Opret ny alarm
Opret ny Tavex Prisbot
+ -
Opret ny Tavex Prisbot
Tavex Prisbot opsummering

Du kan annullere en Prisbot™ når som helst, og den automatiske ordre botten laver, er ikke bindende.

Schweizisk Vreneli Helvetia 20 franc

På lager
Det er med stor glæde, at Tavex kan præsentere Schweiz’ mest kendte guldmønt, den schweiziske 20 franc ... Læs mere
Vi sælger Vi køber Spread
1-4
3225,55 DKK
2896,24 DKK 10.21%
5-9
3210,61 DKK
2896,24 DKK 9.79%
10+
3195,68 DKK
2896,24 DKK 9.37%
Selvafhentning - GRATIS
Forsikret værdipakke - 123,75 DKK
Se mindre
Selvafhentning - GRATIS
Leveringsomkostninger starter fra 123,75 DKK
Se mere
The photos are used for illustration purposes only and may not be an exact representation of the product.

Introduktion

Det er med stor glæde, at Tavex kan præsentere Schweiz’ mest kendte guldmønt, den schweiziske 20 franc Helvetia guldmønt. Også kaldet “Swiss Vreneli”, 20 franc guldmønten blev først udstedt i 1883, og er vidnesbyrd over Schweiz’ lange arv som en af verdens førende lande indenfor ædelmetalhåndværket og produktionen af guld. Særligt udformet fra en holdbar krone guldlegering, er Helvetia 20 franc guldmønten udsmykket med det berømte schweiziske våbenskjold oven på en baggrund af en egegren, som symboliserer landets langsigtede udholdenhed, og en yndefuld kvindelige personificering af selve Schweiz.

Med uforlignelige ensartethed og “schweizisk” kvalitet, er denne mønt kendetegnende for et af de mest velstående lande i verden. Forbundet med finansiel stabilitet og sikkerhed, er den schweiziske 20 franc Helvetia bullion mønt den foretrukne historiske guldmønt blandt et stort antal kendere, investorer og samlere verden over.

Hvorfor dette produkt

 • Schweiziske 20 franc Helvetias er Schweiz’ mest eftertragtede guldmønt. Prydet med et smukt design af Helvetia, den kvindelige personificering af Schweiz, og med en uforlignelige ensartethed i som har varet ved i seks årtier, er disse schweiziske guld franc de mest berømte historiske bullion mønter fra dette velstående land.
 • Schweiziske 20 franc Helvetias er Schweiz’ mest likvide guldmønt. Med omkring 61 mio stykker præget siden 1883, er den schweiziske 20 franc guldmønt et kendt navn blandt bullion forhandlere og investorer.
 • Schweiziske 20 franc Helvetias er Schweiz’ mest eftertragtede guldmønt. Prydet med et smukt design af Helvetia, den kvindelige personificering af Schweiz, og med en uforlignelige ensartethed i som har varet ved i seks årtier, er disse schweiziske guld franc de mest berømte historiske bullion mønter fra dette velstående land.
 • Schweiziske 20 franc Helvetia guldmønter er penge. Mønterne er fritaget for moms og i Danmark og EU.
 • Schweizisk 20 franc Helvetia guldmønter er internationalt anerkendte. Ved at skildre de emblemer fra af en af de mest stabile og velstående lande i verden, Schweiz, er 20 franc Helvetia guldmønt et symbol på tillid og stabilitet.
 • Schweiziske 20 franc Helvetia guldmønter er en form for opsparing. Schweiziske guld franc er et ideelt valg for enhver langsigtet saver der værdsætter sikkerheden og stabiliteten ved at eje fysiske lovlige guldmønter.
 • Schweiziske 20 franc Helvetia guldmønter er en god måde at sprede risikoen i din portefølje. Gulds lave korrelation med andre finansielle aktiver bevirker, at guldmønter tjene som et godt porteføljehedge mod markedsrisikoen.

At købe guldgenstande betyder lav risiko og sikring af værdi

Gulds værdi er steget i årenes løb, hvilket gør det ideelt til at bevare eller øge ens formue.

 • Produkt værdi (1pc)
  3225,55 DKK
 • Tilbagekøbspris
  2896,24 DKK
 • Din risiko nu
  329,31 DKK

Fakta: Prisen på guld er i DKK steget 78.4% igennem de sidste 8 år. Den laveste pris var 7537,09 DKK/oz og den højeste pris 17061,50 DKK/oz. Den aktuelle markedspris er 15998,10 DKK/oz

Historie

Navnet bag den schweiziske 20 franc Helvetia guldmønt

Navnet bag Schweiz’ mest berømte guldmønt, og landet selv, stammer fra en keltisk stamme benævnt Helvetii der bosatte sig i omkring 500 f.Kr. i de alpine områder, i hvad der i dag er anerkendt som Schweiz. Navnet på denne stamme, og efterfølgende regionen, levede videre i det latinske sprog. I dag er Schweiz’ officielle navn Schweiz Konfederationen eller Confoederatio Helvetica på latin, og var derfor grunden til at man navngav den smukke kvindelige personificeringen af Schweiz portrætteret på forsiden af den schweiziske 20 franc guldmønt “Helvetia”.

Etableringen af den schweiziske franc

Op til midten af det 19. århundrede, havde Schweiz’ kantoner (medlemsstater) det privilegium at udstede deres egne mønter. Medlemsstaterne de udstedte et stort antal mønter, der var af forskellige pålydende værdi, vægt og finhed, og som ligeledes var sammensat af forskellige materialer. Desuden var der en stor tilstrømning af udenlandske mønter på grund af Schweiz’ gunstige geografiske beliggenhed som handelsnation og penge som blev sendt  til Schweiz af det relativt store antal schweiziske lejesoldater, der på daværende tidspunkt tjente forskellige kongehuse i Europa. Det store udvalg af mønter komplicerede hverdagens monetære transaktioner, og for at mindske forvirringen og besværet blev de enkelte schweiziske medlemsstater enige om, at eneretten til at præge og udstede mønter skulle overføres til den føderale regering. I 1850 vedtog den schweiziske føderale forsamling den nationale møntlov, som fastsatte, at sølv skulle blive grundlaget for det nye monetære system, og at de sølvmønter skulle kalde den schweiziske franc.

Schweizerfrancen og den Latinske Monetære Union

I 1865 grundlagde Italien, Frankrig, Belgien og Schweiz, Europas første store møntunion under navnet den “Latinske Monetære Union”. Denne union var et forsøg på at forene de respektive landes penge til en enkelt ensartet valuta. De stiftende medlemmer af unionen var enige om en ensartet finhed og vægt deres mønter, som blev sat til at være lig den franske sølv og guld franc, og de blev enige om at at de respektive lande kunne udveksle hinandens guld og sølv mønter, uanset om de blev udført i et andet design, udanset hvilken konge der var afbildet dukke eller navnet på mønterne. Forholdet mellem de to ædelmetaller blev ligeledes standardiseret, og 4,5 gram sølv var således lig med 0,290322 gram guld, med et forhold af 15,5 til 1. Denne standardisering gjorde handel mellem medlemslandene lettere hvilket tiltalte de andre europæiske lande som med tiden også tilsluttede sig unionen. Selvom unionen begik en række fejl, blandt andet ved, at de enkelte regeringer udstedte pengesedler som i antal oversteg det fastsatte faste forhold mellem pengesedler og  ædelmetal mønter i omløb, så var de alle følgerne af dårlige vurderinger og menneskelige fejl. Ikke desto mindre så voksede unionen indtil udbruddet af er fagforeningen udvidet indtil fremkomsten af Første Verdenskrig, og endte formelt et årti senere i 1927.

Skabelsen af den schweiziske 20 franc guldmønt

Trods deltagelsen i en møntunion, der var baseret på både guld og sølvmønter, så valgte Schweiz ikke at udstede sine egne guld francs, da landet tilsluttede sig unionen, en beslutning, som varede i næsten tyve år. Der var to årsager til dette: For det første, så var landets to vigtigste handelspartnere Italien og Frankrig og betød, at landet fik en stor tilstrømning af guldmønter fra disse to lande, og siden disse landes mønter blev anset som lovligt betalingsmiddel af de schweiziske myndigheder, var der ikke behov for at udstede sine egne guldmønter. Den anden grund var, at den pålydende værdi af guldmønterne i møntunion blev sat nogenlunde til markedsprisen for guld, hvilket gjorde det urentabelt at præge og udstede sådanne mønter.

De øvrige medlemmer af fagforeningen tolererede den anden grund for et stykke tid, men da Frankrig beskyldte Schweiz for at snylte på de øvrige landes møntsystem, besluttede den schweiziske forbundsregering, at begynde at udstede sin egen version af guld franc’en i 1883. Selv landet forpligtede sig til at udstede sine egne mønter, udstedte man et forholdsvis lavt antal mønter de kommende tyve år. Men dette ændrede sig ved udbruddet af Første Verdenskrig, hvor både Frankrig og Italien opgav deres ædelmetalstandard til fordel for et fiat-baseret monetært system. I perioden mellem Første og Anden Verdenskrig, udstedte Schweiz cirka 51 millioner guldfrancs, eller 83% af alle schweiziske 20 franc mønter udstedt siden 1883.

Værdien af schweizerfrancen blev støttet af guldstandarden

Anført af USA, opgav verden i 1971 guldstandarden til fordel for et fiat-baseret monetært system. Selvom Schweiz delte et lignende system i forbindelse med udstedelse af papirvaluta, var der en væsentlig forskel, idet den schweiziske nationalbank, var forpligtet have mindst 40% af sine aktiver i guldbarrer. Det betød, at den schweiziske centralbank var ikke i stand til at udvide pengemængden (dvs. oprette en fiat valuta ud af den blå luft), udover det fastsatte forhold mellem papiraktiver og guld. Som følge heraf blev den schweiziske papirfranc opfattetet som et troværdigt derivat af de tidligere guldfranc mønter, en opfattelse, der har gjort den schweiziske franc til en af de stærkeste og bedste valuta siden 70’erne.

Desværre mente magthaverne, at det ikke var i Schweiz’ interesse at have et fiat-baseret monetært system der var så godt som guld, og med politisk støtte, ændrede man den schweiziske grundlov således at Schweiz opgave guldstandarden i april 1999. Et år senere, med guldprisen på en 20 år lavpunkt på $ 250 per ounce, begyndte den schweiziske nationalbank til gradvist afhænde sine guldreserve ved at sælge det på markedet. Salg af den første beholdning af guld blev afsluttet i 2005, hvor 1.300 tons guld blev solgt til en gennemsnitlig pris på 351 dollar per ounce, hvilket førte til et betydeligt tab for det schweiziske folk, set i lyset af, at prisen på guld steg til $ 1900 per ounce i 2011 . Til dags dato har den schweiziske nationalbank solgt 1.550 tons guld af sin oprindelige guldreserver på 2.590 tons, hvorfor den schweiziske nationalbank i dag kun besidder 1.040 tons guld eller 10% af nationalbankens aktiver.

Produktvægt i gram
6.4516
Guld vægt i gram
5.80644
Renhed
900
Guld vægt i troy ounces
0.18668
Diameter
21
Tykkelse
-
Beskrivelse af pålydende værdi
20 schweizer franc
Producent
Schweiz

Forside

Forsiden forestiller Helvetia, en kvindelig personificering af Schweiz, med flettet hår og en krans af blomster på hendes skuldre og med de schweiziske alper i baggrunden. På hendes skulder fremgår også teksten “F.LANDRY” designerens underskrift som er synlige i bunden af mønten. Over hende er teksten “HELVETIA”.

Bagside

Bagsiden viser Schweiz’ våbenskjold i kombination med en egetræsgren og bånd. Til venstre er betegnelsen “20” med “FR” til højre. Prægningsåret vises i bunden af mønten, med møntmærket.

Den schweiziske 20 franc Helvetia guldmønt er en 22 karat guldmønt, hvilket betyder, at det mønten er sammensat af 21,6 / 24 = 90% guld og resten af mønten indeholder kobber. Guld og  kobberlegering bevirker, at møntens overflade er mere holdbare og mindre udsat for ridser og mærker. Mønten indeholder et guldindhold på 5,806 gram, mens selve mønten vejer 6,4516 gram.

Emballage

Hver mønt er pakket i en kapsel af hård plastik

Afhentning i Tavex butik

Du kan vælge at afhente din bestilling i vores butik i København. Så snart vi modtager din betaling kontakter vi dig via mail og telefon, og du kan herefter afhente din bestilling.

Levering via UPS

Efter modtagelse af din betaling afsendes din bestilling hurtigst muligt (normalt indenfor 24 timer) og du modtager et trackingnummer fra UPS. UPS` leveringstid er ca. 1-3 hverdage.

For at sikre, at vores kunder personligt modtager og kvitterer for modtagelsen af de afsendte varer, sendes bestillinger som værdipakke via UPS med omdeling, hvor underskrift er påkrævet. UPS forsøger levering af tre gange. Har man ikke været hjemme til modtagelse af pakken efter de 3 forsøg, returneres pakken til Tavex. Du kan følge din pakke via dit Trackingnummer her.

I visse tilfælde er det muligt at bestille afhentning af din pakke ved et UPS udleveringssted, dette kræver særlig aftale med Tavex. Vi gør opmærksom på, at udleveringssted kan bede om fremvisning af ID ved afhentning af pakker.

Bemærk venligst, at alle bestillinger (medmindre andet aftales med Tavex) sendes med omdeling, og at du derfor være hjemme og underskrive for modtagelse – Kontakt os hvis du ønsker at få sendt din pakke til et UPS udleveringssted.

Forsikring

Din pakke sendes som forsikret værdipakke med UPS og såfremt din pakke mod forventning skulle forsvinde eller blive beskadiget under transporten, vil Tavex gen-sende din bestilling eller refundere din betaling. Forsikringen er gældende indtil du har kvitteret og modtaget for pakken.

Emballage

Din bestilling pakkes i beskyttet emballage og sendes i en diskret umarkeret kuvert/pakke.

Tracking

Så snart din bestilling er pakket, sendes dit trackingnummer til din email. Via UPS hjemmeside kan du følge din pakkes lokation og status.

Forsendelsesomkostninger

Ædelmetaller (Guld og sølv)*:

Tavex tilbyder fri fragt ved køb over 8.500 DKK(ekskl. moms.)

0 – 8.500 DKK (ekskl. moms) = 123,75 DKK

8.500 – 1.000.000 DKK (ekskl. moms) = Fri fragt

1.000.000 + DKK (ekskl. moms) = Kontakt os

Valuta*:

Tavex tilbyder fast lavt gebyr på kun 49,99 DKK (ekskl. moms.)

 

*Overstående priser er gældende for leveringer i Danmark (ikke inklusiv Grønland eller Færøerne). Såfremt du ønsker levering til udlandet bedes kontakte os på +45 3311 1510 eller tavex@tavex.dk.

Forsinkelser/varer som ikke er på lager

Såfremt din pakke mod forventning afsendes senere, et givet produkt ikke er på lager eller midlertidigt udsolgt, så vil du blive kontaktet via telefon eller email og du vil få oplyst om forventet leveringstid af din bestilling.

OBS: Ved levering med UPS og afhentning i vores butik skal du fremvise gyldigt billede-ID (pas eller kørekort).

Ædelmetaller (Guld og sølv):

 • Fri fragt ved køb over 8.500 DKK
 • Stort lager
 • Hurtig levering
 • 100% forsikret forsendelse

 

Valuta:

 • Lav fragtgebyr på kun 49,99 DKK
 • Over 50 forskellige valutaer
 • Hurtig levering
 • 100% forsikret forsendelse

Stort lager

Størstedelen af Tavex’ produkter er altid på lager og derfor kan Tavex også tilbyde hurtig forsendelse eller selvafhentning samme dag til markedets førende priser. Tavex er officiel partner med alle de store møntproducenter i verden.

Afhentning samme dag

Vær velkommen til at besøge vores butik indenfor vores åbningstider (9-19) eller få gratis konsultation og lær mere om et specifikke produkter. Hvis du køber online, kan du afhente produkterne samme dag, vi modtager betalingen.

Lave priser

Med over 25 års erfaring på markedet, samt større lagerbeholdning, er Tavex i stand til at tilbyde dig de bedste priser på markedet. Hos Tavex kan du maksimere dit afkast på dine investeringer pga. lave marginer og spreads.

Genstande på lager

Dette produkt er på lager og bliver sendt så snart betalingen er modtaget og er klar til selvafhentning.

Book en privat konsultation gratis
Lær mere om at investere sikkert og få værdifuld markedsindsigt.