Opret ny alarm

Guld vinder på Corona-comeback

Offentliggjort af Sten Senkel i kategori Nyheder på 03.03.2020
Guldpris (XAU-DKK)
17371,40 DKK/oz
  
+ 129,20 DKK
Sølvpris (XAG-DKK)
207,22 DKK/oz
  
+ 5,94 DKK

Guld vinder på Corona-comeback. Og det er ikke bare prisen – flere og flere danskere får øjnene op for guld. Sælgerne hos Tavex melder om masser af kunder til guld i webshoppen og i butikken på Hovedbanegården.

Højeste guldpris i USD siden februar ’13

 

Sådan så det ud den sidste uges tid, først i USD. Mandag den 17. februar stod guldet i 1.581 USD/ounce, hvorpå det steg, steg og steg til 1.659 USD/ounce den 24. februar. Det var den højeste guldpris siden februar 2013. I går, tirsdag den 25., korrigerede det til 1.634 USD/ounce. I skrivende stund, onsdag den 26. om formiddagen, er guldet styrket til 1.644 USD/ounce.

I danske kroner gik det således – der blev naturligvis sat ”verdensrekorder”. Mandag den 17. februar stod guldet i 10.988 DKK/ounce, hvorpå det steg til 11.332 DKK/ounce torsdag den 20. februar. Det korrigerede lidt, men steg videre til ”verdensrekorden” 11.384DKK/ounce den 24. februar. Parallelt med USD faldt guldprisen i DKK til 11.224 DKK/ounce den 25. februar. I skrivende stund den 26. om formiddagen er den steget til 11.306 DKK/ounce.

Foto: Ole Christoffersen
Kina i coronavirussets tegn: Stilhed på hovedvej i Shanghai. Foto: Ole Christoffersen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kun dette at sige: Guld vinder på Corona-comeback

Helt overordnet er der ikke meget at sige om den sidste uges massive optur for guld. Ikke andet end corona, naturligvis.

Smitten blev offentlig i midten af januar. I slutningen af måneden drog verden et lettelsens suk, fordi man troede, at udbruddet var under kontrol. Og så var det mindre dødeligt end SARS tilbage i 2003.

Det betød, at vi alle bare kunne gå tilbage til vores hverdag. Nogle gamlinge, flest kinesere, dør. ”Men det er den slags, der sker,” som man siger når man er kynisk. Det vigtigste var, at aktiemarkederne kunne fortsætte med at stige. Boblen kunne pumpe endnu mere luft ind.

Jeg vil ikke opkaste mig til profet. Men jeg var ikke så sikker, for jeg syntes stadig at tallene fra Kina var temmelig usikre. Min gode ven i Shanghai fortalte fra sin lejlighed på 11. etage, at han og konen er frivilligt isoleret. De kan gå ud, men gør det kun nødtvunget.

Virusset kommer til Europa

Og det viste sig da også, at coronavirusset ikke var under kontrol. Der opstod en mulig sekundær spredningsgeografi i Sydkorea.

Nu ser det ud til, at sygdommen for alvor er komme til Europa. Den har fået et fodfæste i Norditalien. Min hustrus kollega bor tæt på det afspærrede område i Lombardiet og må nu arbejde hjemmefra i stedet for at flyve til sin arbejdsplads i Skåne. Selv om hu ikke bor i smitteområdet, så lever hun også med adgangsbegrænsning til supermarkeder, hamstring af levnedsmidler osv.

Coronavirusset er rykket tæt på.

Tuen der vælter læsset?

Og når det gør det, får det effekt på økonomien. For gulds vedkommende betyder det, at det gule metals evne som sikker havn kommer yderligere i brug. Men der er ingen tvivl om det. Coronavirusset får en betydelig indvirkning på den globale økonomi, og det kan få fantastisk betydning for guld på lidt længere sigt.

De finansielle markeder er overspændt af indpumpede nytrykte penge og opsvinget har allerede varet en hel del længere, end hvad opsving plejer. Coronavirusset kan være den tue, der vælter opsvingets læs.

Det kan få gevaldige følger for aktier, obligationer og alle former for investeringer – men guld ser i hvert fald nu ud til at blive en sikker vinder på et sådant scenarium.

Vil det ske?

Det kan vi ikke sige, men de nærmeste dage vil give en indikation. pk.

Guldpris (XAU-DKK)
17371,40 DKK/oz
  
+ 129,20 DKK
Sølvpris (XAG-DKK)
207,22 DKK/oz
  
+ 5,94 DKK

Du vil måske også gerne læse