Opret ny alarm

Opdag trends og hold dig opdateret på verdensmarkedernes priser på guld og sølv. Tavex diagrammer gør det muligt for dig at analysere markedet og hjælper dig med at træffe fornuftige beslutninger. Opret dine personlige diagrammer og vær konstant opdateret med prisudviklingen.

Priser opdateret 15 sekunder siden
Guld
Åben: -
Luk: -
Lav: -
Høj: -
Nuværende pris %
Sølv
Åben: -
Luk: -
Lav: -
Høj: -
Nuværende pris %
Tavex ID

Opret et gratis og sikkert Tavex ID & få gratis forsendelse, en portefølje manager, personlig rådgiver og mere. Opdag fordelene ved et Tavex ID.

Opret Tavex ID
Tavex ID

Opret et gratis og sikkert Tavex ID & få gratis forsendelse, en portefølje manager, personlig rådgiver og mere. Opdag fordelene ved et Tavex ID.


Populære spørgsmål

HVORFOR bør du købe investeringsguld og -sølv?

Der kan være mange årsager til at købe investeringsguld og -sølv. Primært køber folk for at have et fysisk finansielt aktiv, som har besiddet stor værdi igennem de sidste 5.000 år. Af samme årsag har guld/sølv været brugt som penge i mange forskellige civilisationer gennem historien.

At investere i guld/sølv kan være som at tegne en forsikring mod kriser, da guld bevæger sig anderledes end obligationer og aktier.

Hos Tavex har vi et slogan “Køb ikke guld for at blive rig, men for aldrig at blive fattig”, hvilket vi mener beskriver bedst, hvad en investering i guld/sølv kan give dig. Med en aktie fx investerer du i et firma, hvor du i princippet sætter dine penge til at arbejde for dig, hvorimod guld/sølv er blot et sted, du placerer dine midler for at følge prisudviklingen.

På den måde kan man sige, at det er som at placere sine penge i en valuta, men blot en som er udstedt af universet selv og derved ikke er udsat for høj inflation.

Se jyske.tv’s indslag om guld og lær mere om metallet her: http://jyskeinvest.tv/faktor-guld-som-investering

Køb investeringsguld og -sølv

HVAD betyder “spot”, “bid” & “ask”, “spread” og “premium”?

The spot (på dansk: “spotprisen”) er den nuværende markedspris på guld som fastsættes på baggrund af faktorer såsom udbud og efterspørgsel i det globale finansielle markeder. Spotprisen angives i 1 troy ounce (oz) på finguld eller -sølv.

The bid (på dansk: “køb”) er den pris som markedsaktører, såsom Tavex, er villige til at købe guld eller sølv for.

The ask (på dansk “sælg”) er prisen som markedsaktører, såsom Tavex, er villig til at sælge guld eller sølv for.

The spread er forskellen mellem “ask” og “bid” prisen. For eksempel hvis “bid” for en 1 oz guld Philharmoniker er DKK 9.900 og “ask” er DKK 10.500, så er “bid-ask spread” DKK 600. Et lavt bid-ask spread er ofte en god indikator på høj omsættlighed. Produkter med høj omsættelighed, såsom Philharmoniker mønten vil have et lavere bid-ask spread sammenlignet med andre knapt så kendte mønter, hvilket betyder, at du som investor sparer penge, når du handler dine mønter eller barrer.

Alle produkter som Tavex udbyder, sælges med en premium (på dansk: præmie/avance). Præmien tillægges for bla. at dække produktions- og distributionsomkostninger. Premien udregnes ved at trække spotprisen fra prisen på produktet. Eksempelvis hvis den nuværende spotpris på guld er DKK 10.000 og hvis Tavex sælger en 1 oz guld Philharmoniker for DKK 10.500 så er præmien DKK 500.

DET PRAKTISKE: Jeg har glemt at skrive mit fakturanummer som reference da jeg overførte betaling til Tavex. Hvad gør jeg?

Alle fakturaer har et unikt beløb og det er derfor som regel ikke noget problem at matche din betaling med din bestilling. Vi anbefaler dog, at kontakter os på +45 3311 1510 eller på tavex@tavex.dk.

Læs alt

Send til email