Opret ny alarm

Sælg guld og sølv til Tavex

Hos Tavex er vi specialister i at vurdere og opkøbe dine gamle guld- og sølvgenstande - Og vi giver nogle af markedets bedste priser. Måske ligger der ubrugte skatte i form af smykker eller sølvgenstande i dine skuffer. Med vores brugervenlige udregner-værktøj her på siden kan du let se hvor meget dit gamle guld og sølv genstande er værd. Du får hurtig betaling.
Priser opdateret 5 minutter siden

I tvivl om vægten?
Ring til Tavex og find ud af det +45 33 11 15 10.

Om lødighed
14 karat (585) er den mest almindelige lødighed for guldsmykker.

Kontakt Tavex og få øjeblikkelig udbetaling

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
Transaktionsdetaljer

Vi køber
Vægt
Total forventet værdi
Sådan sælger du dit guld og sølv

Sådan gør du

Ønsker du at sælge dit investeringsguld, investeringssølv, skrotguld eller skrotsølv, så kan du gøre det på følgende måder, beskrevet nedenfor. Uanset hvilken måde du vælger står vores personale altid klar til at hjælpe dig igennem med salget.

Salg af Investeringsguld- og sølv i butik:

Du kan sælge dit investeringsguld- og sølv i vores fysiske butik i hjertet af København. Følg nedenstående informationer.

 • Du kan blot henvende dig i vores butik i København og sælge dine genstande (Se vores åbningstider)
 • Ved salg i vores butik kan du få udbetalt kontant (op til DKK 8.000) eller via bankoverførsel. Ved bankoverførsel tages et standardgebyr på DKK 100. Ved udbetaling kontant af mere end DKK 8.000, er Tavex forpligtet til at inberette dette til skat (Læs punkt 2.3 i Købs- og salgbetingelser)
 • Gyldigt billed-ID (pas, EU/EØS kørekort, EU/EØS opholdstilladelse, Legitimationskort/kommunalt ID kort +18 år) skal medbringes.

 • Ved salg af store mængder (for ca. DKK 20.000 kr. og mere) anbefaler vi, at du kontakter os på forhånd, så vi kan aftale tidspunkt.

Tavex forbeholder sig retten til at teste guldet på den måde, vi finder nødvendig før produktet endeligt bliver købt. Dette kan være f. eks. at klippe en guldbarre over for at tjekke dens indhold eller at veje, måle og lytte til en mønt. Det er ikke noget som normalt er nødvendigt, hvis det guldbarre kommer med certifikat. Guldmønter m. pålydende værdi bliver aldrig klippet over.

Ved salg af investeringsguld for mere end DKK 8.000. skal der laves en kontooverførsel. Vi kræver derfor billede id samt (gyldigt kørekort el. pas). kontaktoplysning for at vi kan sikre den bedste service.


Send investeringsguld til Tavex:

Du kan sende investeringsguld til os via PostNord. Følg disse instrukser.


Salg af skrotguld- og sølv i butik (smykker, bestik, tandguld mm.):

Hvad skal du medbringe og hvordan foregår det?

 • Gyldigt billed-ID (pas, EU/EØS kørekort, EU/EØS opholdstilladelse, Legitimationskort/kommunalt ID kort +18 år) skal medbringes.

  og gerne sammen med dit sundhedskort (sygesikringsbevis).
 • Vi kan udbetale kontant (op til DKK 8.000). Ved DKK 8.000+ sker udbetaling via bankoverførsel. Her tages et standardgebyr på DKK 100.
 • Ved salg af større mængder (mere end 20 genstande eller for mere end DKK 20.000) bedes du venligst kontakte os på forhånd.
 • Tavex forbeholder sig retten til at teste guldet på den måde, vi finder nødvendig før produktet endeligt bliver købt. F.eks. kan der være behov for at klippe massive guldkæder over for at teste indholdet.
 • Alle ædelmetaller som købes hos Tavex Bliver testet m. Syre. Det tager typisk 20 sekunder – 1 minut at teste en alm. guldring el. en gaffel af sølv. Tykke kæder, kander eller andet hvor metallet kan være hul, skal klippes op og tager derfor lidt længere tid at teste.
 • Vi køber ikke sten, brillianter, diamanter, rubiner eller ligende. Du er dog mere end velkommen til at få dem med igen i en lille pose. Nogle sten kan dog ikke undgå at gå i stykker, så det bedes der venligst tages forbehold for.

Bemærk! Disse vilkår gør sig også gældende for salg af investeringssølv (barrer og mønter med renhed på .999)

Du skal henvende dig i vores butik i København, hvis du vil sælge skrotguld og -sølv. Du kan ikke sende dine genstande med post. Klik her for at se vores åbningstider.

Se aktuelle købspriser

Guld renhed som købes:

Vi køber alt guld, med eller uden stempel.

 • 8 karat  / stemplet 333:
 • 9 Karat  / stemplet 375:
 • 14 karat / stemplet 585:
 • 18 karat / stemplet 750:
 • 21 karat / stemplet 875:
 • 22 karat / stemplet 916/917: (Dubai guld, Thaiguld og Pakistansk/indisk guld)
 • 24 karat / stemplet 999

(Rødguld og hvidguld købes også).

Sølv i rendhed som købes:

Vi køber alt sølv, med eller uden stempel.

 • 500 / ingen stempel
 • 800 / stemplet 800 el. 800s
 • 830 / stemplet 830(s) el. 3 tårne (tretårnet sølv)
 • 925 / Stemplet 925(s) el. Sterling

 

 

Mit produkt er beskadiget, kan jeg stadig sælge det?

Mit Produkt er beskadiget, kan jeg stadig sælge det?

Guld og Sølv uanset stand, vil altid have en værdi.

Tavex agerer som både køber og sælger. Vi køber alle produkter af guld og sølv fra vores sortiment (også produkter som ikke findes i vores sortiment). Vi har et kvalitetskrav ved tilbagekøb af produkter, der ses på standen af produktet. For at man kan få den fulde pris for sit guld, er det vigtigt at produktet er i fin stand. Vi ønsker kun at sælge produkter til vores kunder som er i god stand. Derfor forbeholder Tavex altid retten til at nægte køb af produkter til den angivende købspris i vores webshop. Hvis produktet er tydeligt beskadiget eller ridset, mister man typisk 1-2% af købsprisen.

Det skal dog påpeges, at Tavex køber alle beskadiget produkter hvor der er indhold af guld eller sølv, men det vil være til en ædelmetallets skrotpris fremfor produktpris.

For at undgå at dine produkter bliver beskadiget anbefaler vi, at man beholder sine mønter i de medfølgende plastikkapsler, og at man ikke bryder barrernes emballage.

Mit produkt er beskadiget, kan jeg stadig sælge det? Svaret hos Tavex er altid JA!

Hvordan måler man ædelmetallers vægt og renhed?

Hvordan måler man ædelmetallers vægt og renhed?

Hvordan måler man ædelmetallers vægt og renhed? Selvom vægten på guld og sølv til tider angives i kilo eller gram, så er den officielle måleenhed for ædelmetaller troy ounce. En troy ounce (oz) er lig 31,1034768 gram. Bemærk, at en troy ounce ikke er det samme som en engelsk ounce som er lig 28,34 gram.

Guld og sølvs renhed måles i finholdighed, som angiver metallets renhed i tusindedele. Eksempelvis har en 1 oz Canadisk Maple Leaf guldmønt en finhed på .9999. Hvilket betyder, at mønten består af 99,99% rent guld. Derfor vejer mønten faktisk 31,1065875 gram, som så betyder at 31,1065875 x 0,9999 = 31,1034768. Dvs. 1 oz 100% rent guld

Et andet eksempel er den sydafrikanske Krugerrand med en bruttovægt på 33,93 gram som har en finhed på 916,7, hvilket er lig en renhed på 91,67%, som så betyder at 33,93 x 0,9167 = 31,1034768 og derved 1 oz 100% rent guld.

Udover finholdigheden, så er den traditionelle målenhed for gulds renhed karat (K). Den højeste karat er 24 hvilket er lig eller højere end 99,9% rent guld. Guldsmykker i Europa har ofte en renhed på 14 eller 18 karat, hvilket er lig 14/24 = 0.583 tilsvarende 58,3% og 18/24 = 0,750 tilsvarende 75% rent guld. Disse decimaltal ses oftes i form af påført stempel på smykket. Karat bruges som oftes til at beskrive smykkers renhed, hvor finholdigheden er klart den mest foretrukne mht. investeringsguld, men bruges også ofte i smykker.

På denne side har du mulighed for at se mere på forskellige typer af renhed og dets priser.

Vi håber dette indlæg var med til at gøre dig klogere på renhed guld og sølv.

Hvor kan jeg lære mere om guld og sølv?

Tavex har et nyhedsbrev, hvor vi løbende udgiver artikler med fokus på guld og økonomi.

Derudover er det muligt at invitere Tavex ud til en forsamling for at holde et oplæg omkring guld. Dette kan gøres ved at kontakte os på 3311 1510 eller tavex@tavex.dk.

Tavex deltager også ofte i Dansk Aktionærforenings “InvestorDagen”.

I den anledning af InvestorDagen i marts 2018, havde vi en præsentation om guld v/ prof. Krassimir Petrov.

Denne præsentation kan ses på prof. Petrovs youtube kanal via linket nedenfor. Vi undskylder for ikke optimal videokvalitet, men vi er stolte af kvaliteten af indholdet af præsentationen.

Se den 25 min. lange præsentation og bliv klogere på økonomi og guld.

Hvad er investeringsguld?

Hvad er investeringsguld

Handelen med guld strækker sig tusinder af år tilbage og har altid fascineret menneskeheden. Når vi taler om investeringsguld, drejer det sig primært om to typer produkter: Guldbarrer og Guldmønter. Hos Tavex fokuserer vi udelukkende på fysisk investeringsguld, men der findes i dag også andre måder at investere i guld på, såsom gennem ETF’er, guldaktier og CFD’er. Uanset valg af investeringsmetode indebærer det dog ofte, at du ikke fysisk ejer guldet, men i stedet er investeret i papirbaserede værdier. Derfor har Tavex valgt kun at fokusere på fysisk guld.

Hvad SKATs og Momslovens defination af investeringsguld

For at forstå, hvad investeringsguld er, er det vigtigt at kende SKATs og Momslovens definitioner.

Når det kommer til Guldbarrer, specificerer SKAT det på følgende måde:

 • “Guld i form af en barre eller plade med en vægt, som accepteres af guldmarkederne, med en lødighed på mindst 995 tusindedele, uanset om guldet er repræsenteret ved værdipapirer. Barrer eller plader med en vægt på 1 g eller derunder er ikke omfattet af ordningen for investeringsguld.”

Hvis vi ser på Guldmønter, definerer SKAT dem sådan:

 • Guldmønter, der er af en lødighed på mindst 900 tusindedele, er præget efter år 1800 og er eller har været lovligt betalingsmiddel i oprindelseslandet, og som sædvanligvis sælges til en pris, der ikke overstiger den normale markedsværdi af møntens guldindhold med mere end 80 pct.

Hvorfor investere i guld

Der er mange grunde til at investere i fysisk guld som en del af ens investeringsstrategi. Guld har gennem årene konsekvent vist stigende værdi og har altid været en betydningsfuld aktiv, især i krisetider, hvor det ofte har klaret sig godt. Et velkendt ordsprog inden for investeringsguld lyder: “Du skal ikke købe guld for at blive rig, men for ikke at blive fattig.” Der er dog også flere andre grunde til at investere i guld, såsom:

Risikospredning: Guld hjælper med at sprede risikoen i din portefølje.
Inflationssikring: Guld fungerer som en pålidelig beskyttelse mod inflation.
Undgå negative renter: Investering i guld kan hjælpe dig med at undgå negative renter i banken.
Universel værdi: Guld er et globalt anerkendt aktiv med høj værdi i forhold til sin vægt.
Bevarelse af købekraft: Investering i guld handler primært om at bevare din købekraft og beskytte dine værdier.

Hvordan ser Tavex på investeringsguld

Tavex er stolt af at være førende forhandler af fysisk investeringsguld i Danmark og Norden. Med mere end 12 lande og over 250 medarbejdere har Tavex et solidt fodspor inden for investeringsmetaller. Vi deler begejstringen for dette fantastiske investeringsaktiv og er engageret i at levere en bred vifte af kvalitetsguldbarrer og -mønter, der opfylder SKATs kriterier. Hos Tavex tror vi på, at investering i guld bør være tilgængelig for alle. Som officielle partnere med nogle af verdens mest anerkendte ædelmetalraffinaderier og møntsteder er vi dedikerede til at tilbyde pålidelige og autentiske guldprodukter af høj kvalitet til vores kunder.

 

Book en gratis konsultation … Eller giv os et ring på +45 3311 1510

Skrotguld
Vi køber (op til)
Alarmer
Guld 333/8 karat
138,14DKK
Guld 333/8 karat (1-50g)
103,98 DKK
Guld 333/8 karat (51-100g)
118,83 DKK
Guld 333/8 karat (101-250g)
133,69 DKK
Guld 333/8 karat (251-1000g)
136,66 DKK
Guld 333/8 karat (1000+g)
138,14 DKK
Guld 375/9 karat
155,56DKK
Guld med renhed 375/9K (1-50g)
121,27 DKK
Guld med renhed 375/9K (51-100g)
132,14 DKK
Guld med renhed 375/9K (101-250g)
142,18 DKK
Guld med renhed 375/9K (251-1000g)
150,54 DKK
Guld med renhed 375/9K (1000+g)
155,56 DKK
Guld 585/14 karat
242,69DKK
Guld 585/14 karat (1-50g)
189,19 DKK
Guld 585/14 karat (51-100g)
208,76 DKK
Guld 585/14 karat (101-250g)
234,86 DKK
Guld 585/14 karat (251-1000g)
240,08 DKK
Guld 585/14 karat (1000+g)
242,69 DKK
Guld 750/18 karat
311,14DKK
Guld 750/18 karat (1-50g)
242,55 DKK
Guld 750/18 karat (51-100g)
267,64 DKK
Guld 750/18 karat (101-250g)
301,10 DKK
Guld 750/18 karat (251-1000g)
307,79 DKK
Guld 750/18 karat (1000+g)
311,14 DKK
Guld 875/21 karat
312,23DKK
Guld 900/21,6 karat (mønter)
385,81DKK
Guld 917/22 karat
357,79DKK
Guld 917/22 karat (mønter)
388,46DKK
Guld 999/24 karat
416,66DKK
Guld 999/24 karat (barrer)
430,03DKK
Guld 999/24 karat (mønter)
431,15DKK
Skrotsølv
Vi køber (op til)
Alarmer
Sølv 500/Uden stempel
2,20DKK
Sølv 500/Uden stempel (1-100g)
0,00 DKK
Sølv 500/Uden stempel (101-500g)
1,28 DKK
Sølv 500/Uden stempel (501-1000g)
1,66 DKK
Sølv 500/Uden stempel (1001-5000g)
1,79 DKK
Sølv 500/Uden stempel (5000+g)
2,20 DKK
Sølv 800
3,52DKK
Sølv 800 (1-100g)
0,00 DKK
Sølv 800 (101-500g)
2,86 DKK
Sølv 800 (501-1000g)
3,27 DKK
Sølv 800 (1001-5000g)
3,31 DKK
Sølv 800 (5001+g)
3,52 DKK
Sølv 830/3-Tårnet
3,65DKK
Sølv 830/3-Tårnet (1-100g)
0,00 DKK
Sølv 830/3-Tårnet (101-500g)
2,97 DKK
Sølv 830/3-Tårnet (501-1000g)
3,35 DKK
Sølv 830/3-Tårnet (1001-5000g)
3,40 DKK
Sølv 830/3-Tårnet (5000+g)
3,65 DKK
Sølv 925/Sterling
4,07DKK
Sølv 925/Sterling (1-100g)
0,00 DKK
Sølv 925/Sterling (101-500g)
3,31 DKK
Sølv 925/Sterling (501-1000g)
3,74 DKK
Sølv 925/Sterling (1001-5000g)
3,78 DKK
Sølv 925/Sterling (5000+g)
4,07 DKK
Sølv 999/Finsølv
4,39DKK
Sølv 999/Finsølv (1-1000g)
3,98 DKK
Sølv 999/Finsølv (1001-5000g)
4,24 DKK
Sølv 999/Finsølv (5000+g)
4,39 DKK
Sølv 999/Finsølv (barrer)
5,36DKK
Sølv 999/Finsølv (mønter)
5,36DKK

Hvorfor sælge dit guld og sølv til Tavex?
 • Du får markedet bedste priser
 • Hurtig og professionel service
 • Hurtig udbetaling
Hvem er Tavex A/S?
 • Nordens største forhandler af guld og sølv
 • Mere end 12 års erfaring
 • Centralt beliggende i København
Besøg os i butikken på Hovedbanegården

Tavex Københavns Hovedbanegård

Bernstorffsgade 16-22, 1577 København V

Tlf. +45 3311 1510

Mail: tavex@tavex.dk
Se kontorer

Har du gamle guld- eller sølvgenstande liggende i skuffen?

Mange af os gemmer ting og sager i vores hjem, som vi måske ikke længere bruger eller tænker over. Men hvad hvis disse genstande faktisk gemte på en værdi, som vi ikke engang var klar over? Hos Tavex tilbyder vi at opkøbe dine gamle guld- og sølv genstande. Gennem årene har vi set utallige tilfælde, hvor folk har haft ældre smykker, ure, bestik eller andre guld- og sølvgenstande liggende, som i dag kan have en betydelig økonomisk værdi.

Hvilke genstande kan du sælge til Tavex?

Vi ser en bred vifte af guld og sølv genstande, der kan have en værdi og som folk måske ikke er opmærksomme på. Dette kan inkludere alt fra gamle vielsesringe, guldkæder og guldure til sølvbestik og sølvfade. Måske har du arvet nogle smykker fra din bedsteforældre, eller måske har du nogle smykker eller genstande fra tidligere år, som du ikke længere bruger. Disse genstande, uanset hvor små eller beskedne de måtte virke, kan faktisk være mere værdifulde, end du forestiller dig.

Vi køber selvfølgelig rødguld og hvidguld, også selvom det ikke er stemplet.

Hvilke karat kan du sælge til Tavex?

Vi accepterer guld og sølv i forskellige karater og finheder.

Skrotguld:

 • 333 / 8 Karat
 • 375 / 9 Karat
 • 585 / 14 Karat
 • 750 / 18 Karat
 • 875 / 21 Karat
 • 900 / 21,6 Karat (mønter)
 • 917 / 22 Karat
 • 917 / 22 Karat (mønter)
 • 999 / 24 Karat
 • 999 / 24 Karat (barrer)
 • 999 / 24 Karat (mønter)

Skrotsølv:

 • 500 / Uden stempel
 • 800
 • 830 / 3-Tårnet
 • 925 / Sterling
 • 999 / Finsølv
 • 999 / Finsølv (barrer)
 • 999 / Finsølv (mønter)

 

Hos Tavex er vi i stand til at håndtere genstande i varierende stand, kvalitet og vægt. Vores eksperter vurderer hvert enkelt stykke med stor omhu for at sikre, at du får en retfærdig og nøjagtig pris.

Processen – Hurtigt, nemt og sikkert

Når du beslutter dig for at besøge en af vores butikker, vil vores erfarne eksperter byde dig velkommen. Det er vigtigt for os, at du som kunde kan føle dig tryg og handle uden bekymringer. I vores butik har vi åbne 6 kasser og 2 privatrum, som står til rådighed efter dit behov.

Først vil dine genstande blive testet og vurderet nøje for at fastslå deres værdi. Dette omfatter en vurdering af metallets karat og renhed samt en vurdering af genstandens stand. Efter denne proces vil vores eksperter give dig et tilbud, baseret på den aktuelle markedspris.

Efter accept af tilbuddet kan du vælge, om du ønsker at få pengene udbetalt kontant (se udbetalingsgrænser her) eller overført til din bankkonto. Uanset din beslutning vil udbetalingen ske hurtigt og sikkert.

OBS

Gyldigt billed-ID (pas, EU/EØS kørekort, EU/EØS opholdstilladelse, Legitimationskort/kommunalt ID kort +18 år) skal medbringes.

Hvorfor sælge til Tavex?

Der er flere grunde til at vælge Tavex som din partner når du ønsker at sælge dine gamle guld- og sølvgenstande. For det første har vi mere end 12 års erfaring inden for guld- og sølvhandel i Danmark, hvilket gør os til en pålidelig og erfaren aktør på markedet. Vores samarbejde med internationale raffinaderier og producenter giver os mulighed for at tilbyde dig den bedste pris pr. gram, hvilket betyder, at du får den mest retfærdige værdi for dine genstande.

Er der gebyr hvis jeg blot ønsker at få vurderet mine genstande eller ikke ønsker at sælge alligevel?

Vi forstår, at nogle gange ønsker du måske blot at få en vurdering af dine gamle guld- eller sølvgenstande for at få en idé om deres værdi, selvom du ikke er klar til at sælge dem. Hos Tavex tilbyder vi en professionel vurderingsservice for dine genstande uden forpligtelse til at sælge. Dog vil der være et gebyr på 100 DKK for denne service.

Vores erfarne eksperter vil tage sig af dine genstande med omhu og præcision og give dig en retfærdig og nøjagtig vurdering af deres værdi. Dette giver dig mulighed for at træffe informerede beslutninger om, hvad du ønsker at gøre med dine genstande i fremtiden.

Kan du sende gammelt guld og sølv til Tavex med posten?

Det er desværre ikke muligt at sende skrotguld og smykker med posten til Tavex.

Du skal derfor møde fysisk op i vores butik og sælge dine genstande. Dette gøres for at sikre at du er den reelle og retmæssige ejer af genstandende og at genstandende ikker er blevet stjålet.

Hvad køber vi ikke?

Vores fokus er udelukkende på guld og sølv, og vi handler derfor ikke med diamanter, platin eller palladium. Vi ønsker at levere den bedste service og ekspertise inden for vores kerneområde og garanterer, at du får den mest pålidelige og gennemsigtige oplevelse, når du vælger at sælge dit gamle guld og sølv til Tavex.

 

Book en gratis konsultation  ... Eller giv os et ring på +45 3311 1510

 

 

Hvordan du sælger du dit guld og sølv til Tavex

Benyt udregner-værktøjet

Udfyld information omkring dine genstande i udregner-værktøjet og få straks et groft estimat.

Besøg kontoret

Når du er klar til at sælge, så besøg vores butik og få dine genstande vurderet af en Tavex ekspert.

Få hurtig udbetaling

Efter vurderingen af dine genstande tilbyder vi hurtig udbetaling. Denne proces er hurtig, nem og praktisk.