Opret ny alarm

Guld: korrektion på baggrund af svag USD

Offentliggjort af Tavex A/S i kategori Nyheder på 17.07.2017
Guldpris (XAU-DKK)
16 293,40 DKK/oz
  
+ 121,60 DKK
Sølvpris (XAG-DKK)
189,96 DKK/oz
  
+ 0,11 DKK

Guld er om ikke tilbage, så i hvert fald på vej væk fra den faldende tendens, som har præget prisen på det gule metal siden årets næsten-topnotering på lige knap 1300 USD/ounce den 9. maj.

Optrend endnu ikke reddet

Man kan indtil videre kalde den sidste uges tendens for en korrektion i forhold til den mikrotrend, der har hersket siden begyndelsen af maj, for endnu er den stigende trend for guldprisen, som har holdt sig siden midten af december 2016, ikke reddet endnu.

Sådan så tallene ud: Fredag den 7. juli lå guldet i 1213 USD/ounce, den hidtil laveste notering i denne mikrotrend – guldet har tidligere på året været under 1200 USD/ounce. Mandag den 10. juli var prisen steget nærmest umærkeligt til 1214 USD/ounce, hvorpå den tog fra til 1219 USD/ounce onsdag den 12. juli og steg kraftigt fredag den 14. juli til 1228 USD/ounce. Stigningen fortsatte i marginalt svagere takt til 1233 USD/ounce mandag den 17. juli.

Kedelige nøgletal, Fed peger på stramning

Hvorfor er det så gået, som det er gået? Der har været nogen halvskidte tal for detailsalget i USA, der ikke så så godt ud på månedsbasis, men ok på årsbasis – 2,8% i fremgang. Fed-systemet har været ude med nogle såkaldte “hawkish” signaler – altså høgeagtige i betydningen positive for en stramning af pengepolitikken med rentestigninger.

Der var lidt øget spænding om Det Hvide Hus og Rusland i og med, at præsidentens søn gik ud og offentliggjorde nogle mails om en samtale mellem ham og en russisk aflønnet spindoktor om “snavs” om Hillary Clinton i forbindelse med valgkampen i slutningen af 2016.

USD driver guldpris op

Men det er ligesom alt for lidt og for svagt til at drive noget særligt nogen steder hen. Og så er det ferietid, og godt nok sover kapitalen aldrig, men der er faktisk børshelligdag i Japan. Vi må nok fokusere på den vækkelse af USD, som er sket, så den nu står på 95,140 i USD-indekset i forhold til verdens andre betydende valutaer. Det er den laveste position for USD siden september 2016.

Det driver – alt andet lige – prisen på guld op, når den måles i USD. Oven i det tager vi så den usikkerhed, som der er i forhold til Feds frasalg af obligationer for 4,5 billioner USD, og hvordan det vil påvirke de finansielle markeder. Med andre ord, der er “vent og se” på de fleste låger i guldprisens sommerkalender.

Vi bliver på overfladen

Det kan virke lidt besynderligt at fokusere på disse flyvske og temmelig overfladiske nøgletal og rapporter og udtalelser, men det er sådan, at man kan forklare guldprisens bevægelser i konteksten af en ganske almindelige feriesøvnig børsuge.

Mange af os, der investerer i fysisk investeringsguld, mener ellers, at verdens finansielle system er på vej mod et sammenbrud af nærmest bibelske dimensioner, hvor banker, aktier og pensionskasser vil blive suget ned i en malstrøm af papirpenge og gæld, som ikke kan betales, og derfor aldrig skulle være udstedt.

Men, må jeg sige, der er ikke nogen særlige indikationer af, at dette sammenbrud er nærmere forestående nu, end det var i sidste uge – og derfor må vi koncentrere os om disse let overfladiske overvejelser.

Flere iagttagere peger på teknisk modstand for guldet på 1240 USD/ounce, men at guldet, såfremt det bryder igennem ved 1240 USD/ounce, kan gå hele vejen til en ny mur af teknisk modstand lige inden 1300 USD/ounce.

Guldpris (XAU-DKK)
16 293,40 DKK/oz
  
+ 121,60 DKK
Sølvpris (XAG-DKK)
189,96 DKK/oz
  
+ 0,11 DKK

Du vil måske også gerne læse