Opret ny alarm
Opret ny Tavex Prisbot
+ -
Opret ny Tavex Prisbot
Tavex Prisbot opsummering

Du kan annullere en Prisbot™ når som helst, og den automatiske ordre botten laver, er ikke bindende.

Amerikansk Liberty Head Double Eagle guldmønt

På lager
Double Eagle-mønten kaldess ofte ”Kongen af de amerikanske mønter”. Da 10 dollarsmønten fik navnet Eagle, døbtes 20 ... Læs mere
Vi sælger Vi køber Spread
1-4
17267,57 DKK
15655,16 DKK 9.34%
5-9
17106,94 DKK
15695,30 DKK 8.25%
10+
17026,63 DKK
15695,30 DKK 7.82%
Selvafhentning - GRATIS
Forsikret værdipakke - GRATIS
Se mindre
Selvafhentning - GRATIS
Gratis levering tilgængelig
Se mere
The photos are used for illustration purposes only and may not be an exact representation of the product.

Introduktion

Double Eagle-mønten kaldess ofte ”Kongen af de amerikanske mønter”. Da 10 dollarsmønten fik navnet Eagle, døbtes 20 dollarsmønten hurtigt Double Eagle. Man skal dog ikke forveksle denne mønt med den moderne Gold Eagle Bullion Coin fra 1986.

Der er næsten 1 oz guld i Liberty Head Double Eaglemønten, hvilket er grunden til den store interesse for mønten hos investorer. I møntens udgivelsesår kostede 1 oz guld svarende til 20,67 USD, guldindholdet blev derfor fastsat til 0,9675 oz, hvilket svarede til $20 i guldværdi. Denne mønt var en af byggestenene i den voksende amerikanske økonomi i 1800- og 1900-tallet. Double Eaglemønten anvendtes ved såvel små transaktioner i dagligdagshandel som ved multimillionhandler, hvilket gjorde mønten populær i alle samfundslag.

Hvorfor dette produkt

 • $ 20 Liberty Head Double Eagles er blandt de mest berømte amerikanske guldmønter. Udover den britiske sovereign var de de mest prægede og dermed mest udbredte guldmønter i verden.
 • $ 20 Liberty Head Double Eagles er både en guldinvestering og en samlerobjekt. $ 20 guldmønterne var rygraden i USAs finansielle system og var i spidsen for landets stigning for at blive en supermagt. På trods af dette, blev de fleste af disse smeltet om efter præsident Franklin D. Roosevelts guldbeslaglæggelse i 1933.
 • $ 20 Liberty Head Double Eagle guldmønter er unikke. I modsætning til andre guldmønter fra samtiden var $ 20 Double Eagles massive, der indeholdt næsten en hel ounce guld. Da de indeholdte så meget guld, gjorde det dem attraktive for brug til international handel.
 • $ 20 Liberty Head Double Eagle guldmønter er penge. Mønterne er fritaget for moms og kan let veksles over hele Europa hos guldforhandlere og investorer.
 • $ 20 Liberty Head Double Eagle guldmønter svarer til besparelser. Amerikanske $ 20 guldmønter er et ideelt valg for enhver langsigtet opsparer, der værdsætter sikkerheden og stabiliteten ved at eje fysiske guldmønter.
 • $ 20 Liberty Head Double Eagle Gold Coins er en fantastisk måde at diversificere din portefølje. Gulds lave korrelation med andre finansielle aktiver gør disse guldmønter, der tjener som porteføljesikring mod markedsrisiko.

At købe guldgenstande betyder lav risiko og sikring af værdi

Gulds værdi er steget i årenes løb, hvilket gør det ideelt til at bevare eller øge ens formue.

 • Produkt værdi (1pc)
  17267,57 DKK
 • Tilbagekøbspris
  15655,16 DKK
 • Din risiko nu
  1612,41 DKK

Fakta: Prisen på guld er i DKK steget 98.16% igennem de sidste 8 år. Den laveste pris var 7537,09 DKK/oz og den højeste pris 17061,50 DKK/oz. Den aktuelle markedspris er 16599,30 DKK/oz

Historie

Californiens guldfeber førte til prægningen af $ 20 Double Eagle guldmønten

Da en fyr, ved navn Samuel Brannan, løb op og ned ad gaderne i San Francisco råbte "Guld! Guld på den amerikanske flod! ", han kunne ikke forestille sig, at han ville være startskudet det største guldfeber i det 19. århundrede. Imidlertid klagede han bestemt ikke, da han ejede den eneste hardwarebutik fyldt med hakke, skovle og pander mellem San Francisco og de nyligt opdagede guldfelter.

Da guldets mystiske fristelser har tiltrukket menneskeheden i tusindvis af år, tanken om utallige rigdomme i bakkerne og floderne i Californien skabte vanvid. Hundredvis af mænd, der blev til tusinder og endelig titusinder ankom til Californien på enhver måde, de kunne, da dette ædlemetal igen ringede og rystede mænds ønske om hurtig rigdom. Migrering af mennesker var så stor, at San Francisco, som i 1846 var en mindre bosættelse på højst 500 beboere, voksede til en blomstrende by på omkring 35.000 i 1852. I 1855 anslås det, at mere end 300.000 mennesker fra alle samfundslag, etnicitet og alder var ankommet til Californien.

Der blev bestemt fundet guld. Det var ikke usædvanligt for guldgravere, der ankom i begyndelsen af guldfeberen, for at finde guld til ti, femten og tyve tusind dollars inden for dage, blot ved at bruge primitive værktøjer som pander og hakker. Faktisk var der så meget guld, at det begyndte at puste priserne op på varer og tjenester på hele vestkysten. Det var ikke overraskende, da det anslås, at selv i 1853, kun fem år inde i guldfeberen, var der fundet hele 373 tons guld i Californiens floder og vandløb (ca. $ 15,6 milliarder værd i september 2014 priser).

Da guldet fra Californien begyndte at nå møntværkerne, blev det hurtigt klart, at den daværende gyldige guldmønt, Quarter Eagle $ 2,50, Half Eagle $ 5 og Eagle $ 10 ikke var tilstrækkelige for mængden af guld, der ankom. Det var imod denne baggrund, at lovgivningen om oprettelsen af Double Eagle eller $ 20 stykket blev vedtaget af kongressen den 3. marts 1849. Derefter blev $ 20 Double Eagle, der indeholdt præcis dobbelt så meget guld som $ 10 Eagle, udstedt til første gang i 1850.

$ 20 Double Eagles stimulerede amerikansk økonomisk aktivitet

Fra 1850 til 1933 blev $ 20 Double Eagles præget kontinuerligt, da de nye, rige guldminer i Californien uophørligt leverede guld til markedet. Faktisk var stigningen i guldforsyningen den største og hurtigste USA nogensinde havde set. De nye penge (guld) havde en enorm finansiel indvirkning, der tjente som en økonomisk multiplikator - skabte en kædereaktion, som accelerede den økonomiske vækst.

Mad, tøj, hardware forsyninger, luksus og tunge maskiner, såsom dampskibe til flodtrafik, for blot at nævne nogle ting, blev meget efterspurgt på vestkysten. Når en vare eller en tjeneste var utilstrækkelig, skyndte ambitiøse indvandrere at give det. For eksempel blev manufakturindustrien til live for at fremstille minedriftsmaskiner, såsom stenknusere, minevogne og bor, dampmotorer og muddermaskiner. For at bygge disse maskiner var der brug for masser af jern, og der blev skabt en jernindustri i det nordlige Californien. Et dusin støberier på tværs af staten udviklede sig til at smelte og støbe jern. Pulverfabrikker blev grundlagt, og tømmerindustrien blev udvidet, da træ var i stor efterspørgsel som byggemateriale til huse og miner. I 1870 fremstillede adskillige tusind arbejdere minedriftværktøjer i området omkring San Francisco.

For at fodre alle nytilkomne, trivedes landbrugs- og fødevareindustrien. Hvedefelter med tilhørende melmøller, kvægrancher og slagterier, vinmarker og vingårde blev meget rentable virksomheder. Faktisk, i 1847 havde Californien ingen kommercielle melmøller, men i 1865 arbejdede mere end to hundrede melmøller og leverede ikke kun det lokale marked, men eksporterede betydelige mængder til Asien, Storbritannien og dele af Europa.

Volumenet af handel og handel i alle sektorer steg. Behovet for transport øget, og dermed blev veje, jernbaner og havne konstrueret. Banker og finansielle institutioner blev oprettet for at yde finansiering; Kort sagt, det amerikanske vesten boomede. Da guld i form af $ 20 Double Eagles flydede gennem resten af den amerikanske økonomi, stimulerede dens efterspørgsel og investeringer, hvilket førte til oprettelsen af tusinder af virksomheder i hele landet. $ 20 Double Eagles bidragede ikke kun til USAs økonomi, men havde også en betydelig indvirkning på global handel.

Værdien af $ 20 Double Eagle og verdenshandel

Sammenlignet med andre guldmønter fra den tid var $ 20 Double Eagles massive - indeholdende næsten en hel ounce guld. Faktisk var de verdens mest værdifulde guldmønter, der var anset som lovlig betalingsmiddel - en beføjelse, der blev beholdt godt ind i det 20. århundrede. Deres høje vægt og tilsvarende værdi havde klart en række fordele: de var billigere at producere og lettere at transportere og blev også favoriseret som guldreserver af regeringer og finansielle institutioner.

Når det så er sagt, var $ 20 guld dengang ret mange penge. For eksempel var den gennemsnitlige dagsløn for en tømrer i slutningen af det 19. århundrede 2,30 dollar, mens en producent i uldindustrien modtog 1,42 dollars om dagen. Som følge af deres høje værdi var $ 20 Double Eagle udelukket fra at blive brugt til daglige transaktioner; I stedet blev den primært brugt til international handel og som baggrund for amerikanske dollar certifikater (som i dag ville blive betragtet som papir dollars).

Da San Francisco Mint blev oprettet i 1854, blev Double Eagles regelmæssigt afsendt til Europa, Asien og Sydamerika i bytte for varer. På denne måde endte millioner af 20 dollar Double Eagles i udenlandske bankbokse, der blev en del af deres guldreserver. I efterkrigstiden af 1. verdenskrig blev også en betydelig mængde $ 20 Double Eagle sendt til det krigshærvede Europa som finansielle lån til genopbygningen. $ 20 Double Eagle blev en betroet mønt, der tjente det globale samfund i næsten et århundrede, og blev den mest udbredte amerikanske mønt fra hele perioden. Denne tillid - der førte til dens vedholdende popularitet - var baseret på, at dimensionen, størrelsen og metalkonstitutionen var uændret i mere end otte årtier, selv om der blev foretaget ændringer i designet.

$20 Double Eagles design

I løbet af de otte årtier af udstedelsen havde den 20 dollar Double Eagle-mønten to forskellige mønstre. Mønterne præget fra 1850 til 1907 var pyntet med Lady Liberty og Great Seal fra USA, mens den anden, markant anderledes design, kunstnerisk udført af den amerikanske billedhugger Augustus Saint-Gaudens, fremkom fra 1907 til 1933.

Liberty Head - 1850 til 1907

Krøniken om Double Eagles' design begynder med Robert Scot, den første Chief Engraver i United States Mint. En sølvsmed, der var kendt som en dygtig seddelgravør og hans arbejde blev holdt højt af ledende figurer, som Thomas Jefferson. Scot var ansvarlig for oprettelsen af det originale design af Lady Liberty busten og Great Seal, der optrådte for første gang i 1795 på $ 5 Liberty Cap Half Eagle-guldmønten. Dette design blev senere ændret og anvendt til den nye $ 20 Liberty Head Double Eagle i 1850.

Indtil 1907 forblev rammen af dette design det samme; men der blev lavet mindre tweaks, der omfattede måden "tyve dollars" blev skrevet og tilføjelsen af mottoet "IN GOD WE TRUST" i 1866. Oprindeligt var designet ikke nogen henvisning til Gud, men efter amerikansk borgerkrig blev det blev hævdet, at guddommelig hjælp var nødvendig for at helbrede arerne i denne konflikt. Derfor begyndte den amerikanske statskasse at eksperimentere med forskellige religiøse mottos, der omfattede "OUR COUNTRY, OUR GOD", "GOD, OUR TRUST", og endelig IN GOD WE TRUST.

Den amerikanske guldkonfiskation og smeltning af $ 20 Double Eagles

Med USA midt i svær depression blev $ 20 Double Eagle naturligvis det foretrukne valg. Med folk, der søger at udveksle alle former for værdipapirer, herunder pengesedler, for guld, finanssektoren og regeringen oplevede pres på deres guldreserver. For at forhindre dette udstedte præsident Franklin D. Roosevelt i 1933 den berygtede bekendtgørelse 6102, der pålagde amerikanere at indlevere deres guld og modtage papirpenge til gengæld. Guldmønter, der blev opbevaret i private eller regeringsbankbokse på tidspunktet for ordren, blev konfiskeret og efterfølgende smeltet ned af den amerikanske statskasse i de kommende år - millioner af 20 dollar Double Eagles omkom på denne måde. Det faktum, at Double Eagles blev udbredt i handel, var en ekstra fordel, da de mønter, der blev gemt væk i oversøiske hvælvinger, ikke kunne beslaglægges.

 

$ 20 Liberty Head Double Eagle-mønten blev præget af fem forskellige amerikanske møntværker fra 1850 til 1907. Mærket af møntværket (bogstav) er indgraveret under ørnens hale. Mønter præget af Philadelphia Mint er ikke markeret.

Philadelphia Mint = Ingen mærke
New Orleans = O
San Francisco = S
Carcon City = CC
Denver = D

Designet af $ 20 Liberty Head Double Eagle-mønten var stort set det samme fra 1850 til 1907. Imidlertid blev der lavet små ændringer i denne periode:

Fra 1850 til 1866 - mønten bærer intet motto, og betegnelsen er skrevet "TWENTY D."
Fra 1866 til 1876 - mønten bærer et motto, og betegnelsen er skrevet "TWENTY D."
Fra 1877 til 1907 - mønten bærer et motto, og betegnelsen er skrevet "TWENTY DOLLARS"

Den kombinerede edstedelse for alle tre versioner af $ 20 Liberty Head Double Eagle-mønten udgjorde ca. 105 millioner stykker i denne periode. Den gældende version, vi lager, er fra 1877-1907.

Produktvægt i gram
33.43624
Guld vægt i gram
30.09262
Renhed
900
Guld vægt i troy ounces
0.9675
Diameter
34.1
Tykkelse
-
Beskrivelse af pålydende værdi
20 dollar
Producent
USA

Forside

Lady Liberty i profil, bærende en hætte med teksten “LIBERTY”. De 13 stjerner på mønten repræsenterer USAs originale stater. Årgangen fremgår af underkanten.

Bagside

En ørn med en olivenkvist i næbbet (det klassiske fredssymbol), samt et antal pile som symboliserer militær styrke. Over ørnen svæver en cirkel bestående af de 13 stjerner samt teksten ”In God we trust”. ”E Pluribus Unum” er indskrevet på ørnens næb. Mynten som blev udgivet i årene 1877-1907 har også teksten ”TWENTY DOLLARS” på mønten.

Emballage

Hver mønt leveres i en kapsel af hård plast.

Afhentning i Tavex butik

Du kan vælge at afhente din bestilling i vores butik i København. Så snart vi modtager din betaling kontakter vi dig via mail og telefon, og du kan herefter afhente din bestilling.

Levering via UPS

Efter modtagelse af din betaling afsendes din bestilling hurtigst muligt (normalt indenfor 24 timer) og du modtager et trackingnummer fra UPS. UPS` leveringstid er ca. 1-3 hverdage.

For at sikre, at vores kunder personligt modtager og kvitterer for modtagelsen af de afsendte varer, sendes bestillinger som værdipakke via UPS med omdeling, hvor underskrift er påkrævet. UPS forsøger levering af tre gange. Har man ikke været hjemme til modtagelse af pakken efter de 3 forsøg, returneres pakken til Tavex. Du kan følge din pakke via dit Trackingnummer her.

I visse tilfælde er det muligt at bestille afhentning af din pakke ved et UPS udleveringssted, dette kræver særlig aftale med Tavex. Vi gør opmærksom på, at udleveringssted kan bede om fremvisning af ID ved afhentning af pakker.

Bemærk venligst, at alle bestillinger (medmindre andet aftales med Tavex) sendes med omdeling, og at du derfor være hjemme og underskrive for modtagelse – Kontakt os hvis du ønsker at få sendt din pakke til et UPS udleveringssted.

Forsikring

Din pakke sendes som forsikret værdipakke med UPS og såfremt din pakke mod forventning skulle forsvinde eller blive beskadiget under transporten, vil Tavex gen-sende din bestilling eller refundere din betaling. Forsikringen er gældende indtil du har kvitteret og modtaget for pakken.

Emballage

Din bestilling pakkes i beskyttet emballage og sendes i en diskret umarkeret kuvert/pakke.

Tracking

Så snart din bestilling er pakket, sendes dit trackingnummer til din email. Via UPS hjemmeside kan du følge din pakkes lokation og status.

Forsendelsesomkostninger

Tavex tilbyder fri fragt ved køb over 8.500 DKK(ekskl. moms.)

 

0 – 8.500 DKK ekskl. moms 123,75 DKK
8.501 – 1.000.000 DKK ekskl. moms Fri Fragt
1.000.000+ DKK ekskl. moms Kontakt os

 

Overstående priser er gældende for leveringer i Danmark (ikke inklusiv Grønland eller Færøerne). Såfremt du ønsker levering til udlandet bedes kontakte os på +45 3311 1510 eller tavex@tavex.dk.

Forsinkelser/varer som ikke er på lager

Såfremt din pakke mod forventning afsendes senere, et givet produkt ikke er på lager eller midlertidigt udsolgt, så vil du blive kontaktet via telefon eller email og du vil få oplyst om forventet leveringstid af din bestilling.

OBS: Ved levering med UPS og afhentning i vores butik skal du fremvise gyldigt billede-ID (pas eller kørekort).

 • Fri fragt ved køb over 8.500 DKK
 • Stort lager
 • Hurtig levering
 • 100% forsikret forsendelse

Stort lager

Størstedelen af Tavex’ produkter er altid på lager og derfor kan Tavex også tilbyde hurtig forsendelse eller selvafhentning samme dag til markedets førende priser. Tavex er officiel partner med alle de store møntproducenter i verden.

Afhentning samme dag

Vær velkommen til at besøge vores butik indenfor vores åbningstider (9-19) eller få gratis konsultation og lær mere om et specifikke produkter. Hvis du køber online, kan du afhente produkterne samme dag, vi modtager betalingen.

Lave priser

Med over 25 års erfaring på markedet, samt større lagerbeholdning, er Tavex i stand til at tilbyde dig de bedste priser på markedet. Hos Tavex kan du maksimere dit afkast på dine investeringer pga. lave marginer og spreads.

Genstande på lager

Dette produkt er på lager og bliver sendt så snart betalingen er modtaget og er klar til selvafhentning.

Book en privat konsultation gratis
Lær mere om at investere sikkert og få værdifuld markedsindsigt.