Opret ny alarm

Er der moms på investeringsguld i Danmark ?

Offentliggjort af Tavex A/S 5 år siden
Guldpris (XAU-DKK)
16 774,80 DKK/oz
  
+ 278,60 DKK
Sølvpris (XAG-DKK)
202,64 DKK/oz
  
+ 4,65 DKK

Er der moms på investeringsguld

Guld har gennem tiden haft en unik status globalt og fungeret som betalingsmiddel i århundreder. I Danmark og hele EU blev investeringsguld momsfritaget tilbage i 2000 – dette gælder både for guldbarrer og guldmønter.

Dette betyder, at der ikke pålægges moms på investeringsguld i Danmark. Det er dog vigtigt at skelne mellem begreberne “guld” og “investeringsguld”. Momsfritagelsen gælder kun for investeringsguld. Det er også væsentligt at forstå, hvad der præcist defineres som investeringsguld. SKATs hjemmeside beskriver:

  • Guld i form af en barre eller plade med en vægt, som accepteres af guldmarkederne, med en lødighed på mindst 995 tusindedele, uanset om guldet er repræsenteret ved værdipapirer. Barrer eller plader med en vægt på 1 g eller derunder er ikke omfattet af ordningen for investeringsguld.
  • Guldmønter, der er af en lødighed på mindst 900 tusindedele, er præget efter år 1800 og er eller har været lovligt betalingsmiddel i oprindelseslandet, og som sædvanligvis sælges til en pris, der ikke overstiger den normale markedsværdi af møntens guldindhold med mere end 80 pct.

Momsfritagelsen har gjort investering i guld yderst attraktivt for dem, der ønsker at tilføje ædelmetaller til deres portefølje uden at skulle bære yderligere omkostninger i form af moms.

 

Book et gratis investeringsmøde  ... Eller giv os et ring på +45 3311 1510

Guldpris (XAU-DKK)
16 774,80 DKK/oz
  
+ 278,60 DKK
Sølvpris (XAG-DKK)
202,64 DKK/oz
  
+ 4,65 DKK

Du vil måske også gerne læse