Opret ny alarm

Guldprisen dykker gennem tre forsvarslinjer

Offentliggjort af Tavex A/S i kategori Nyheder på 07.03.2017
Guldpris (XAU-DKK)
17371,40 DKK/oz
  
- 26,00 DKK
Sølvpris (XAG-DKK)
207,22 DKK/oz
  
- 0,04 DKK
Guld Tavex danmark blog banner

Så kom der en ordentlig reaktion på den stigende tendens i guldet, vi har set siden medio december 2016. 27. februar begyndte et fald fra den tekniske modstand, som vi har set i uge 8 lige syd for 1260 USD/ounce, og guldet faldt da også fra 1254 USD/ounce til 1246 USD/ounce. Se mere her:

Et fald til 7. marts

På det plateau omkring 1246 USD/ounce holdt guldprisen sig frem til den 1. marts, hvor den lå marginalt oppe på 1247 USD/ounce. Heller ikke niveau kunne dog holdes, så torsdag den 2. marts faldt guldet yderligere 12 USD til 1235 USD.

Heller ikke denne tekniske modstand lige syd for 1240 USD kunne holde prisen, så fra mandag den 6. marts til i dag tirsdag den 7., har guldet yderligere taget et fald på knap 10 USD, så prisen nu ligger på 1225 USD/ounce.

Faldet i hele perioden ligger på godt 2,5%, så det er relativt markant.

Hvorfor nu?

Faldet i guldprisen skyldes ifølge en del iagttagere, at markederne nu er begyndt at indregne muligheden for en renteforhøjelse i USA ved Feds Federal Open Market’s Commissions møde den 14.-15. marts. Kitcos Peter Hug siger endda, at metalinvestorerne er ved at tage renteforhøjelserne alvorligt.

På den anden side er der også dem, som mener, at frygten for rentestigninger er overdrevet, og at Fed med det møde, som blev holdt ultimo januar, og som vi fik et referat af den 22. februar har vist sig mere dueagtig og retireret lidt fra den aggressive rentestigningspolitik.

I februar sagde Yellen også i en tale til kongressen, mellem linjerne, at man skal tage alle FOMC-møder alvorligt, ikke blot de “større”, der indeholder en udtalelse til pressen fra fru formanden. Men markedet har måske ikke hørt efter her, for rædslen for martsmødet ser ganske konkret ud.

Vi må med andre ord se, hvad der sker midt i marts, men lige nu ser det ud til, at markedet foruddiskonterer en rentestigning og i forhold til guldprisen.

Længere sigt ser godt ud

Der er på lidt længere sigt gode udsigter for guldet: Inflationen i USA er nu oppe på 2,5% og Fed lader til at acceptere, at inflationen støt stiger. Det er godt for guld, eftersom negativ realrente er en af de vigtigste incitamenter til at skubbe kapital fra rentebærende positioner til guld. Guldet har også klaret den stærke USD godt, for guldet understøttes af, at euroen har det svært med de kommende valg i eurozonen (Holland, Frankrig og Tyskland).

En optimist på guldets vegne er Mark Bristow, gennem 22 år CEO for den britiske guldminekoncern Randgold Resources. Randgold opererer en række miner i Mali, og Bristow ville egentlig foretrække, hvis guldet blev nede ved 100 USD/ounce for at få “fjernet de dårlige aktiver”, altså lukket de miner, der kun med nød og næppe kan tjene penge med dagens guldpris, som han siger til Kitco News

Bedste forudsætninger for guld i 20 år

Bristow mener, at guldet de næste 1-3 kvartaler skal ud i, som han formulerer det, “a bumpy ride”, men at han for perioden derefter ikke i sine 20 år som CEO har
et “stjernerne i bedre position for guld”. Han peger dels på valgene i EU, men især på den stigende nationalisme, tendens til at kigge indad og modbevægelse til den globalisering, der har præget verden i mange år. Alt dette er skidt for verdensøkonomien, men det er altså godt for guld, mener Mark Bristow.

En anden langsigtet tendens for guld er, at efterspørgslen er stigende, men tilgangen på nye mineaktiver, altså nye, produktionsdygtige guldfund er aftagende. Det tyder godt for guld, mener Mark Bristow. Se interviewet med Bristow her.

 

 

 

Guldpris (XAU-DKK)
17371,40 DKK/oz
  
- 26,00 DKK
Sølvpris (XAG-DKK)
207,22 DKK/oz
  
- 0,04 DKK

Du vil måske også gerne læse