Opret ny alarm

Guldpris sætter rekord efter dårlige USA-tal

Offentliggjort af Peter Kyhn i kategori Nyheder på 06.03.2024
Guldpris (XAU-DKK)
16506,00 DKK/oz
  
- 25,40 DKK
Sølvpris (XAG-DKK)
210,15 DKK/oz
  
- 0,94 DKK
Rekort i guldpris marts 2024

Skuffelse over halvdårlige USA-nøgletal får guldprisen til at sætte rekord.

Et dårligt prisindeks for serviceindustrien. Mere skulle der ikke til, før markedet helt overgav forhåbningerne om en rentesænkning fra USA’s centralbank Fed i marts og siden også ved Feds møde i maj. Rentesænkningerne er dermed udskudt i hvert fald til Feds møde i juni. Og det har virkelig sat fart i guldprisen.

Der er krig og menneskelig tragedie i Ukraine og Gaza. Det er det, økonomer kalder ”global uro”, når de skal videre for at forklare, hvad der virkelig får økonomien til at gå i gyngning. Og det er som regel fredelige ting som inflationstal eller spørgeundersøgelser blandt mellemledere i servicebranchen.

Inflation i USA

I USA var det først tallet for Personal Consumption Expenditure, altså inflation uden fødevarer og energi, der kom den 29. februar. Det viste en stigning på 0,4 % for februar og 2,8 % på årsbasis. Tallet, der udarbejdes af Bureau for Economic Analysis i det amerikanske handelsministerium, var ventet, men ikke særlig godt.

Fredag den 1. marts kom der et nyt nøgletal fra Institute for Supply Management, der viste, at produktionsprisindekset i februar var faldet til 47,8. Og det er ret skidt, da alt under 50 indikerer et fald i økonomien. Samme institut kunne følge op om mandagen den 4. marts med et indeks fra ledere i serviceindustrien, der også var skidt. Ikke særlig skidt: 52,6, men dog et klart fald i forhold til januar.

Vinker farvel til rentelempelse

For iagttagere betød disse få, men skidte og halvskidte tal, at alle forhåbninger om en reduktion af renten før til sommer forduftede. For guldet betød det, at det gule metal, der startede på 2.030 USD for en ounce den 29. februar, steg til 2.084 USD fredag den 1. marts og fortsatte frem til 2.131 USD tirsdag den 5. marts. Og så meget har guld aldrig kostet før. Det er verdensrekord, eller som det hedder på engelsk: all time high.

Guldprisen den sidste måned i danske kroner. Kilde Tavex A/S
Guldprisen den sidste måned i danske kroner. Kilde Tavex A/S

Det gælder også i danske kroner, hvor prisen steg fra 13.968 kroner for en ounce guld den 29. februar til 14.627 kroner den 5. marts.

Øget interesse for at købe guld

”Som altid, når der sker noget på markederne, har vi oplevet en klart stigende interesse for at investere i fysisk guld både i vores butik og på webshoppen. Vi opfordrer vores kunder til at købe med henblik på langsigtet investering, men vi kan mærke, at usikkerhed i markedet øger interessen for fysisk guld, da guld altid har været brugt til at bevare købekraft over tid,” siger vores Salgsansvarlig for Investeringsmetaller, Morten Olsen fra Tavex A/S.

Tavex er en af de største virksomheder i Nordeuropa, når det gælder salg af fysisk investeringsguld i form af mønter og barrer til private og virksomheder. Tavex har været på plads i Danmark siden 2010.

 

Book et gratis investeringsmøde  ... Eller giv os et ring på +45 3311 1510

Guldpris (XAU-DKK)
16506,00 DKK/oz
  
- 25,40 DKK
Sølvpris (XAG-DKK)
210,15 DKK/oz
  
- 0,94 DKK

Du vil måske også gerne læse