Opret ny alarm

Trøfler er stadig ikke guld

Offentliggjort af Tavex A/S i kategori Nyheder på 23.11.2015
Guldpris (XAU-DKK)
16591,80 DKK/oz
  
- 149,00 DKK
Sølvpris (XAG-DKK)
216,90 DKK/oz
  
- 2,38 DKK

Bloomberg News skrev for nogle dage siden en artikel om, at prisen på trøfler er steget markant på grund af meget tørt vejr i Norditalien, hvor de fleste af de kommercielt anvendelige trøfler vokser. Og en trøffel er en svamp, og svampe trives oftest bedst, når miljøet er fugtigt.

Bloomberg skrev også, at prisen nu kan sammenlignes med guld: “Dry weather in Italy led to a smaller harvest and made the seasonal delicacy as costly as an ounce of gold.”

Det er vist det, som man kalder at male med den brede pensel, for der er stadig meget, meget langt mellem prisen på trøfler og prisen på guld. Bloomberg skriver i samme artikel, at prisen på trøfler i størrelsen mellem til stor er 2.660 USD per kilo. Det svarer til knap 83 USD for en troy ounce trøfler – og da jeg for et øjeblik siden kiggede på guldkursen på vores grafer her på Tavex’ hjemmeside, lå den altså over 1.070 USD for en ounce.

Så selvom prisen på trøfler er høj nu, så er det meget, meget langt op til guldprisen.

Hvis nogen af læserne har fået den idé at investere i trøfler, så skal man nok være forsigtig. En svamp er jo trods alt kun en svamp og har ikke den tidløse holdbarhed, som f.eks. kendetegner guld. Den bedste investering i trøfler man kan gøre, er nok stadig at bede tjeneren om at rive nogle få gram over ens pasta.

Se Bloomberg sammenligne trøfler med guld:

http://www.bloomberg.com/news/articles/2015-11-20/top-truffles-at-1-200-a-pound-mean-mushrooming-costs-for-chefs

Danske Finans.dk har også skrevet om de dyre trøfler – desværre lige så fejlagtigt:

http://finans.dk/live/erhverv/ECE8235389/Hundedyr-og-grim-spise-er-blevet-guld-v%C3%A6rd—bogstaveligt-talt/?ctxref=fplive

Guldpris (XAU-DKK)
16591,80 DKK/oz
  
- 149,00 DKK
Sølvpris (XAG-DKK)
216,90 DKK/oz
  
- 2,38 DKK

Du vil måske også gerne læse