Opret ny alarm

Guldpris op på højere niveau i april

Offentliggjort af Tavex A/S i kategori Nyheder på 26.04.2018
Guldpris (XAU-DKK)
16 316,10 DKK/oz
  
+ 75,30 DKK
Sølvpris (XAG-DKK)
191,31 DKK/oz
  
+ 0,55 DKK
Guld Tavex danmark blog banner

af Peter Kyhn

I uge 16, som startede på Hendes Majestæts fødselsdag mandag den 16. april blev det klart, at guldprisen er nået op på et andet niveau, som den har holdt i hele slutningen af april måned: jeg mener naturligvis på den anden side af 8100 DKK.

Det er rart at se, at guldprisen også bevæger sig i DKK – og at det ikke kun er den svage USD, som ser en guldpris i vækst. Sådan har det nemlig været længe, men nu er det blevet lidt anderledes.

Guldprisen startede lige over niveau, nemlig på 8102 DKK/ounce efter en uge 15 med store fluktuationer mest på den rigtige side af 8100 DKK.

Syrien døde hen, men prisen holdt

Så døde Syrien-uroen lidt hen, da amerikanske, britiske og franske bomber faldt over Syrien, og alle vågnede op til realiteterne på landjorden: nemlig at Assad og Rusland har vundet, og at de kvadratcentimeter for kvadratcentimeter renser Syrien for oprørere af forskellig overbevisning.

Men på trods af, at verden er vågnet op til geopolitik, og Syrien er døet hen som kilde til verdenspolitisk uro (og højere guldpris), så er guldprisen ikke faldet tilbage. Det skal vi da glæde os over – midt i al elendigheden.

Efter starten lige over niveau øgedes vores guldpris til 8128 DKK/ounce tirsdag den 17. april. Derpå begyndte en nedadgående trend, som holdt sig helt til tirsdag den 24. april i denne uge, hvor vores guldpris var nået ned på 8079 DKK/ounce. Dagen efter, onsdag, rettede prisen sig til 8102 DKK/ounce, og den er steget svagt lige siden.

Styrket USD tynger guldpris

I USD i Guds eget land er det sandt for dyden ikke gået lige sådan. Det skyldes primært, at dollaren i løbet af uge 16 og begyndelsen af denne uge er blevet markant styrket. USD Spot Index gik f.eks. fra 89,425 den 16. april til 91,172 den 25. april, en markant styrkelse og lidt af et trendbrud, der til og med er mere markant end den styrkelse af USD, som vi så i slutningen af marts.

I sammenhæng med dette har vi også set nye amerikanske statsobligationer med en forrentning på 3%, uha, det var 4 år siden sidst.

Lang glidetur

Nå, men sådan gik det for vores guldpris målt i USD: Stærk start på 1346 USD/ounce den 16. april, en tier under det niveau, som den var kommet op i, da Syrien-uroen var på sit højeste og som nogle bulls faktisk troede var et nyt niveau.

Man kunne tro, at de havde ret, eftersom guldprisen steg til 1351 USD/ounce onsdag den 18. april, men så begyndte den store glidetur (samtidig med USD’s stigning) ned til 1325 USD/ounce den 23. april og yderligere ned til 1322 USD/ounce, det laveste i 4 uger, den 25. april.

Nå, spændingen kan de da ikke tage fra os, når det gælder gulds prisudvikling på kort sigt. På langt sigt er vi heldigvis mere trygge, når vi måler vores gule metal mod alverdens papirinvesteringsgoder.

IMF: Verden drukner i gæld

Fik jeg nævnt, at IMF under ledelse af den myndige Christine Lagarde, har været ude med endnu en advarsel om, at verdens gældsniveau stiger for hurtigt, og at det har nået uacceptable højder, og at vi straks alle, både lande, virksomheder og private, burde gøre noget for at betale vores gæld ned?

Nå, ikke?

Men det har Madame Lagarde altså – og det er egentlig bare mere “going through the motions” for verdens toneangivende økonomer, der tydeligvis ikke har en anelse om, hvad de skal stille op med det gældsmonster, som de har født med papirpenge i årtier, og som nu er blevet så stort, at det ikke kan slås ned uden “uoverskuelige konsekvenser” for verdensøkonomien og ditto -freden.

Med dette budskab, som ikke båder godt for fremtiden, forlader jeg dig. Vi læses ved i næste uge! God bededag – og for dem, som fejrer det, god 1. maj!

Guldpris (XAU-DKK)
16 316,10 DKK/oz
  
+ 75,30 DKK
Sølvpris (XAG-DKK)
191,31 DKK/oz
  
+ 0,55 DKK

Du vil måske også gerne læse