Opret ny alarm
Opret ny Tavex Prisbot
+ -
Opret ny Tavex Prisbot
Tavex Prisbot opsummering

Du kan annullere en Prisbot™ når som helst, og den automatiske ordre botten laver, er ikke bindende.

Årgang 2024

1 oz Sydafrikansk Krugerrand Guldmønt

På lager
Hvis du søger en holdbar og anerkendt investeringsguldmønt med usammenlignelig likviditet, der også er kan fås til ... Læs mere
Vi sælger Vi køber Spread
1-4
17754,33 DKK
16516,38 DKK 6.97%
5-9
17720,67 DKK
16533,20 DKK 6.70%
10-24
17695,43 DKK
16550,02 DKK 6.47%
25+
17670,18 DKK
16550,02 DKK 6.34%
Selvafhentning - GRATIS
UPS Pakkeshop - GRATIS
UPS Hjemmelevering - GRATIS
Se mindre
Selvafhentning - GRATIS
Gratis levering tilgængelig
Se mere
The photos are used for illustration purposes only and may not be an exact representation of the product.

Introduktion

Hvis du søger en holdbar og anerkendt investeringsguldmønt med usammenlignelig likviditet, der også er kan fås til en fornuftig pris i forhold til spotprisen på guld, så er det den sydafrikanske Krugerrand, du leder efter. Udstedt af det sydafrikanske møntværk siden 1967, Krugerranden blev kendt internationalt som den første mønt, som indeholdte 1 oz guld. Til dagsdato har investorer verden over købt omtrent 48 millioner oz finguld, hvilket svarer til 60 millioner mønter. Dette gør Krugerranden til den absolutte mest populære og omsatte guldmønt i det 21. århundrede. Ved at eje en Krugerrand er du garanteret at have den accepteret af guldforhandlere, finansielle institutioner og investorer verden over.

Hvorfor dette produkt

 • Krugerrand guldmønter er likvide. Dette skyldes, at mønten er den mest anerkendte i verden og handlet globalt af mønthandlere, investorer og banker. Der vil altid være et marked for Krugerrand guldmønter.
 • Krugerrand guldmønter følger guldprisen. Værdien af en Krugerrand er primært afgjort af deres finguldindhold, hvilket er forbundet med til guldprisen.
 • Krugerrand guldmønter er penge. Krugerrand guldmønter besidder status som lovlig betalingsmiddel i Sydafrika og er accepteret og handlet over hele kloden.
 • Krugerrand guldmønter er holdbare. Præget i "krone guldlegeringen", hvilket er 91,67% guld (22 karat). Resten af legeringen består af kobber, der styrker møntens overflade og forbedre møntens holdbarhed, der gør den egnet til håndtering.
 • Krugerrand guldmønter er det samme som opsparing. Krugerrand guldmønter er et ideelt valg for enhver slags langsigtet investor, der sætter pris på sikkerheden og stabiliteten ved at eje fysiske guldmønter med lovlig betalingsmiddel status.
 • Krugerrand guldmønter er en fornuftig måde at diversificere din portefølje. Den ringe korrelation mellem guld og andre finansielle produkter betyder, at Krugerrand guldmønter kan fungere som en afdækning mod risici i markedet.

At købe guldgenstande betyder lav risiko og sikring af værdi

Gulds værdi er steget i årenes løb, hvilket gør det ideelt til at bevare eller øge ens formue.

 • Produkt værdi (1pc)
  17754,33 DKK
 • Tilbagekøbspris
  16516,38 DKK
 • Din risiko nu
  1237,95 DKK

Fakta: Prisen på guld er i DKK steget 89.52% igennem de sidste 8 år. Den laveste pris var 7537,09 DKK/oz og den højeste pris 17061,50 DKK/oz. Den aktuelle markedspris er 16825,50 DKK/oz

Historie

 
Krugerrand viser ikke nogen pålydende værdi på begge sider af mønten. Begrundelsen for denne usædvanlige beslutning var at udtrykke Krugerrandens værdi ved at forbinde finguldindholdet, der er gengivet på bagsiden af mønten, med den gældende markedspris på guld.

Krugerrand guldmønten skabt af den sydafrikanske guldmineindustri 

Sydafrika var det største guldproducerende nation i midten af det 20. århundrede og bidrog med næsten 50% til det årlige globale mineudbud. For lettere at kunne sælge denne massive guldforsyning kom den sydafrikanske guldindustri op med ideen om at udvikle en cirkulerende guldmønt, der udelukkende ville indeholde guld fra de sydafrikanske miner. Ideen blev godkendt af den sydafrikanske centralbank, som godkendte oprettelsen af den lovlige betalingsmiddel Krugerrand guldmønt. Krugerrand guldmønten blev præget for første gang i 1967 af den South African Mint og ville vise sig at være den mest succesfulde guldmønt, der nogensinde er udstedt af Republikken Sydafrika.
 
Krugerrands guldmønter viser præsident Kruger

Forsiden af Krugerrand guldmønten skildrer Stephanus Johannes Paulus Kruger, tidligere præsident i Transvaal-republikken. Kruger ville stige til international berømmelse som boernes modstand mod de britiske styrker i slutningen af det 19. århundrede. Boerne, der hovedsageligt er nederlandsktalende bosættere fra Europa, der boede i Sydafrika, der var trætte af at blive styret af det Britiske Imperium, besluttede sig at oprette deres eget selvstændige land under navnet Transvaal. Paulus Kruger, som også var en efterkommer af boerne, blev en førende person i boernes søgen om at blive en selvstyrende nation inden for det britisk kontrollerede Sydafrika.

Kruger kom fra en simpel baggrund; født på en gård i 1825 i Sydafrika manglede han en formel uddannelse, selv om hans færdighed i jagt og ridning ville vise sig at være nyttig under hans militærtjeneste i Transvaal-hæren. Han steg hurtigt i hærens rækker, og i begyndelsen af 40'erne blev han allerede befordret til kommandantgeneral for Transvaal-styrkerne. Kruger's færdigheder gik ud over at være en soldat, da han også var en fin diplomat. I 1877 sikrede Kruger gennem diplomatiske midler en sejr for Boerne, da boerne kæmpede for første gang mod Storbritannien. Dette øgede hans popularitet, og som følge heraf blev han valgt til president i Transvaal-republikken i valget, der fulgte tre år senere.

Den sydafrikanske Krugerrand indeholder guld fra den rigeste guldaflejringer på jorden

Desværre varede freden mellem boerne og briterne ikke længe, da der blev fundet store guldaflejringer inden for Transvaalrepublikkens territorie i et område kaldet Witwatersrand. Selv indtil denne dato er Witwatersrand-regionen hjemsted for nogle af de rigeste guldaflejringer på jorden. Det antages, at næsten 45% af alt guld, der nogensinde er blevet udvundet på jorden, er kommet fra denne rige sydafrikanske guldregion. Briterne, der var fast besluttede på at sikre kontrol over disse enorme rigdomme, sendte en massiv hær, som nogle skønner til at være på over 400.000 mennesker, til at bekæmpe boerne. Boerne, der var i et kæmpe undertal, tabte krigen, og Transvaal blev absorberet tilbage til det Britiske Imperium i 1902. Præsident Kruger, der formåede at flygte til Europa, satte aldrig fod igen i Afrika og døde i eksil i Schweiz den 14. juli 1904.

The South African Mint

Indtil midten af det 20. århunderde var Sydafrika den største producent af guld og stod for næsten 50% af verdens guldproduktion. For at lettere at kunne sælge denne guldbeholdning, fandt den sydafrikanske guldmineindustri på at udvikle en guldmønt som kun indeholdt guld fra sydafrikanske guldminer. Ideen blev godkendt af den sydafrikanske centralbank som autoriserede produktionen af Krugerrand mønten som er gangbar mønt. Krugerrand guldmønten blev produceret for første gang i 1967 af South African Mint og ville vise sig at blive den mest successfulde mønt udstedt af Sydafrika.

Produktvægt i gram
33.95576
Guld vægt i gram
31.10347
Renhed
916.7
Guld vægt i troy ounces
1
Diameter
32.7
Tykkelse
-
Beskrivelse af pålydende værdi
1 oz finguld
Producent
The South African Mint, Sydafrika

Forside

Forsiden afbilder den tidligere sydafrikanske præsident, Paul Kruger. Hans billede er omgivet af teksten "Suid-Afrika" og "South Africa", landets navn i to af de 11 officielle sprog, afrikaans og engelsk.

Bagside

bagsiden ses en galopperende springbuk på græs. Ovenover springbukken er teksten "KRUGERRAND". Under springbukken er der en indgraveret tekst, der fortæller møntens finguldvægt, samt "FYNGOUD", hvilket betyder "finguld" på afrikaans. I midten af mønten ser man prægningsåret med de to første cifre til venstre for springbukken og de to sidste cifre til højre.

Emballage

Hver mønt er individuelt pakket i en hård plastkapsel.

Afhentning i Tavex butik

Du kan vælge at afhente din bestilling i vores butik i København. Så snart vi modtager din betaling kontakter vi dig via mail og telefon, og du kan herefter afhente din bestilling.

Levering via UPS

Efter modtagelse af din betaling afsendes din bestilling hurtigst muligt (normalt indenfor 24 timer) og du modtager et trackingnummer fra UPS. UPS` leveringstid er ca. 1-3 hverdage.

For at sikre, at vores kunder personligt modtager og kvitterer for modtagelsen af de afsendte varer, sendes bestillinger som værdipakke via UPS med omdeling, hvor underskrift er påkrævet. UPS forsøger levering af tre gange. Har man ikke været hjemme til modtagelse af pakken efter de 3 forsøg, returneres pakken til Tavex. Du kan følge din pakke via dit Trackingnummer her.

I visse tilfælde er det muligt at bestille afhentning af din pakke ved et UPS udleveringssted, dette kræver særlig aftale med Tavex. Vi gør opmærksom på, at udleveringssted kan bede om fremvisning af ID ved afhentning af pakker.

Bemærk venligst, at alle bestillinger (medmindre andet aftales med Tavex) sendes med omdeling, og at du derfor være hjemme og underskrive for modtagelse – Kontakt os hvis du ønsker at få sendt din pakke til et UPS udleveringssted.

Forsikring

Din pakke sendes som forsikret værdipakke med UPS og såfremt din pakke mod forventning skulle forsvinde eller blive beskadiget under transporten, vil Tavex gen-sende din bestilling eller refundere din betaling. Forsikringen er gældende indtil du har kvitteret og modtaget for pakken.

Emballage

Din bestilling pakkes i beskyttet emballage og sendes i en diskret umarkeret kuvert/pakke.

Tracking

Så snart din bestilling er pakket, sendes dit trackingnummer til din email. Via UPS hjemmeside kan du følge din pakkes lokation og status.

Forsendelsesomkostninger

Ædelmetaller (Guld og sølv)*:

Tavex tilbyder fri fragt ved køb over 8.500 DKK(ekskl. moms.)

0 – 8.500 DKK (ekskl. moms) = 123,75 DKK

8.500 – 1.000.000 DKK (ekskl. moms) = Fri fragt

1.000.000 + DKK (ekskl. moms) = Kontakt os

Valuta*:

Tavex tilbyder fast lavt gebyr på kun 49,99 DKK (ekskl. moms.)

 

*Overstående priser er gældende for leveringer i Danmark (ikke inklusiv Grønland eller Færøerne). Såfremt du ønsker levering til udlandet bedes kontakte os på +45 3311 1510 eller tavex@tavex.dk.

Forsinkelser/varer som ikke er på lager

Såfremt din pakke mod forventning afsendes senere, et givet produkt ikke er på lager eller midlertidigt udsolgt, så vil du blive kontaktet via telefon eller email og du vil få oplyst om forventet leveringstid af din bestilling.

OBS: Ved levering med UPS og afhentning i vores butik skal du fremvise gyldigt billede-ID (pas eller kørekort).

Ædelmetaller (Guld og sølv):

 • Fri fragt ved køb over 8.500 DKK
 • Stort lager
 • Hurtig levering
 • 100% forsikret forsendelse

 

Valuta:

 • Lav fragtgebyr på kun 49,99 DKK
 • Over 50 forskellige valutaer
 • Hurtig levering
 • 100% forsikret forsendelse

Stort lager

Størstedelen af Tavex’ produkter er altid på lager og derfor kan Tavex også tilbyde hurtig forsendelse eller selvafhentning samme dag til markedets førende priser. Tavex er officiel partner med alle de store møntproducenter i verden.

Afhentning samme dag

Vær velkommen til at besøge vores butik indenfor vores åbningstider (9-19) eller få gratis konsultation og lær mere om et specifikke produkter. Hvis du køber online, kan du afhente produkterne samme dag, vi modtager betalingen.

Lave priser

Med over 25 års erfaring på markedet, samt større lagerbeholdning, er Tavex i stand til at tilbyde dig de bedste priser på markedet. Hos Tavex kan du maksimere dit afkast på dine investeringer pga. lave marginer og spreads.

Genstande på lager

Dette produkt er på lager og bliver sendt så snart betalingen er modtaget og er klar til selvafhentning.

Book en privat konsultation gratis
Lær mere om at investere sikkert og få værdifuld markedsindsigt.