Opret ny alarm
Opret ny Tavex Prisbot
+ -
Opret ny Tavex Prisbot
Tavex Prisbot opsummering

Du kan annullere en Prisbot™ når som helst, og den automatiske ordre botten laver, er ikke bindende.

20 Franc Belgisk Leopold II Guldmønt

På lager
Belgiens mest udbredte og eftertragtede klassiske guldmønt, Leopold II 20 franc, er en 21,6 karat guldstykke, der ... Læs mere
Vi sælger Vi køber Spread
3452,57 DKK
2926,66 DKK 15.23%
Selvafhentning - GRATIS
UPS Pakkeshop - 123,75 DKK
UPS Hjemmelevering - 123,75 DKK
Se mindre
Selvafhentning - GRATIS
Leveringsomkostninger starter fra 123,75 DKK
Se mere
The photos are used for illustration purposes only and may not be an exact representation of the product.

Introduktion

Belgiens mest udbredte og eftertragtede klassiske guldmønt, Leopold II 20 franc, er en 21,6 karat guldstykke, der indkapsler historien om Kongeriget Belgien. Denne guldmønt udsmykket med det belgiske våbenskjold og forgyldt med et portræt af den berygtede kong Leopold II. Belgiske guld francs var en del Europas første ensartede ædelmetal regime og er dermed af historisk betydning, hvilket gør mønterne egnede til samlere og investorer, der ønsker at eje guldmønter.

Hvorfor dette produkt

 • Leopold II 20 francs er Belgiens mest udbredte guldmønt. Med omkring 28 millioner mønter produceret siden 1883, er belgiske 20 franc mønter et almindeligt navn i det europæiske møntmarked.
 • Leopold II 20 francs er Belgiens mest eftertragtede guldmønter. Udsmykket med Belgiens majestætiske våbenskjold og med en usammenlignelig ensartethed i mere end fem artier, er de Belgiens mest berømte historiske guldmønt.
 • Belgiske 20 francs er penge. Mønterne em momsfrie og handles i hele Europa af både guldhandlere og investorer.
 • Belgiske 20 franc svarer til en opsparring. Belgiske guld franc er det ideelle valg for den langsigtede investor som værdsætter sikkerheden og stabiliteten ved at eje fysiske guldmønter.
 • Belgiske 20 franc guldmønter er god made at sprede ens risiki på. Gulds lave korrelation med andre finansielle aktiver gør guld velgnet som et portefølje hedge mod markedsrisikoen.

 

 

At købe guldgenstande betyder lav risiko og sikring af værdi

Gulds værdi er steget i årenes løb, hvilket gør det ideelt til at bevare eller øge ens formue.

 • Produkt værdi (1pc)
  3452,57 DKK
 • Tilbagekøbspris
  2926,66 DKK
 • Din risiko nu
  525,91 DKK

Fakta: Prisen på guld er i DKK steget 85.36% igennem de sidste 8 år. Den laveste pris var 7537,09 DKK/oz og den højeste pris 17061,50 DKK/oz. Den aktuelle markedspris er 16509,20 DKK/oz

Historie

Den belgiske guld franc og Kong Leopold II

Med Belgiens uafhængighed fra Holland i 1831, indførte det nye belgiske kongerige et år senere sit eget møntsystem, kaldet belgiske francs, som blev produceret lig de franske mønter for så vidt angår vægt og sammensætning. I begyndelsen var det dog kun sølv og bronze mønter som blev præget, men de belgiske guld francs blev efterfølgende indført i 1834, med afbildning af Belgiens første konge, Leopold I (far til Leopold II). Guld francs blev udstedt i 10, 20, 25 og 40 francs, med 20 guld franc mønt som den mest almindelige. Mønterne blev præget indtil kong Leopold I’s død i 1865.

Efter kongens død, indtog hans søn Leopold II tronen samme år og de nye franc mønter som bærer afbildning af Belgiens anden konge, blev udgivet to år senere i 1867. Kong Leopold II troede fuldt og fast på, at et land skulle have kolonier, og han søgte at etablere Belgien som en kolonimagt. Efter flere års mislykkede forsøg på at opnå støtte fra den belgiske regering til hans ambitioner, stiftede Leopold II i stedet et privat holdingselskab, der hyret den berømte afrikanske opdagelsesrejsende Henry Stanley, som i videnskabens navn, skulle udforske og etablere en koloni i det centrale Afrika. Henry Stanley gjorde netop dette, og udforskede dybt ind territorier i Congo og gjorde samtidig krav på de nyligt udforskede områder. Da afrikanske anliggender blev drøftet af de europæiske nationer og USA på Berlin-konferencen i 1884, lykkedes det Leopold gennem dygtige diplomatiske evner, at overbevise de udenlandske nationer om at anerkende hans retfulde krav til Congo.

I 1885 blev Fristaten Congo, et land 76 gange større end Belgien, skabt, med kong Leopold II som enehersker. Selvom den nystiftede koloni i begyndelsen var en enorm udgift for Leopolds holdingselskab, ville dette ændres i slutningen af det 19. århundrede med opfindelsen af cykel og bil gummidæk. Dette førte til en dramatisk stigning i efterspørgslen efter gummi, og Congo, som besad store mængder af denne naturressource, blev en massiv indtægtskilde for Leopolds virksomhed. Faktisk påstod nogle kilder, at Leopold II i slutningen af det 19. århundrede var den rigeste mand i Europa, et direkte resultat af gummihandlen fra Congo. Selvom fortjenesten fra denne lukrative handel tilhørte hans private holdingselskab, investerede Leopold en stor del af sin formue i arkitektoniske og offentlige projekter i Belgien. Han finansierede flere store projekter, de to mest berømte er triumfbuen i Bruxelles og hovedbanegården i Antwerpen, hvilket gav tilnavnet “Builder King”. Ved udgangen af hans regeringstid, blev Congo afstået til den belgiske regering, som fortsatte med at regere over områderne indtil 1960.

Selvom kong Leopold II først døde i 1909, blev de sidste 20 franc guldmønt med hans afbildning præget i 1882. En forklaring på dette kan være, at der var en tilstrømning af guldmønter fra Frankrig, hvilket blev anset for lige lovligt betalingsmiddel i landet som følge af Belgiens medlemskab af latinske Monetære Union. Derfor var der ikke behov for Belgien at opretholde prægning af sine egne guld mønter.

Den belgiske franc og den latinske Monetære Union

I 1865, Italien, Frankrig, Belgien og Schweiz grundlagde Europas første store møntunion under navnet “latinske Monetære Union”. Denne union var et forsøg på at samle respektive landes valuta til en enkelt ensartet møntfod. De stiftende medlemmer af unionen blev enige om en ensartet finhed og vægt deres mønter, som blev sat til at være lig den franske sølv og guld franc, og de blev enige om at udveksle hinandens guld og sølv mønter på lige fod, uanset om mønterne var udført i et andet design, afbildning eller navn. Forholdet mellem de to ædelmetaller blev ligeledes standardiseret, således at 4,5 gram sølv var lig med 0,290322 gram guld, hvilket blev et forhold på 15,5 til 1. Denne standardisering gjorde det lettere at handle mellem medlemslandene og blev anset som en tiltalende koncept, hvilket førte til, at andre europæiske tilsluttede sig unionen. Selvom unionen begik mange fejl, blandt andet ved at de enkelte regeringer udstedte for mange pengesedler i forhold til fastsatte faste antal sedler i forhold ædelmetalsmønter mønter, så var de alle resultatet af dårlig menneskelig bedømmelse og ikke et udtryk for en fiasko af ensartede ædelmetalmønter. Ikke desto mindre fortsatte unionen med at vokse indtil udbruddet af Første Verdenskrig, og endte formelt et årti senere i 1927.

Produktvægt i gram
6.4516
Guld vægt i gram
5.80644
Renhed
900
Guld vægt i troy ounces
0.18668
Diameter
21
Tykkelse
-
Beskrivelse af pålydende værdi
20 franc
Producent
Belgien

Forside

På forsiden fremgår en buste som afbilleder kong Leopold II. Teksten omkring busten: LEOPOLD II ROI DES Belges, betyder ”Leopold II belgiernes konge”. Ved kongens halslinje fremgår prægningsår og kunstnerens underskrift (Belgiens Konge Leopold II). En dato og initialer ”LW” under busten tilhører kunstneren.

Bagside

På bagsiden fremgår Belgiens våbenskjold, en løve på et rundt skjold omkranset af en hermelin kappe og med en krone. Våbenskjoldet er omkranset af en indskrift på fransk L’UNION FAIT LA FORCE (Enhed giver styrke). Under våbenskjoldet fremgår møntens nominelle værdi “20 FR”.

Emballage

Mønterne leveres i hårde plastikkapsler.

Afhentning i Tavex butik

Du kan vælge at afhente din bestilling i vores butik i København. Så snart vi modtager din betaling kontakter vi dig via mail og telefon, og du kan herefter afhente din bestilling.

Levering via UPS

Efter modtagelse af din betaling afsendes din bestilling hurtigst muligt (normalt indenfor 24 timer) og du modtager et trackingnummer fra UPS. UPS` leveringstid er ca. 1-3 hverdage.

For at sikre, at vores kunder personligt modtager og kvitterer for modtagelsen af de afsendte varer, sendes bestillinger som værdipakke via UPS med omdeling, hvor underskrift er påkrævet. UPS forsøger levering af tre gange. Har man ikke været hjemme til modtagelse af pakken efter de 3 forsøg, returneres pakken til Tavex. Du kan følge din pakke via dit Trackingnummer her.

I visse tilfælde er det muligt at bestille afhentning af din pakke ved et UPS udleveringssted, dette kræver særlig aftale med Tavex. Vi gør opmærksom på, at udleveringssted kan bede om fremvisning af ID ved afhentning af pakker.

Bemærk venligst, at alle bestillinger (medmindre andet aftales med Tavex) sendes med omdeling, og at du derfor være hjemme og underskrive for modtagelse – Kontakt os hvis du ønsker at få sendt din pakke til et UPS udleveringssted.

Forsikring

Din pakke sendes som forsikret værdipakke med UPS og såfremt din pakke mod forventning skulle forsvinde eller blive beskadiget under transporten, vil Tavex gen-sende din bestilling eller refundere din betaling. Forsikringen er gældende indtil du har kvitteret og modtaget for pakken.

Emballage

Din bestilling pakkes i beskyttet emballage og sendes i en diskret umarkeret kuvert/pakke.

Tracking

Så snart din bestilling er pakket, sendes dit trackingnummer til din email. Via UPS hjemmeside kan du følge din pakkes lokation og status.

Forsendelsesomkostninger

Ædelmetaller (Guld og sølv)*:

Tavex tilbyder fri fragt ved køb over 8.500 DKK(ekskl. moms.)

0 – 8.500 DKK (ekskl. moms) = 123,75 DKK

8.500 – 1.000.000 DKK (ekskl. moms) = Fri fragt

1.000.000 + DKK (ekskl. moms) = Kontakt os

Valuta*:

Tavex tilbyder fast lavt gebyr på kun 49,99 DKK (ekskl. moms.)

 

*Overstående priser er gældende for leveringer i Danmark (ikke inklusiv Grønland eller Færøerne). Såfremt du ønsker levering til udlandet bedes kontakte os på +45 3311 1510 eller tavex@tavex.dk.

Forsinkelser/varer som ikke er på lager

Såfremt din pakke mod forventning afsendes senere, et givet produkt ikke er på lager eller midlertidigt udsolgt, så vil du blive kontaktet via telefon eller email og du vil få oplyst om forventet leveringstid af din bestilling.

OBS: Ved levering med UPS og afhentning i vores butik skal du fremvise gyldigt billede-ID (pas eller kørekort).

Ædelmetaller (Guld og sølv):

 • Fri fragt ved køb over 8.500 DKK
 • Stort lager
 • Hurtig levering
 • 100% forsikret forsendelse

 

Valuta:

 • Lav fragtgebyr på kun 49,99 DKK
 • Over 50 forskellige valutaer
 • Hurtig levering
 • 100% forsikret forsendelse

Stort lager

Størstedelen af Tavex’ produkter er altid på lager og derfor kan Tavex også tilbyde hurtig forsendelse eller selvafhentning samme dag til markedets førende priser. Tavex er officiel partner med alle de store møntproducenter i verden.

Afhentning samme dag

Vær velkommen til at besøge vores butik indenfor vores åbningstider (9-19) eller få gratis konsultation og lær mere om et specifikke produkter. Hvis du køber online, kan du afhente produkterne samme dag, vi modtager betalingen.

Lave priser

Med over 25 års erfaring på markedet, samt større lagerbeholdning, er Tavex i stand til at tilbyde dig de bedste priser på markedet. Hos Tavex kan du maksimere dit afkast på dine investeringer pga. lave marginer og spreads.

Genstande på lager

Dette produkt er på lager og bliver sendt så snart betalingen er modtaget og er klar til selvafhentning.

Book en privat konsultation gratis
Lær mere om at investere sikkert og få værdifuld markedsindsigt.