Opret ny alarm
Opret ny Tavex Prisbot
+ -
Opret ny Tavex Prisbot
Tavex Prisbot opsummering

Du kan annullere en Prisbot™ når som helst, og den automatiske ordre botten laver, er ikke bindende.

Tysk 20 mark guldmønt

På lager
Tavex er stolte af at kunne præsentere Tysklands mest berømte guldmønt, 20 mark Wilhelm II mønten. Udstedt ... Læs mere
Vi sælger Vi køber Spread
1-4
4108,47 DKK
3725,68 DKK 9.32%
5-9
4089,45 DKK
3729,48 DKK 8.80%
10+
4070,43 DKK
3733,28 DKK 8.28%
Selvafhentning - GRATIS
UPS Pakkeshop - 123,75 DKK
UPS Hjemmelevering - 123,75 DKK
Se mindre
Selvafhentning - GRATIS
Leveringsomkostninger starter fra 123,75 DKK
Se mere
The photos are used for illustration purposes only and may not be an exact representation of the product.

Introduktion

Tavex er stolte af at kunne præsentere Tysklands mest berømte guldmønt, 20 mark Wilhelm II mønten. Udstedt for første gang efter landets genforening i 1871, og var centrale i Tysklands industrielle revolution i 1870-1914, og spillede en central rolle i at lette handelen. Udover at være et symbol på landets økonomiske overlegenhed, er 20 mark guldmønten indbegrebet af Tysklands overlegne produktionsevner. Med sine 0,900 finguldslegering præget med den mægtige Kejserlige Ørn, det tidligere tyske kejserriges våbenskjold, og med et portræt af den sidste tyske kejser og konge af Preussen, Wilhelm II.
Wilhelm II 20 mark mønten er velkendt og særligt eftertragtet i Tyskland, et historisk guldstykke af og velegnet til alle typer af investorer og samlere.

Hvorfor dette produkt

 • Wilhelm II 20 mark guldmønten er Tysklands mest eftertragtede guldmønt. Følgerne af Tysklands hyperinflation, hvor en 20 mark guldmønt var lige 23 billioner tyske papir mark, ligger stadig i tyskernes erindring, hvilket gør mønten til en naturlig investering for mange.
 • Wilhelm II 20 mark guldmønten er Tysklands mest likvide guldmønt.  Med mere end end 125 millioner stykker præget siden 1888, er mønterne et almindeligt kendt navn blandt guldforhandlere og investorer.
 • Wilhelm II 20 mark guldmønter er penge. Mønterne er fritaget for moms i Danmark og Europa.
 • Wilhelm II 20 mark guldmønter er internationalt anerkendte. De tyske 20 mark guldmønter er forbundet med en af de største økonomier i verden, og Tyskland er den største forbruger af guld i Europa. De er indbegrebet af Tysklands fremtrædende position, og er således anerkendt og accepteret i hele verden.
 • Wilhelm II 20 mark guldmønter er en form for opsparring. Tyske guld mærker er et ideelt valg for enhver langsigtet investor der værdsætter sikkerheden og stabiliteten ved at eje fysiske guldmønter.
 • Wilhelm II 20 mark guldmønter er en god måde at din risiko. Gulds lave korrelation med andre finansielle aktiver gør guldmønter til et godt hedge mod markedsrisikoen.

At købe guldgenstande betyder lav risiko og sikring af værdi

Gulds værdi er steget i årenes løb, hvilket gør det ideelt til at bevare eller øge ens formue.

 • Produkt værdi (1pc)
  4108,47 DKK
 • Tilbagekøbspris
  3725,68 DKK
 • Din risiko nu
  382,79 DKK

Fakta: Prisen på guld er i DKK steget 85.31% igennem de sidste 8 år. Den laveste pris var 7537,09 DKK/oz og den højeste pris 17061,50 DKK/oz. Den aktuelle markedspris er 16504,40 DKK/oz

Historie

The Kejserlige Ørn og den tyske guldmark

Det som virkelig skiller sig ud, når man ser på Wilhelm II 20 mark guldmønten er den mægtige Kongelige Ørn, som er afbildet på bagsiden af denne mønt. Udover at være detaljerig og udvise et imponerende stykke håndværk, har våbenskjoldet i det tidligere formidable tyske rige en fascinerende historie der strækker sig flere århundreder tilbage.

Forud for sin forening i 1871, omfattede Tysklands områder flere stater, riger, hertugdømmer og bystater, som blev regeret af et væld af forskellige adelsmænd, kongehuse og monarker. Den vigtigste familie var det tyske adelshus Hohenzollern, et dominerende kongeligt dynasti med rødder, som går tilbage til det 11. århundrede. Denne slægt producerede nogle af de mest mindeværdige konger, som ville etablere sig og herske over kongeriget Preussen og det efterfølgende tyske rige. En af disse konger var Wilhelm I, bedstefar til Wilhelm II (der er afbildet på denne mønt), og hersker over kongeriget Preussen fra 1861 til 1888. Kongeriget Preussen var på det tidspunkt et førende tysk kongerige og en militær stormagt der på sit højeste i 1876, omfattede dele af nutidens Tyskland, og strakte sig til Rusland i øst og Belgien i vest. Det var først og fremmest gennem Preussens militære magt, at kong Wilhelm I, med hjælp fra sin højre hånd, den formidable tyske kansler Otto von Bismarck, formåede at etablere det tyske kejserrige, med Preussen som nationens rygrad.

Det derfor, at den Kejserlige Ørn er afbildet på denne mønt faktisk er en lidt ændret udgave af Kongeriget Preussens våbenskjold. På en måde er det et-tusind-årige Hohenzollern dynasti, som havde Wilhelm I og senere Wilhelm II ved roret som konger af Preussen, indirekte repræsenteret gennem den Kejserlige Ørn som er afbildet på de tyske guldmønter.

Den tyske 20 mark guldmønt drev den tyske handel

Før sin forening, var Tysklands monetære system meget lig landets fragmenterede territorier. Nationen var opdelt i flere valutaområder som brugte mønter med forskelligt design, navn, renhed og metalindhold. Mønter, som indeholdt sølv var det foretrukne valutavalg, mens guldmønter havde mindre monetær betydning. Disse forskellige valutaer var udskiftelig med faste valutakurser og selv om systemet fungerede, pressede magtfulde tyske kommerciel interesse for et samlet monetært system.

Efter nationens genforening i 1871 og dannelsen af det tyske kejserrige,  etablerede den tyske regering et nyt guldbaseret monetært system, og satte de-facto nationen for første gang i sin historie på en ren guldstandard. Kejserlige guldmønter blev indført med en pålydende værdi på 10 og 20 mark, og bar portrættet af den første tyske kejser, kong Wilhelm I. Efter England og Portugal, var Tyskland det tredje land som baserede sit monetære system på guld. Dette system var på plads op til Første Verdenskrig og stod bag  Tysklands anden industrielle revolution, en periode med bemærkelsesværdig vækst, som gjorde nationen, sammen med USA, til den førende økonomi i verden.

Den tyske 20 mark guldmønt beskyttede Tyskland mod hyperinflation

Starten af Første Verdenskrig i 1914 fik den tyske centralbank til at suspendere guldstandarden. Tyske papir mark, uden nogen konkret opbakning,  blev det primære middel som regeringen brugte til at finansiere de enorme udgifter forbundet med krigsindsatsen. Seddelpressen var konstant i gang under hele krigen, og frem til 1918 var udbuddet af nye tyske mark firedoblet, hvilket fik priserne til at stige kraftigt. Men den oppustede pengemængde og tilsvarende stigning i priserne var stadig håndterbar og var faktisk på linje med andre lande i denne periode, især England og Frankrig. Dette ændrede sig i kølvandet på krigen, da de allierede sejrherrer pålagde enorme  krigserstatninger på det besejrede og økonomisk drænede Tyskland.

Idet krigserstatningen skulle afdrages i fremmed valuta eller guld, troede den tyske regering, at de kunne løse dette seriøse problem med trykte mark, som herefter blev brugt til at købe valuta eller guld. I første omgang virkede dette som en god løsning, men udstedelse af nye sedler bevirkede blot, at forøge den allerede høje inflation. Jo mere udenlandsk valuta eller guld den tyske regering erhvervede, jo hurtigere faldt værdien af den tyske mark. Omkring 1920 havde forbrugespriserne steget med en faktor 12 siden begyndelsen af krigen, og lagde et enormt pres på levestandarden for den almindelige tyske borgere. Tre år senere, var den tyske regering ude af i stand til at afdrage krigserstatningsbetalingen idet landet ikke var i stand til tilegne sig de nødvendige finansielle milder, idet ingen ønskede den stadigt faldende tyske mark. Dette tvang Frankrig til at besætte Ruhr-området, som på det tidspunkt var en af Tysklands vigtigste industriområder, hvilket tvang tyskerne til at afdrag deres gæld med varer og råvarer.

Besættelsen af Ruhr-regionen var dødsstødet mod den i forvejen svage tyske økonomi, som, kombineret med millioner af utilfredse arbejdere, stigende priser og frygten for, at Frankrig kunnefinde på at invadere Berlin, resulterede i en fuldstændig mistet tillid til Tysklands politiske etablissement og landets centralbank. Efterhånden som panikken spredte sig, begyndte alle at udveksle de tyske mark til fordel for varer for enhver pris. Dette var en psykologisk begivenhed, som udviklede sig til hyperinflation. På bare et par måneder, blev tyske mark værdiløs på grund af den  kraftigt stigende inflation. I denne periode faldt markens værdi i sådan en et ekstremt tempo, at priserne blev fordoblet med et par timers mellemrum, hvilket fik tyske husmødre til at brænde pengesedlerne i deres brændeovne, fordi valutaen var mindre end brænde.

Ved udgangen af 1923, var en 20 mark guldmønt over 23 billioner papir mark, hvilket var et klar vidnesbyrd om gulds evne til at sikre en mod inflation.

Produktvægt i gram
7.965
Guld vægt i gram
7.1685
Renhed
900
Guld vægt i troy ounces
0.23047
Diameter
22.5
Tykkelse
-
Beskrivelse af pålydende værdi
20 mark
Producent
Tyskland

Forside

Forsiden forestiller et portræt af Wilhelm II, tysk kejser og konge af Preussen. Titlen “WILHELM II Deutscher Kaiser KÖNIG V Preussen”, som kan oversættes til “Wilhelm II tysk kejser og Preussens konge”, omkranser hans hoved. Under Wilhelms halsudskæring fremgår møntmærket.

Bagside

Bagsiden forestiller det tyske kejserriges våbenskjold, en kejserlig ørn med en krone. Omkring ørnen er teksten “DEUTSCHES REICH”, som kan oversættes til “Tysk Rige”, og prægningsåret. Nedenfor ørnen er betegnelsen “20 MARK”.

Emballage

Hver mønt er individuelt pakket i en hård plast kapsel.

Afhentning i Tavex butik

Du kan vælge at afhente din bestilling i vores butik i København. Så snart vi modtager din betaling kontakter vi dig via mail og telefon, og du kan herefter afhente din bestilling.

Levering via UPS

Efter modtagelse af din betaling afsendes din bestilling hurtigst muligt (normalt indenfor 24 timer) og du modtager et trackingnummer fra UPS. UPS` leveringstid er ca. 1-3 hverdage.

For at sikre, at vores kunder personligt modtager og kvitterer for modtagelsen af de afsendte varer, sendes bestillinger som værdipakke via UPS med omdeling, hvor underskrift er påkrævet. UPS forsøger levering af tre gange. Har man ikke været hjemme til modtagelse af pakken efter de 3 forsøg, returneres pakken til Tavex. Du kan følge din pakke via dit Trackingnummer her.

I visse tilfælde er det muligt at bestille afhentning af din pakke ved et UPS udleveringssted, dette kræver særlig aftale med Tavex. Vi gør opmærksom på, at udleveringssted kan bede om fremvisning af ID ved afhentning af pakker.

Bemærk venligst, at alle bestillinger (medmindre andet aftales med Tavex) sendes med omdeling, og at du derfor være hjemme og underskrive for modtagelse – Kontakt os hvis du ønsker at få sendt din pakke til et UPS udleveringssted.

Forsikring

Din pakke sendes som forsikret værdipakke med UPS og såfremt din pakke mod forventning skulle forsvinde eller blive beskadiget under transporten, vil Tavex gen-sende din bestilling eller refundere din betaling. Forsikringen er gældende indtil du har kvitteret og modtaget for pakken.

Emballage

Din bestilling pakkes i beskyttet emballage og sendes i en diskret umarkeret kuvert/pakke.

Tracking

Så snart din bestilling er pakket, sendes dit trackingnummer til din email. Via UPS hjemmeside kan du følge din pakkes lokation og status.

Forsendelsesomkostninger

Ædelmetaller (Guld og sølv)*:

Tavex tilbyder fri fragt ved køb over 8.500 DKK(ekskl. moms.)

0 – 8.500 DKK (ekskl. moms) = 123,75 DKK

8.500 – 1.000.000 DKK (ekskl. moms) = Fri fragt

1.000.000 + DKK (ekskl. moms) = Kontakt os

Valuta*:

Tavex tilbyder fast lavt gebyr på kun 49,99 DKK (ekskl. moms.)

 

*Overstående priser er gældende for leveringer i Danmark (ikke inklusiv Grønland eller Færøerne). Såfremt du ønsker levering til udlandet bedes kontakte os på +45 3311 1510 eller tavex@tavex.dk.

Forsinkelser/varer som ikke er på lager

Såfremt din pakke mod forventning afsendes senere, et givet produkt ikke er på lager eller midlertidigt udsolgt, så vil du blive kontaktet via telefon eller email og du vil få oplyst om forventet leveringstid af din bestilling.

OBS: Ved levering med UPS og afhentning i vores butik skal du fremvise gyldigt billede-ID (pas eller kørekort).

Ædelmetaller (Guld og sølv):

 • Fri fragt ved køb over 8.500 DKK
 • Stort lager
 • Hurtig levering
 • 100% forsikret forsendelse

 

Valuta:

 • Lav fragtgebyr på kun 49,99 DKK
 • Over 50 forskellige valutaer
 • Hurtig levering
 • 100% forsikret forsendelse

Stort lager

Størstedelen af Tavex’ produkter er altid på lager og derfor kan Tavex også tilbyde hurtig forsendelse eller selvafhentning samme dag til markedets førende priser. Tavex er officiel partner med alle de store møntproducenter i verden.

Afhentning samme dag

Vær velkommen til at besøge vores butik indenfor vores åbningstider (9-19) eller få gratis konsultation og lær mere om et specifikke produkter. Hvis du køber online, kan du afhente produkterne samme dag, vi modtager betalingen.

Lave priser

Med over 25 års erfaring på markedet, samt større lagerbeholdning, er Tavex i stand til at tilbyde dig de bedste priser på markedet. Hos Tavex kan du maksimere dit afkast på dine investeringer pga. lave marginer og spreads.

Genstande på lager

Dette produkt er på lager og bliver sendt så snart betalingen er modtaget og er klar til selvafhentning.

Book en privat konsultation gratis
Lær mere om at investere sikkert og få værdifuld markedsindsigt.