Opret ny alarm
Opret ny Tavex Prisbot
+ -
Opret ny Tavex Prisbot
Tavex Prisbot opsummering

Du kan annullere en Prisbot™ når som helst, og den automatiske ordre botten laver, er ikke bindende.

Ungarske Franz Joseph 20 franc / 8 forint

På lager
Ungarns mest fremtrædende klassiske guldmønt, Franz Joseph 8 forint / 20 franc mønt, er en spændende guldmønt ... Læs mere
Vi sælger Vi køber Spread
3464,50 DKK
2860,30 DKK 17.44%
Selvafhentning - GRATIS
Forsikret værdipakke - 123,75 DKK
Se mindre
Selvafhentning - GRATIS
Leveringsomkostninger starter fra 123,75 DKK
Se mere
The photos are used for illustration purposes only and may not be an exact representation of the product.

Introduktion

Ungarns mest fremtrædende klassiske guldmønt, Franz Joseph 8 forint / 20 franc mønt, er en spændende guldmønt med to forskellige pålydende værdier, og er et vidnesbyrd over Ungarns lange og varierede monetære tradition. Mønten kalde både den “ungarske 8 forint” eller “ungarske 20 franc”, og rummer historien om det østrig-ungarske kejserrige, det næststørste europæiske land og sin tids ledende stormagter. Fortiden er bevaret i en smuk guldmønt som blev præget i overensstemmelse med Europas første store møntunion, den Latinske Monetære Union.
Den ungarske 8 forint / 20 franc guldmønt er udsmykket med det kongelige ungarske våbenskjold samt portræt af en af de sidste store monarker i Europa, Franz Josef af Østrig. Udstedt mellem 1870 og 1892 af Kremnica Mønt, som i dag er en af mønt i verden, Franz Joseph 8 forint / 20 franc guldmønter har historisk betydning, hvilket gør dem egnede til samlere og investorer, der ønsker at besidde håndgribelige og værdifulde guldmønter.

Hvorfor dette produkt

 • Franz Joseph 8 forint / 20 franc guldmønter er en del af Ungarns glorværdige fortid. Udsmykket med det ungarske våbenskjold, og med en uforlignelig ensartethed, idet mønten bevarer de to pålydende værdier på hhv. 8 foring / 20 franc.
 • Franz Joseph 8 forint / 20 franc guldmønter er velegnede til møntsamlinger. Denne mønt er indbegrebet af historien om to store tidligere europæiske riger, Kongeriget Ungarn og det østrig-ungarske kejserrige, og skildrer en af sin tids vigtigste monarker, kejser Franz Joseph. Den ungarske 8 forint / 20 francs guldmønt er fyldt med historie og vil derfor være en fantastisk tilføjelse til enhver møntsamling.
 • Franz Joseph 8 forint / 20 franc guldmønter er penge. Ungarsk 8 forint / 20 franc er fritaget for moms, og handles i hele Europa hos både guldhandlere og investorer.
 • Franz Joseph 8 forint / 20 francs mønter er en form for opsparring. Ungarsk 8 forint / 20 franc er det ideelle valg for enhver langsigtet investor som værdsætter sikkerheden og stabiliteten ved at eje fysiske guldmønter.
 • Franz Joseph 8 forint / 20 francs mønter følger prisen på guld. Værdien af disse guldmønter er primært bestemt på baggrund af deres guldindhold, hvilket er knyttet til den gældende pris på guld.

At købe guldgenstande betyder lav risiko og sikring af værdi

Gulds værdi er steget i årenes løb, hvilket gør det ideelt til at bevare eller øge ens formue.

 • Produkt værdi (1pc)
  3464,50 DKK
 • Tilbagekøbspris
  2860,30 DKK
 • Din risiko nu
  604,20 DKK

Fakta: Prisen på guld er i DKK steget 83.24% igennem de sidste 8 år. Den laveste pris var 7537,09 DKK/oz og den højeste pris 17061,50 DKK/oz. Den aktuelle markedspris er 16126,10 DKK/oz

Historie

Historien om den ungarske forint

For bedre at værdsætte den ungarske 8 forint / 20 franc guldmønt, skal man dykke ned i Ungarns spændende historie da kong Charles I forvandlede Kongeriget Ungarn til en stormagt. Trods Ungarn allerede var en vigtig nation i begyndelsen af det andet årtusinde, så ville landet, i det 14. århundrede under kong Charles I regeringstid, blive den næststørste kongerige i Europa. På sit højeste, så strakte Kongeriget Ungarn strakte sig langs Adriaterhavets kyst i vest, til Balkans bjergkæde i syd, som omfattede det meste af Transsylvanien i øst, der i dag er en del af Rumænien. Med andre ord, er Ungarn i dag kun en skygge af sin tidligere geografiske størrelse og storhedstid.

Charles I, også kaldet Charles Robert, som både stammede fra den italienske og ungarske kongeslægt, gjorde krav på den ungarske trone i begyndelsen af 1300-tallet. Under hans styre så voksede det ungarske kongerige både geografisk og økonomisk og etablerede som en af de førende lande i Europa. Han opnåede blandt andet dette ved hans politiske og militære evner, men en af de primære kilder til hans magt var guld, masser af guld.

Omkring Charles I’s regeringstid blev der fundet store guldforekomster i bjergområderne, i det som i dag betegnes som det centrale Slovakiet. Disse miner var så rige på det ædle metal, at Kongeriget Ungarn blev Europas største og en af de førende guldproducenter i verden. Den stadige strøm af ædelmetal til statskassen forbedrede Charles’ evne til at regere. Dog ville rigdommen fra minerne ikke have bidraget til velstanden i riget som helhed, havde det ikke været for Charles’ reform af landets monetære system, som lagde fundamentet for den ungarske guld forint mønt.

Som vidne til florintens succes, en 24-karat guldmønt som blev præget af den italienske bystat Firenze, som dominerede europæisk handel på det tidspunkt, indførte Charles en lignende guldmønt, der delte som havde vægt og renhed, omend med et lidt anderledes design. Den nye guldmønt var i Ungarn benævnt “Florentinus”, som i sidste ende blev forkortet til “forint”, deraf navnet på den ungarske 8 forint / 20 franc guldmønt.

Charles I udpegede byen Kremnica, en mineby i nærheden de store guldforekomster, til at forestå oprettelsen af en kongelig mønt som skulle producere guld forinten. Mønten begyndte at omdanne guldmalmen til forint mønter, der efterfølgende blev fordelt på tværs af riget. På grund af Charles ‘løfte om at guld forint stabil, blev inflationen, som tidligere havde skabt kaos i den ungarske økonomi, bragt under kontrol. Folks tillid til forinten bidrog også til at øge handlen, som hurtigt begyndte at vokse som et resultat af en mere bekvem og sikker måde at handele på. Dette førte til en forbedret finanspolitisk situation for mange byer og kommuner, hvilket også gavnede det kongelige statskasse i form af højere skatteindtægter. Ud over at bidrage til at vækste og gøre kongedømmet rigere, så blev forinten den foretrukne valuta i regionen til brug for betaling af mellemværende.

Kremnica Mønt, som Charles havde udpeget til at præge guld forinten ville fortsætte længe efter Charles I’s død, og blev regionens vigtigste producent af guld og sølvmønter, og udover at producere forinten, så ville Kremnica være ansvarlig for at producere nogle af Europas mest berømte guldmønter, hvoraf en af dem er dukaten. Til den dag i dag producrer Kremnica stadig mønter og er en de ældste møntproducenter i verden.

Grundlæggelsen af den ungarske 8 forint / 20 franc guldmønt

Det ungarske kongerige blev i de følgende århundreder indlemmet i de Habsburgske kejseres domæne, datiden mest magtfulde kongelige familier i Europa, og blev en del af den østrigske imperium i begyndelsen af 1800-tallet. Efter Østrigs nederlag i den østrig-preussiske krig i 1867, udnyttede ungarske nationalister Østrigs svækkede politiske position og sikrede Ungarn delvis uafhængighed, hvilket gav landet fuld selvstændighed angående nationale anliggender, men som delte en fælles udenrigspolitik med Østrig, og dermed oprettelsen af to-delt monarki benævnt det østrig-ungarske kejserrige.

Efter at have genetableret kontrol over sine monetære anliggender, introducerede Ungarn 8 forint / 20 franc guld mønter i 1870. Grunden til, at de nye guldmønter havde en pålydende værdi på 20 franc var, at Østrig tre år tidligere havde indgået en traktat med Frankrig om at blive en medlem af den latinske Monetære Union, hvilket naturligvis også gjaldt for Ungarn.

Denne monetære union blev oprindeligt grundlagt i 1865 af Italien, Frankrig, Belgien og Schweiz, og var et forsøg på at samle de respektive landes penge til en enkelt ensartet valuta. De stiftende medlemmer af unionen blev enige om en ensartet finhed og vægt af deres mønter, som blev sat til at være lig den franske sølv og guld franc, og de blev enige om at udveksle hinandens guld og sølv mønter, uanset om de var udført i et andet design, uanset hvilken regent der var afbildet på mønten eller navnet på mønten. Denne standardisering gjorde handel mellem medlemslandene lettere og hvorfor Østrig og Ungarn ligeledes blev medlem af unionen.

Ungarsk 8 forint / 20 franc guldmønter lettede den daglige handel i det østrig-ungarske kejserrige

Efter 1870’erne og op til Første Verdenskrig, nød det østrig-ungarske kejserrige en betydelig fremgang. Industrien voksede, de kunstneriske og videnskabelige segmenter samfundet blomstrede, infrastrukturen blive moderniseret, jernbanenettet, kanaler og havne blev bygget i hele kejserdømmet, Ungarn blev en førende kilde til mad for resten af Europa, og kejserdømmet som helhed blev verdens fjerdestørste maskinfabrikant. Det var en dynamisk økonomi, hvor den ungarske 8 forint / 20 franc mønt spillede en vigtig rolle ved at lette den daglige handel. De gode tider blev fandt sted under kejser Franz Joseph regeringstid (som er afbildet på denne mønt), hvorfor han tid som kejser er forbundet med en tid af ”overflod” og nød som følge heraf en enorm popularitet og havde en loyal tilhængerskare i Ungarn, særligt i betragtning af hans pacifistiske tilgang til Ungarn, ved at give landet uafhængighed.

Produktvægt i gram
6.4516
Guld vægt i gram
5.80644
Renhed
900
Guld vægt i troy ounces
0.18668
Diameter
21
Tykkelse
-
Beskrivelse af pålydende værdi
20 franc/8 forint
Producent
Ungarn

Forside

Forsiden skildrer afbildning af Kejser Franz Joseph kronet med en laurbærkrans. Titlen “Ferencz Jozsef IKA CS ES MHSDO AP KIR”, som kan oversættes som “Franz Joseph I, ved Guds nåde, kejser af Østrig og apostoliske konge af Ungarn, Kroatien, Slavonien, Dalmatien”, omgiver hans portræt. Ved kongens halslinje er Kremnica Mints mærke “KB”.

Bagside

Bagsiden viser det kongele ungarske våbenskjold omgivet af teksten “MAGYAR KIRÁLYSÁG”, som kan oversættes til “Det ungarske kongerige”, og med betegnelsen “20 Fr” til venstre og “8 Frt” til højre. Nederst er prægningsåret.

Emballage

Hver mønt leveres i en kapsel af hård plast.

Afhentning i Tavex butik

Du kan vælge at afhente din bestilling i vores butik i København. Så snart vi modtager din betaling kontakter vi dig via mail og telefon, og du kan herefter afhente din bestilling.

Levering via UPS

Efter modtagelse af din betaling afsendes din bestilling hurtigst muligt (normalt indenfor 24 timer) og du modtager et trackingnummer fra UPS. UPS` leveringstid er ca. 1-3 hverdage.

For at sikre, at vores kunder personligt modtager og kvitterer for modtagelsen af de afsendte varer, sendes bestillinger som værdipakke via UPS med omdeling, hvor underskrift er påkrævet. UPS forsøger levering af tre gange. Har man ikke været hjemme til modtagelse af pakken efter de 3 forsøg, returneres pakken til Tavex. Du kan følge din pakke via dit Trackingnummer her.

I visse tilfælde er det muligt at bestille afhentning af din pakke ved et UPS udleveringssted, dette kræver særlig aftale med Tavex. Vi gør opmærksom på, at udleveringssted kan bede om fremvisning af ID ved afhentning af pakker.

Bemærk venligst, at alle bestillinger (medmindre andet aftales med Tavex) sendes med omdeling, og at du derfor være hjemme og underskrive for modtagelse – Kontakt os hvis du ønsker at få sendt din pakke til et UPS udleveringssted.

Forsikring

Din pakke sendes som forsikret værdipakke med UPS og såfremt din pakke mod forventning skulle forsvinde eller blive beskadiget under transporten, vil Tavex gen-sende din bestilling eller refundere din betaling. Forsikringen er gældende indtil du har kvitteret og modtaget for pakken.

Emballage

Din bestilling pakkes i beskyttet emballage og sendes i en diskret umarkeret kuvert/pakke.

Tracking

Så snart din bestilling er pakket, sendes dit trackingnummer til din email. Via UPS hjemmeside kan du følge din pakkes lokation og status.

Forsendelsesomkostninger

Ædelmetaller (Guld og sølv)*:

Tavex tilbyder fri fragt ved køb over 8.500 DKK(ekskl. moms.)

0 – 8.500 DKK (ekskl. moms) = 123,75 DKK

8.500 – 1.000.000 DKK (ekskl. moms) = Fri fragt

1.000.000 + DKK (ekskl. moms) = Kontakt os

Valuta*:

Tavex tilbyder fast lavt gebyr på kun 49,99 DKK (ekskl. moms.)

 

*Overstående priser er gældende for leveringer i Danmark (ikke inklusiv Grønland eller Færøerne). Såfremt du ønsker levering til udlandet bedes kontakte os på +45 3311 1510 eller tavex@tavex.dk.

Forsinkelser/varer som ikke er på lager

Såfremt din pakke mod forventning afsendes senere, et givet produkt ikke er på lager eller midlertidigt udsolgt, så vil du blive kontaktet via telefon eller email og du vil få oplyst om forventet leveringstid af din bestilling.

OBS: Ved levering med UPS og afhentning i vores butik skal du fremvise gyldigt billede-ID (pas eller kørekort).

Ædelmetaller (Guld og sølv):

 • Fri fragt ved køb over 8.500 DKK
 • Stort lager
 • Hurtig levering
 • 100% forsikret forsendelse

 

Valuta:

 • Lav fragtgebyr på kun 49,99 DKK
 • Over 50 forskellige valutaer
 • Hurtig levering
 • 100% forsikret forsendelse

Stort lager

Størstedelen af Tavex’ produkter er altid på lager og derfor kan Tavex også tilbyde hurtig forsendelse eller selvafhentning samme dag til markedets førende priser. Tavex er officiel partner med alle de store møntproducenter i verden.

Afhentning samme dag

Vær velkommen til at besøge vores butik indenfor vores åbningstider (9-19) eller få gratis konsultation og lær mere om et specifikke produkter. Hvis du køber online, kan du afhente produkterne samme dag, vi modtager betalingen.

Lave priser

Med over 25 års erfaring på markedet, samt større lagerbeholdning, er Tavex i stand til at tilbyde dig de bedste priser på markedet. Hos Tavex kan du maksimere dit afkast på dine investeringer pga. lave marginer og spreads.

Genstande på lager

Dette produkt er på lager og bliver sendt så snart betalingen er modtaget og er klar til selvafhentning.

Book en privat konsultation gratis
Lær mere om at investere sikkert og få værdifuld markedsindsigt.