Opret ny alarm

Pal: Lav guldpris ignorerer risiko for krise

Offentliggjort af Tavex A/S i kategori Nyheder på 24.10.2016
Guldpris (XAU-DKK)
16253,60 DKK/oz
  
+ 253,10 DKK
Sølvpris (XAG-DKK)
206,07 DKK/oz
  
+ 5,70 DKK

Guldprisen på markedet tager ikke højde for risikoen for en snarlig økonomisk krise, mener investoren Raoul Pal fra The Global Macro Investor.

Pal var tidligere fund manager hos Goldman Sachs, og han var én af dem, der forudså finanskrisen tilbage i 2008. Nu forudser han en ny krise, der vil få prisen på guld til at stige, siger han til Marketwatch. Bliver nedturen til en recession kan guldprisen fordobles, mener Pal.

Pal understreger, at han slet ikke er nogen guldfanatiker, men at “guld er den valuta, som jeg ville vælge nu.” På den korte bane er Pal glad for USD over for JPY, AUS og EUR, som han mener vil falde over for USD, men krisen, som kan blive til en recession, vil også ramme USA, mener Pal.

Nedtur senest 12 måneder fra præsidentvalg

Pal baserer bl.a. sin analyse på historisk empiri. Han peger på, at samtlige præsidentvalg i USA siden 1910, hvor præsidenten har siddet i to sammenhængende perioder, er blevet efterfulgt af en økonomisk krisen i løbet af en 12-måneders periode fra valget. Bevægelsen mod negative renter i EU, Schweiz og Japan peger samtidig mod en højere guldpris, mener Pal.

De fleste investorer er ellers på vej væk fra guldet lige nu. Guldprisen er steget 18% i år, men siden den 2. august er guldprisen faldet 7,5%. De såkaldte hedgefonde har på en uge droppet 25% af sine futureskontrakter på guld.

Pal: Centralbanker kan ikke trylle

Det bekymrer ikke Pal. De baserer deres flugt fra guldet på de mange signaler fra Fed om en kommende renteforhøjelse. Investorerne skal ikke gå rundt og tro, at centralbankerne er en slags “troldmand fra Oz”, der kan ændre det hele med et trylleslag, mener Pal. Han peger på, at meget lempelig pengepolitik og negative renter i Schweiz og Japan ikke har kunne hindre, at aktiemarkederne er gået ned.

Pal advarer mod amerikanske aktier, for selvom Fed hæver renten to-tre gange i løbet af det næste halve år, så er renten stadig lav. “Renten følger den økonomiske cyklus, de styrer den ikke,” påpeger Pal.

Guldpris (XAU-DKK)
16253,60 DKK/oz
  
+ 253,10 DKK
Sølvpris (XAG-DKK)
206,07 DKK/oz
  
+ 5,70 DKK

Du vil måske også gerne læse