Opret ny alarm
Opret ny Tavex Prisbot
+ -
Opret ny Tavex Prisbot
Tavex Prisbot opsummering

Du kan annullere en Prisbot™ når som helst, og den automatiske ordre botten laver, er ikke bindende.

1 oz American Eagle Sølvmønt

Ikke på lager
Vil du gerne eje en af verdens mest likvide sølvinvesteringer? Hvis det er tilfældet, er Tavex glad ... Læs mere
Vi sælger Vi køber
1-99
-
201,14 DKK
100-499
-
203,05 DKK
500+
-
206,86 DKK

Introduktion

Vil du gerne eje en af verdens mest likvide sølvinvesteringer? Hvis det er tilfældet, er Tavex glad for at kunne tilbyde dig sølvmønten American Silver Eagle. Den blev godkendt af USA’s kongres i 1985, udstedt første gang det følgende år og har siden da etableret sig som en af de førende investeringssølvmønter i det 21. århundrede med flere end 375 millioner eksemplarer udstedt siden 1986. Alene antallet af American Silver Eagle-mønter garanterer, at genkendelsen og likviditeten i markedet verden over for denne mønt er uden sidestykke. Mønten er fremstillet af United States Mint i West Point og indeholder en ounce 99,9% finsølv. Den er den eneste mønt i sølv af en renhed, som modsvarer investeringssølv, hvis renhed og kvalitet også er garanteret af den amerikanske regering. Med afsæt i den prestige det giver at være anerkendt som lovligt betalingsmiddel i USA og med sin afbildning af den smukke “Walking Liberty” er American Silver Eagle-mønten et investeringsgode i sølv, som er til at komme i nærheden af rent prismæssigt og passer til enhver type investor.

Hvorfor dette produkt

 • Værdien af American Silver Eagle-mønter følger prisen på sølv. Værdien af American Silver Eagle-mønter afgøres først og fremmest af deres indhold af finsølv, som er forbundet med markedsprisen på sølv.
 • Prisen på American Silver Eagle-mønter vil stige med inflationen. Sølv har gennem historien vist sig at være et pålideligt aktiv i perioder med høj inflation, idet det er steget mere i værdi end andre investeringsgoder!
 • American Silver Eagle-mønter er meget populære blandt investorer. Med en årlig efterspørgsel, der er steget fra 5,4 millioner i 1986 til ikke mindre end 42,7 millioner mønter i 2013, må United States Mint bruge mere end 5% af den årlige produktion fra verdens sølvminer blot til produktion af American Silver Eagle-mønter.
 • American Silver Eagle-mønter er likvide og anerkendte. Indtil dato er der blevet udstedt over 375 millioner eksemplarer 1 ounce-mønter af forskellige mønter i USA, hvilket gør American Silver Eagle-mønten til den mest solgte sølvmønt i det 21 århundrede.
 • American Silver Eagle-mønter er penge. American Silver Eaggle-møntyen fik i 1985 status som lovligt betalingsmiddel af USA’s kongres og dermed er American Silver Eagle den eneste kontinuerligt producerede mønt siden 1970’erne, som har genvundet denne eftertragtede status.
 • American Silver Eagles er 99,9% finsølv. American Silver Eagle-mønterne er en skøn måde at opleve dette smukke hvide metal på.
 • American Silver Eagle-mønter er lig med opsparing. Det historisk lave prisniveau for sølv sammenlignet med guld gør det til en ideel investering for dem, som ønsker at investere mindre beløb såvel som for dem, som mener, at de får mere ædelmetal for deres penge og venter en stærkere fremgang i prisen på sølv sammenlignet med prisen på guld.

Køb sølvprodukter

Værdien af sølv er steget i årenes løb, hvilket gør det godt til at opbevare eller øge din købekraft.

 • Produkt værdi (1pc)
  417,99 DKK
 • Tilbagekøbspris
  201,14 DKK
 • Din risiko nu
  216,85 DKK

Fakta: Prisen på sølv i DKK er steget 74.28% gennem de sidste 8 år. Den laveste pris var 79,00 DKK/oz og højeste pris var 211,25 DKK/oz. Nuværende markedspris er 190,88 DKK/oz

Historie

Prisen på sølv stiger med inflationen

Fra 1960’erne begyndte USA’s forbundsregering at opbygge store budgetunderskud, eftersom indkomsten fra skatterne ikke var tilstrækkelig til at dække udgifterne, f.eks. til Vietnamkrigen og allehånde støtteprogrammer, som var sat i værk af de forskellige præsidenter. Et statsunderskud vil altid føre til højere priser på varer, ydelser og investeringsgoder. Der er to årsager til dette: for det første vil den samlede efterspørgsel stige mere end det samlede udbud, eftersom begrænsede ressourcer ofte dirigeres over til ikke-produktive investeringer, f.eks. produktionen af bomber. Den anden årsag har at gøre med den måde, hvorpå underskuddet finansieres, hvilket som oftest omfatter højere skatter eller penge, som er skabt ud af den blå luft, eller begge dele. Begge disse muligheder vil på samme måde føre til højere priser i økonomien. Som følge heraf begyndte prisen på sølv at stige i slutningen af 1960’erne. Det fik almindelige mennesker til at hamstre amerikanske sølvmønter, som var i cirkulation, eftersom sølvindholdet i disse nu var mere værd end møntens nominelle værdi. For at stoppe prisstigningen på sølv og den deraf følgende hamstring af mønter, begyndte USA’s finansministerium aktivt at styre prisen ved at sælge store mængder fra sine strategiske reserver på det frie marked. Det fortsatte man med i flere år, men den høje inflationsrate og den dermed forbundne høje efterspørgsel på sølv varede ved. Da USA’s regering frygtede at blive af med alle sine sølvreserver, holdt den i 1968 op med at udstede mønter med sølvindhold og i løbet af de næste tre år holdt USA op med at sælge sølv til markedet. Dermed var prisen på sølv sat fri, hvilket betød, at den i løbet af de følgende ni år steg fra gennemsnitlig 1,55 USD per ounce til 48,7 USD per ounce, en fantastisk stigning på mere end 3000%!

Prisen på Amercian Silver Eagle-mønter stiger med 1000%

Hvad betyder dette for American Silver Eagle-mønterne? Da de første American Silver Eagle-mønter blev udstedt i 1986, var gennemsnitsprisen på sølv 5,47 USD per ounce, og den blev liggende på et gennemsnit på ca. 5 USD frem til 2003. Desværre, men til en vis grad forudsigeligt, førte krige og de deraf følgende finansielle omkostninger sammen med forskellige udgiftsprogrammer, som blev sat i værk under recessionen i 2008, til massive budgetunderskud i en lang række vestlige lande. Tilsvarende som det var sket i 1960’erne, fik kombinationen af krige og statsunderskud inflationen til at skyde i vejret, hvilket fik prisen på American Silver Eagle-mønter til at stige med 1000% fra 2000 til 2011.

Værdien af American Silver Eagle-mønter stiger med inflationen

Selvom verdensøkonomien har stabiliseret sig noget siden 2008, er der endnu ikke nogen, som har løst, endsige begyndt at gøre noget ved, de underliggende forhold, som fik sølv og derfor også American Silver Eagle-mønterne til at stige i pris. Mange udviklede økonomier, herunder USA, har stadig enorme budgetunderskud og staternes gældsniveau er kraftigt stigende, mens den geopolitiske situation er meget anspændt. Det faktum, at det årlige salg af American Silver Eagle-mønter fortsætter med at stige på trods af, at økonomien angiveligt er på vej opad, er endnu et tegn på, at observante langsigtede investorer i stadig større tal er ved at blive klar over verdensøkonomiens sande tilstand og kommer til samme logiske konklusion: det er sund fornuft at hamstre American Silver Eagle-mønter.

US West Point Mint 

I kølevandet på den voksende popularitet af andre landes 24 karat guldmønter, såsom Canadas Maple Leaf og Østrigs Philharmoniker guldmønter, besluttede US Mint for første gang at udstede dens egen version af en .9999 guldmønt der ligeledes var gyldigt betalingsmiddel. Indtil 2006 var den eneste amerikanske guldmønt der ligeledes var gyldigt betalingsmidde, American Eagle som,i modsætning til American Buffalo mønten, er en 22 karat mønt og består af en guld, kobber - sølvlegering. Introduktionen af American Buffalo guldmønten var også et historisk øjeblik for United States Mint som for første gang udstedte to forskellige guldmønter med forskellig finhed.

Produktvægt i gram
31.13461
Sølv vægt i gram
31.10347
Renhed
999
Sølv vægt i troy ounces
1
Diameter
40.6
Tykkelse
-
Beskrivelse af pålydende værdi
$1
Producent
The United States West Point Mint, USA

Forside

Forsiden afbilder den berømte såkaldte “Walking Liberty”, en gående frihedsgudinde, som havde været brugt på amerikanske halvdollarmønter mellem 1916 og 1947. Motivet var udformet af Adolph A. Weinman, en amerikansk billedhugger der som ung var indvandret fra Tyskland, og betragtes af mange som et at de smukkeste og mest vellykkede udformninger af gangbar amerikansk mønt. Over hovedmotivet ses teksten “LIBERTY” og til højre “IN GOD WE TRUST”. Prægningsåret ses nederst.

Bagside

Bagsiden afbilder en ørn bag et skjold. Motivet er udformet af John Mercanti, den tolvte møntmester hos United States Mint. Ørnen knuger en olivengren i sin højre klo og et par pile i den venstre. I sit næb bærer ørnen et bånd med teksten “E PLURIBUS UNUM”, latin for “af mange, én”. Over ørnen ses tretten stjerner, som repræsenterede de tretten kolonier, som erklærede deres uafhængighed fra Storbritannien i 1776. Under ørnen ses møntmærket “W” for United States Mint i West Point, hvor mønten er fremstillet, samt bogstavet “m”, John Mercantis initial. Ørnen omgives af teksten “UNITED STATES OF AMERICA” og “1 OZ. FINE SILVER – ONE DOLLAR”.

Emballage

Hver mønt er individuelt pakket i en hårdfør plastik kapsel. Ved køb af 20 stk, kan mønterne fås i tilhørende originale møntrør. Ved køb i større omfang har vi oprindelige forseglede kasser hvilket indeholder 25 møntrør af 20 mønter hver (500 mønter i alt).

Afhentning i Tavex butik

Du kan vælge at afhente din bestilling i vores butik i København. Så snart vi modtager din betaling kontakter vi dig via mail og telefon, og du kan herefter afhente din bestilling.

Levering via UPS

Efter modtagelse af din betaling afsendes din bestilling hurtigst muligt (normalt indenfor 24 timer) og du modtager et trackingnummer fra UPS. UPS` leveringstid er ca. 1-3 hverdage.

For at sikre, at vores kunder personligt modtager og kvitterer for modtagelsen af de afsendte varer, sendes bestillinger som værdipakke via UPS med omdeling, hvor underskrift er påkrævet. UPS forsøger levering af tre gange. Har man ikke været hjemme til modtagelse af pakken efter de 3 forsøg, returneres pakken til Tavex. Du kan følge din pakke via dit Trackingnummer her.

I visse tilfælde er det muligt at bestille afhentning af din pakke ved et UPS udleveringssted, dette kræver særlig aftale med Tavex. Vi gør opmærksom på, at udleveringssted kan bede om fremvisning af ID ved afhentning af pakker.

Bemærk venligst, at alle bestillinger (medmindre andet aftales med Tavex) sendes med omdeling, og at du derfor være hjemme og underskrive for modtagelse – Kontakt os hvis du ønsker at få sendt din pakke til et UPS udleveringssted.

Forsikring

Din pakke sendes som forsikret værdipakke med UPS og såfremt din pakke mod forventning skulle forsvinde eller blive beskadiget under transporten, vil Tavex gen-sende din bestilling eller refundere din betaling. Forsikringen er gældende indtil du har kvitteret og modtaget for pakken.

Emballage

Din bestilling pakkes i beskyttet emballage og sendes i en diskret umarkeret kuvert/pakke.

Tracking

Så snart din bestilling er pakket, sendes dit trackingnummer til din email. Via UPS hjemmeside kan du følge din pakkes lokation og status.

Forsendelsesomkostninger

Tavex tilbyder fri fragt ved køb over 8.500 DKK(ekskl. moms.)

 

0 – 8.500 DKK ekskl. moms 123,75 DKK
8.501 – 1.000.000 DKK ekskl. moms Fri Fragt
1.000.000+ DKK ekskl. moms Kontakt os

 

Overstående priser er gældende for leveringer i Danmark (ikke inklusiv Grønland eller Færøerne). Såfremt du ønsker levering til udlandet bedes kontakte os på +45 3311 1510 eller tavex@tavex.dk.

Forsinkelser/varer som ikke er på lager

Såfremt din pakke mod forventning afsendes senere, et givet produkt ikke er på lager eller midlertidigt udsolgt, så vil du blive kontaktet via telefon eller email og du vil få oplyst om forventet leveringstid af din bestilling.

OBS: Ved levering med UPS og afhentning i vores butik skal du fremvise gyldigt billede-ID (pas eller kørekort).

 • Fri fragt ved køb over 8.500 DKK
 • Stort lager
 • Hurtig levering
 • 100% forsikret forsendelse

Stort antal på lager

Størstedelen af Tavex’ produkter er altid på lager og derfor kan Tavex også tilbyde dig hurtig forsendelse eller selvafhentning samme dag til markedets førende priser. Tavex er officiel partner med alle de store møntproducenter i verden.

Afhentning samme dag

Vær velkommen til at besøge vores butik indenfor vores åbningstider (8-20) for at få gratis konsultation eller lær mere om et specifikt produkt. Hvis du køber online, kan du afhente produkterne samme dag, vi modtager betalingen.

Lave priser

Med over 25 år på markedet samt ved at have store mængder, er Tavex i stand til at tilbyde dig de bedste priser på markedet. Hos Tavex kan du maksimere dit afkast på dine investeringer pga. lave marginer og spreads.

Produkt ikke på lager

Dette produkt er ikke på lager og du kan forbestille det nu.

Book en privat konsultation gratis
Lær mere om at investere sikkert og få værdifuld markedsindsigt.