på guld og sølv, og vi handler derfor ikke med diamanter, platin eller palladium. Vi ønsker at levere den bedste service og ekspertise inden for vores kerneområde og garanterer, at du får den mest pålidelige og gennemsigtige oplevelse, når du vælger at sælge dit gamle guld og sølv til Tavex.


Hvordan du sælger du dit guld og sølv til Tavex

Benyt vores udregner

Indtast så meget information som muligt på din / dine genstande og få straks et groft prisestimat.

Besøg kontoret / Send til Tavex

Når du er klar til at sælge, så besøg vores butik og få dine genstande vurderet af en Tavex ekspert eller ring til os på 3311 1510 hvis du ønsker at sende det til os.

Få hurtig udbetaling

Efter vurderingen af dine genstande tilbyder vi hurtig udbetaling. Denne proces er hurtig, nem og praktisk.