Opret ny alarm

LIVE diagrammer på guldpriser og sølvpriser – Her finder du de senest opdateret priser på både guld og sølv. Tavex’ diagrammer gør det muligt for dig at analysere markedet og hjælper dig med at træffe fornuftige beslutninger. Opret dine personlige diagrammer og vær konstant opdateret med prisudviklingen.

Har du brug for mere viden omkring guldpriser og sølvpriser generalt, så besøg vores FAQ side – Her kan du læse meget mere omkring guld og sølv som investering.
Læs mere her.
Du kan også læse mere om investetingsguld og reglerne herom på skats hjemmeside.

Priser opdateret 13 sekunder siden
Guld
Åben: -
Luk: -
Lav: -
Høj: -
Nuværende pris %
Sølv
Åben: -
Luk: -
Lav: -
Høj: -
Nuværende pris %
Tavex ID

Opret et gratis og sikkert Tavex ID & få gratis forsendelse, en portefølje manager, personlig rådgiver og mere. Opdag fordelene ved et Tavex ID.

Opret Tavex ID
Tavex ID

Opret et gratis og sikkert Tavex ID & få gratis forsendelse, en portefølje manager, personlig rådgiver og mere. Opdag fordelene ved et Tavex ID.


Populære spørgsmål

Hvad er guld?

Hvad er guld?

Guld er grundstof nr. 79 i det periodiske system i famlien ædelmetaller og har det kemiske symbol AU (aurum). Guld har en høj masse fylde, som gør metallet tungt og kendetegnes som det mest formbare metal. Guld er et meget stærkt metal, som ikke oxyderer og er svært opløseligt. Det bruges i teknologi, phamaindustri, smykke branchen og som et investeringsmiddel. Historisk set har man fundet genstande af guld helt tilbage fra 3100 f.Kr i det gamle Egypten. Du kan læse mere om guld og dets historier her.

Hvad er investeringsguld?

Investeringsguld er guldmønter som har en renhed på mindst .900 (90% finguld indhold) eller guldbarre med renhed på 0.995 (99.5% finguld indhold). (se FAQ om renhed) enten i form af mønter og barrer. Dvs. mønter af ren finguld (24 karat) f.eks. Østrisk Philharmoniker eller typiske historiske mønter / krugerrand / American eagle i 22 karat. Reglerne for hvornår guld anses som investeringsguld bestemmes af EU- lovgivning og momsloven.

Investeringsguld sælges momsfrit i Danmark og EU – Du kan se listen over alle mønter der katagoriseres som investeringsguld her.

Du kan læse mere om skats vejledning til investeringsguld guldbarre og mønter her

Karat:

Når vi skal gå i dybden med Hvad er guld?, er det vigtig at forstå dets måleenhed. Guld måles i karat, hvor 24 karat (99.99%) er dets reneste form, som kan produceres. Investeringsguld produceres som regel i 24 karat, men der ses produkter i 21.6- og 22 karat. EU har lavet lovkrav m. hensyn til moms, at investeringsguld skal have en renhed på min. 90% tilsvarende 21.6 karat for at det ikke er momspligt.
Smykker forekommer i 8,14,18, 21 og 23 karat. For at beregne renheden på sit smykke tager man karaten f.eks. 8 og dividere m. 24.
eksempel: 8/24 = 0.333 * 100 = 33.3% rent guld.
Guld i lavere karater er ofte legeret med sølv (AG)(hvidguld), copper (CU)(rødguld) og andre metaller.

Du kan se vores købs priser på guld her – priserne opdateres hvert 30. minut.

Karater som købes:

 • 333 / 8 karat guld
 • 375 / 9 karat guld
 • 585 / 14 karat guld
 • 750 / 18 karat guld
 • 875 / 21 karat guld
 • 917 / 22 karat guld
 • 999 / 24 karat guld (finguld)

Investering

Siden starten af 1900 tallet, har det været populært at investere i guld. Der kan være mange årsager til at man vælger at investere i guld. 

Fordele ved at investere i guld:

 • Spredning af risiko i sin portefølje
 • Hedge mod inflation
 • En fysisk tilgængelig investering, som er mulig at have m. på farten.
 • Et produkt som er let omsættelig verden over.
 • Sikre sin opsparings købekraft.
 • En mulighed for at undgå minusrente i banken.

Mange vælger at investere i guld fordi det historisk set har beholdt sin købe kraft. For 50 gram guld i 1970 og samme mængde i 2021, kan man købe den samme mængde af varer.

Vores bedst sælgende produkt inden for investeringsguld kan ses og købes her

Tavex Danmark er nordens førende inden for investeringsguld. Vi tilbyder en bred vifte af produkter som passer til dit budget. Vi garanterer markedets bedste priser og sælger kun produkter som er anerkendte på verdens plan. Alle vores produkter er likvide og let omsættelige. Vi tilbyder de mest anerkendt brands i branchen indenfor guldmønter og guldbarre.

Du kan altid kontakte os hvis du har brug for rådgivning eller er interesseret i at købe for et større beløb. Vi har privat rum, hvor man har mulighed for at se vores produkter i trygge og lukkede rammer.

Book en gratis konsultation … Eller giv os et ring på +45 3311 1510

Hvad er sølv?

Hvad er sølv?

Sølv er grundstof nr. 47 i det periodiske system i famlien ædelmetaller og har det kemiske symbol AG (argentum). Sølv er et bludt hvidt skinnende metal med en meget ledeevne ved elektrisitet, varme og refkelssion. Sølv er ofte et biprodukt, når man under raffinering af guld, cobber og bly. Sølv er i ædelmetal famlien og har været eftertragtet i mange år. Det bruges i teknologi, pharmaindustri, solceller, vandfiltrering, service, smykker og investeringssegmentet. Historisk set, har man fundet evidence for udvinding af sølv i det gamle Grækenland og Tyrkiet helt tilbage til 3100 f.Kr. Du kan læse mere om sølv her.

Måleendhed – Per-mile-basis:

Når vi skal gå i dybden med Hvad er sølv?, er det vigtig at forstå dets måleenhed. Sølv måles på en Per-mile-basas, som beskriver sølvets finhed. Sølv bliver beskrevet i %, som opgiver dets renhed. Investeringssølv er altid 99.99% renheds legering. Smykker ses som regel i 92.5% (925 Sterling), da man opblander det med andre metaller for at øge dets styrke. Service, fade og kander bliver produceret i 83.0% (830 tretårnet) eller 80% (800).
Hos Tavex køber vi alle renheder af sølv helt ned til 50% – priserne kan ses her.

Investering

Hvad er sølv ifht. investering? Siden starten af 1900 tallet, har det været populært at investere i sølv. Der kan være mange årsager til at man vælger at investere i sølv.

Fordele ved at investere i sølv:

 • Spredning af risiko i sin portefølje
 • Hedge mod inflation
 • Et produkt som er let omsættelig verden over.
 • Sikre sin opsparings købekraft.
 • En mulighed for at undgå minusrente i banken.

Mange vælger at investere i sølv fordi det historisk set har beholdt sin købe kraft og bruges i mange industrier.

Vores bedst sælgende produkt inden for investeringsguld kan ses og købes her

Tavex Danmark er Danmarks førende forhandler indenfor investeringsølv. Vi tilbyder en bred vifte af produkter som passer til dit budget. Vi garanterer markedets bedste priser og sælger kun produkter som er anerkendte på verdens plan. Alle vores produkter er likvide og let omsættelige.

Du kan altid kontakte os hvis du har brug for rådgivning eller er interesseret i at købe for et større beløb. Du kan kontakte os på: 3311 1510 eller besøge vores butik på:  Bernstorffsgade 16-22, 1577 København, Denmark. Vi har privat rum, hvor man har mulighed for at se vores produkter i trygge og lukkede rammer. Du kan booke en gratis konsultation her: 

Salg af sølv

Vi Køber alle former for sølv m. renhed 500 / 50% og op. Tavex tilbyder prisgaranti på det danske marked. Vi opdatere vores priser dagligt, men skulle du gå hen at finde en bedre pris et andet sted, stiller vi garanti og matcher den som minimum.

Finsølv mønter eller barre:

Sølv m. renhed 99.9% el. 0.999 – Investeringssølv – Mønter og Barre
Mønter som ikke findes i vores sortiment købes til Sølv 999 (mønter) el. (barre) køber vi ofte til spotpris (den aktuelle kurs) eller 1% over spot.
Det kan være alle typer af mønter og barre i forskellige størrelser. Vi har ingen grænse på hvor meget sølv du kan sælge, det kan være fra 1 oz mønt til 30 kilo, du vil modtage pengene inde på din bankkonto indenfor maks 4 bank dage.

Finsølv:

99.9% el. 0.999 – Produkter af finsølv købes, det er ofte smykker som ses i denne renhed.

Sterling sølv:

Stemplet 925 / 92.5% renhed – Vi køber alt Sterling sølv, både bestik, service, smykke og andre mulige produkter lavet i sterling sølv. Det skal dog understreges, at produktet skal være stemplet. fra et gram op til det antal kilo du skulle ligge inde med.

Tretårnet sølv:

3 tårnet sølv eller sølv m. renhed 830 / 83%
Vi køber alt Tretårnet sølv, så længe det er stemplet. Det kan være alt fra service, fade, kander og andre produkter. Vi køber fra 1 gram og op. Vi har ikke nogen grænse på hvor meget sølv du kan medbringe, om det er 500 gram eller 30 kilo.

Sølv m. renhed 800: 

Sølv m. rehnhed 800 / 80% er ofte stemplet, eller sølv af højere renhed som ikke er stemplet.

Sølv m. rehnhed 500:

Sølv som ikke er stemplet og af lav renhed. Typisk er det produkter af ældre dato.

 

Book en gratis konsultation  ... Eller giv os et ring på +45 3311 1510

Hvad er investeringsguld?

Hvad er investeringsguld?

Investeringsguld er guld som har en renhed på mindst .900 (90% finguld indhold) (se FAQ om renhed) enten i form af mønter og barrer. Dvs. mønter af ren finguld eller typiske historiske mønter / krugerrand / American eagle i 22 karat. Reglerne for hvornår guld anses som investeringsguld bestemmes af EU- lovgivning og momsloven.

Investeringsguld sælges momsfrit i Danmark og EU.

Tavex er Danmarks og Nordens førende inden for salg af investeringsguld. Vi garanterer de bedste priser på markedet, og rådgiver dig om hvilke produkter som er fordelagtige til dit budget og behov.

OBS: Vidste du? Man kan lave investeringer i guld fra 3900 kr og op. (14/5/2021)

Tavex Danmark - Udvalg af investeringsguld

Hvordan ser Tavex på investeringsguld?

Hos Tavex mener vi, at når du investerer  i guld, skal der højst være et spread på 10%. Spread er forskel på købs- og salgsprisen, det er vigtig at dit spread ikke bliver for højt, for det medfører at guld skal stige x antal % før du har tjent dine penge hjem. En god tommelfingerregel ved guld er, jo større mængde du køber, jo laverer spread opnår du. Vi anbefaler, at man som minimum køber 1 oz guld ad gangen (31.1 gram og spread ca. 8%), for at sikre sig en fordelagtig investering.

Alle produkter som Tavex sælger er kendt verden over og er likvide (let omsættelig).

Hvorfor investeringsguld?

En ting er hvad investeringsguld er, en anden er hvorfor man investerer i guld:

 • Guld hjælper på spredning af risiko i din portefølje
 • Du vil hedge mod inflation
 • Undgå negative renter i banken
 • Have et universelt produkt af høj værdi kontra vægt, som kan omsættes verden over.
 • Investeringsguld bruges primært for at sikre ens værdier og bevare købekraft.

Book en gratis konsultation  ... Eller giv os et ring på +45 3311 1510

Læs alt

Send til email