Opret ny alarm

Købs- og salgsbetingelser

Ved bestilling og køb af varer og valuta i Tavex’s netbutik, gælder følgende salgs- og leveringsbetingelser.

 1. Bestilling af varer og valuta
 2. Salg af investeringsguld og investeringssølv til Tavex
 3. Betaling
 4. Afsendelse af bestillinger
 5. Udlevering af bestilte varer
 6. Annullering af en ordre
 7. Fortrydelsesret
 8. Reklamationsret
 9. Priser
 10. Kundeoplysninger
 11. Kampagner og særtilbud
 12. Spørgsmål

1. Bestilling af varer og valuta

1.1 En bestilling indgivet via www.tavex.dk betragtes som en hensigt til at købe den angivne vare eller valuta til den givne pris eller kurs.

1.2 Efter indsendelen af en ordre vil du automatisk modtage en ordre på din e-mail adresse og bestillngen er herefter bindende for parterne, jf. dog nedenfor angående annullering af ordrer.

1.3 Ordren er gennemført efter at betaling er blevet overført og modtaget på en af Tavex tilhørende konto.

2. Salg af investeringsguld og investeringssølv til Tavex

2.1 Tavex udbetaler kontant op til DKK 50.000 i forbindelse med salg af investeringsguld og sølv til Tavex.

2.2 Betaling som overstiger DKK 50.000 overføres til en bankkonto, se pkt. 3.1.4 angående gebyr ved overførsel.

2.3 Tavex’ købspriser er alene gældende for privatpersoner og ved handler som ikke er usædvanligt store (maks. DKK 1.000.000). Erhvervsdrivende og kunder der ønsker at gennemføre en handler der er usædvanligt store skal aftale en konkret pris med Tavex.

3. Betaling

3.1 Bestilte varer og valuta i Tavex’s netbutik kan betales via bankoverførsel, Dankort eller ved kontant betaling i en af Tavex’s butikker.

3.1.1 Bankoverførsel:
Ved bankoverførsel, skal betaling for bestilte varer og valuta ske til Tavex samme dag som bestillingen er foretaget. Såfremt dette ikke er muligt pga. banken eller netbankens åbningstider, skal pengene overføres førstkommende bankdag.
Husk at skrive ordrenummeret som reference når du overfører betalingen.
Såfremt betaling ikke er overført eller modtaget på den førstkommende bankdag, annulleres ordren automatisk.

3.1.2 Dankort og kreditkort
I vores netbutik kan du betale med Dankort eller kreditkort. Når du betaler med Dankort trækkes pengene tidligst fra din konto, når din bestilling afsendes.
Bemærk venligst, at du kan blive pålagt et gebyr fra din kortudsteder når du betaler med kreditkort og at Tavex ved køb via betalingskort forbeholder sig retten til at anmode om kopi af gyldigt billede-ID og kopi af forsiden af dit betalingskort.

3.1.3 Kontant:
Det er muligt at betale og veksle kontant i vores butikker, bemærk dog at ved køb af guld og sølv, er det kun muligt at betale kontant op til DKK 50.000.

3.1.4 Overførsel til kundens konto:
I forbindelse med salg af investeringsguld, investeringssølv, gammelt guld og sølv samt valuta påføres der et gebyr på 100 kr. (300 kr. ved straksoverførsel – bemærk at Tavex ikke kan garantere at kunne gennemføre en straksoverførsel mm. dette er aftalt særskilt) ved overførsel til bankkonto.

4. Afsendelse af bestillinger

4.1 Efter overførsel og modtagelse af betaling på Tavex’s konto, sendes de bestilte varer i overensstemmelse med angivne leveringstid. Du vil modtage en e-mail fra Postnord med trackingnummer, når din bestilling er pakket og klar til afsendelse. Når Postnord har modtaget din pakke til levering, vil du kunne følge status på din bestilling og hvor din pakke befinder sig.

4.2 Bemærk, at dit trackingnummer sendes via Postnord, og at der kan gå et par timer fra du modtager dit trackingnummer til du kan se hvor din pakke præcis befinder sig.

4.3 Vi bestræber på os på at afsende bestilte varer inden for angvivne leveringstid.

4.4 Skulle den bestilte vare være udsolgt i den givne butik, vil du blive kontaktet af Tavex hvor du vil få oplyst forventet leveringsdato.

4.4.1 Valutabestillinger:
Du kan bestille og købe valuta via Tavex’s webshop op til DKK 3.700. Ved køb af valuta via vores webshop vil din bestilling blive leveret med de sedler, som er tilgængelige på bestillingstidspunktet. Ønsker du særlige sedler bedes du kontakte os på tavex@tavex.dk eller på +45 3312 0907.

4.5 For at sikre, at vores kunder personligt modtager og kvitterer for modtagelsen af de afsendte varer, sendes bestillinger (medmindre du har aftalt særligt med Tavex at du ønsker anden form for levering i forbindelse med bestillingen), som værdipakke via Postnord UDEN omdeling, dvs. du skal selv afhente dine varer på posthuset og kvittere for din pakke inden din bestilling udleveres til dig (BEMÆRK: I visse postdistrikter afhentes pakker i Døgnpostens bokse og ikke på posthuset).

4.6 De angivne fragtomkostninger er kun gældende for levering af pakker leveret i Danmark.

4.7 Leveringer til udlandet skal aftales særligt med Tavex, og kan ske ved at kontakte Tavex på telefon +45 3312 0907 eller e-mail tavex@tavex.dk.

5. Udlevering af bestilte varer

5.1 Bestilte varer som er betalt via pengeoverførsel samt betalingskort, og som skal afhentes i en af vore butikker udleveres kun mod forevisning af gyldigt billede-ID, til den person, hvis navn står som ejer af den bankkonto, hvorfra pengeoverførsel til betaling blev foretaget. Hvis du har betalt med betalingskort skal du ligeledes medbringe det kort som blev brugt til at gennemføre handlen.

5.2 Udlevering af bestilte varer som skal afhentes på posthuset udleveres i overensstemmelse med Postnords betingelser. Bemærk, at vi for at sikre at du ikke er blevet udsat for svindel med betalingskort kan anmode om at få tilsendt en kopi af dit ID og anden dokumentation.

6. Annullering af en ordre

6.1 Tavex forbeholder sig retten til at annullere en ordre, hvis salget af varer umuliggøres på grund af ekstraordinære omstændigheder.

6.2 Mulige årsager som kan medføre annullering af en ordre kan eksempelvis være følgende:

 • computernedbrud eller tekniske problemer, hvilket forstyrrer eller angiver fejlagtige oplysninger vedrørende produktpriser og lagre,
 • problemer med levering – når de bestilte varer ikke ankommer som planlagt eller er udsolgte hos vores leverandører,
 • 6.3 Tavex vil ved en annullering af en ordre straks tilbagebetale det af kunden indbetalte beløb.

  6.4 I forbindelse med annullering af en ordre kan Tavex ikke gøres ansvarlig for eventuelle tab, mistet fortjeneste eller lignende omstændigheder der måtte opstå som følge af annullering af en ordre.

  7. Fortrydelsesret

  7.1 Køb af guld og valuta via Tavex’s webshop er ikke omfattet af fortrydelsesret.

  7.2 Idet prisen på guldbarrer, mønter og valuta afhænger af udsving på kapital- og råvaremarkedet, kan du efter modtagelse af din bestilling ikke fortryde dit køb.

  7.3 Bemærk dog, at du altid kan tilbagesælge dit guld og valuta til Tavex.

  8. Reklamationsret

  8.1 Du har 2 års reklamationsret, jf. de gældende regler i Købeloven.

  9. Priser

  9.1 Alle priser på guld og sølv er i danske kroner (DKK). I tilfælde af, at du ønsker at foretage betaling i fremmed valuta, bedes du ringe på +45 3312 0907 eller sende en e-mail til tavex@tavex.dk for at aftale kurs og eventuelle andre vilkår og betingelser.

  10. Kundeoplysninger

  10.1 Tavex registrerer og opbevarer oplysninger om vore kunder i overensstemmelse med gældende regler, og for at Tavex har mulighed for at kontakte vore kunder vedrørende en bestilling og for at sende vore kunder oplysninger om særtilbud, kampagner og lignende.

  10.2 Tavex videregiver eller videresælger ikke kundeoplysninger til tredjemand.

  11. Kampagner og særtilbud

  11.1 Kampagner og særtilbud kan ikke kombineres med andre tilbud, specialkurser/priser eller andre lignende tilbud, eksempelvis vores prisgaranti, sæsonkampagner mm.

  12. Spørgsmål

  12.1 Hvis du har spørgsmål vedrørende brugen af vores netbutik er du velkommen til at ringe til os på +45 3312 0907 eller sende en e-mail til tavex@tavex.dk