Opret ny alarm

Amerikanerne: Guld overgås kun af fast ejendom

Offentliggjort af Peter Kyhn i kategori Nyheder på 23.05.2023
Guldpris (XAU-DKK)
16 776,20 DKK/oz
  
+ 281,90 DKK
Sølvpris (XAG-DKK)
202,53 DKK/oz
  
+ 4,78 DKK
Fast ejendom Vs. Guld

Meningsmålingsinstituttet Gallup har siden 2011 spurgt amerikanerne, hvilken type af investering de mener, er den bedste i det lange løb. Guld er nu steget til nummer to på denne liste, kun overgået af fast ejendom. Og amerikanernes tiltro til guldet er skarpt stigende.

I 2022 mente hele 45 % af amerikanerne, at fast ejendom var den bedste langsigtede investering. Denne andel er nu faldet til 37 %, hvilket stadig gør fast ejendom til amerikanernes foretrukne langsigtede investeringsgode.

Sidste år mente 15 % af amerikanerne, at guld er det bedste langsigtede investeringsgode. Det tal er nu steget til hele 26 % af amerikanerne.

Kærlighed til aktier er rustet

Samtidig er amerikanernes kærlighed til aktier rustet sammen med de blodrøde tal på aktieindekserne. I 2022 mente 24 % af amerikanerne, at aktier eller investeringsbeviser er den bedste måde at bevare sine værdier i det lange træk. I år er det tal faldet til 18 % af amerikanerne.

Guld overgås kun af fast ejendom ifølge Gallup - Billede af bygning i USA
Fast ejendom – her velbeliggende og smukt på Manhattan i New York – er amerikanernes foretrukne langsigtede investeringsgode. Fulgt af guld. Foto: Laura Tancredi, Pexels

Gallup undersøger også amerikanernes forhold til en række andre former for investeringer, f.eks. obligationer, omsættelige indskudsbeviser og kryptovaluta. Ingen af disse typer af investeringer kommer dog i nærheden af den hellige treenighed af fast ejendom, guld og aktier. Krypto er faktisk faldet fra 8 % i 2022 til 4 % i 2023, hvilket nok hænger sammen med kollapset for den amerikanske kryptobørs FTX.

En anden ting, som er nok så interessant, er, at der stort set ikke er nogen forskel i lejeres og boligejeres forhold til fast ejendom som investeringsgode. Begge grupper mener, at det er den bedste langsigtede investering.

Ikke ENTEN ELLER men BÅDE OG

Her til slut må vi fra Tavex side indskyde, at vi da er meget glade for, at amerikanerne ser mere positivt på guld som investering. For guld er et fantastisk middel til at bevare velstand over tid.

Men vi er lidt skeptiske i forhold til konkurrencemomentet i Gallup-undersøgelsen. For det vigtigste ved investering er SPREDNING. Derfor er det bedste ikke ENTEN guld ELLER fast ejendom ELLER aktier, men BÅDE guld OG fast ejendom OG aktier.

Guldpris (XAU-DKK)
16 776,20 DKK/oz
  
+ 281,90 DKK
Sølvpris (XAG-DKK)
202,53 DKK/oz
  
+ 4,78 DKK

Du vil måske også gerne læse