Opret ny alarm

Naivt at tro på behagelig normalisering af renten

Offentliggjort af Tavex A/S i kategori Nyheder på 14.03.2018
Guldpris (XAU-DKK)
16504,40 DKK/oz
  
- 27,00 DKK
Sølvpris (XAG-DKK)
209,85 DKK/oz
  
- 1,24 DKK

af Peter Kyhn

Finans.dk bringer en meget interessant opinionsartikel af Nick Clay, der er chef for kapitalforvalteren Newton Investment Management.

Clays hovedtese er, at det er naivt at tro på en gradvis og rolig normaliseringen af renten, som de fleste mainstreamøkonomer peger på. Gældsbjerget er stadig elefanten i rummet, som ingen tør tale om, i stedet lader vi bare som om alting er godt, og at situationen er under kontrol.

Clay mener, at vi netop nu befinder os i det, han kalder The Bubble of Everything.  Centralbankernes opkøbsprogrammer har medført, at priserne på aktiver; aktier, obligationer, ejendomme, men også kunst og vine – og whisky, som vi tidligere har skrevet om her – er blæst helt ud af proportioner. Alt er en boble.

Forklarer, hvorfor både guld og aktier er høje

Her hos Tavex mener vi ikke, at guld er en boble, især ikke eftersom guld står til at vinde på det i stor stil, når (ikke hvis!) de andre aktiver begynder at falde.

Men det giver en delforklaring på, hvorfor guldprisen er historisk høj samtidig med, at aktiekurserne slår alle tiders rekorder. I en økonomi, som ikke havde været så manipuleret, havde der ikke være midler til at opretholde både en høj guldpris og høje aktiekurser.

Clay mener desuden, at så snart der er tegn på, at det økonomiske opsving er i fare, så vil presset på centralbankerne for at lade seddelpressen løbe endnu en gang blive så stort, at det bare vil fortsætte – og derfor har vi udsigt til en økonomi, hvor der er masser af vækst i aktivpriserne, men stadig halvskidt vækst i den reelle økonomi, som skaber velstand for folk.

Men læs selv mere her: https://finans.dk/debat/ECE10397272/vi-lever-i-boblen-over-dem-alle/?ctxref=ext

Guldpris (XAU-DKK)
16504,40 DKK/oz
  
- 27,00 DKK
Sølvpris (XAG-DKK)
209,85 DKK/oz
  
- 1,24 DKK

Du vil måske også gerne læse