Opret ny alarm

Korrektion: guldpris ned 2% på en uge

Offentliggjort af Tavex A/S i kategori Nyheder på 30.01.2017
Guldpris (XAU-DKK)
16253,60 DKK/oz
  
+ 256,10 DKK
Sølvpris (XAG-DKK)
206,07 DKK/oz
  
+ 5,52 DKK
Guldklump og guldpris

Man skal ikke lade sig forføre af fremgang. Efter over fire uger med fremgang for guldprisen knækkede filmen i uge 4. Korrektionen kom, mens jeg lovede, at spådommen om en pris på mellem 1221 og 1251 USD fra senioranalytiker Darin Newsom fra Telvent DTN var inden for rækkevidde. I dag mandag den 30. januar er den mindre inden for rækkevidde, end den var for en uge siden.

Guldpris i uge 4

Sådan gik det: Prisen nåede op på 1217 USD/ounce mandag den 23. januar, hvorpå den styrtede tre dage i træk til 1188 USD/ounce den 26. januar. Siden i torsdags har den hentet 5 USD ind og står i skrivende stund den 30. januar på 1193 USD/ounce. Facit efter en uge er altså et fald på 1,97%. Men i det mindste er faldet ikke fortsat, eftersom prisen har lagt sig lige under 1200 USD/ounce. Se mere her: https://tavex.dk/dk/aktuelle-guldpriser-og-soelvpriser/

USD op og kinesisk nytår

En del af korrektionen kan tilskrives, at USD er steget over for de større valutaer. USD steg med 0,5 point til 100.530 over for de store valutaer fra 25. til den 27. januar, efter at være faldet lige siden Trumps embedsindsættelsen den 20. januar. Se mere her: https://www.bloomberg.com/quote/DXY:CUR

Og så var der det kinesiske nytår, hvor vi trådte ind i hanens år. For guld betød det ferie i Kina og dele af Fjernøsten, og derfor manglende efterspørgsel fra de markeder.

Ikke en gang skidt BNP kan stoppe Dow

Den 27. januar kom der et første estimat for BNP-væksten i USA i fjerde kvartal 2016 (i forhold til foregående kvartal), som, siger, at væksten i perioden var på 1,9%, hvilket er betydelig under det forventede og langt under de 3,5%, som væksten lød på i tredje kvartal.

Det siger noget om markedernes tro på en positiv kraft i amerikansk økonomi, at selv ikke de skuffende tal for USA’s BNP-vækst i fjerde kvartal ikke kunne sænke dollaren mere og at den slet ikke kunne sænke de amerikanske aktier, som er på vej mod himlen. Dow Jones passerede 20.000 den 25. januar og har holdt sig  stabilt i nærheden af 20.100 siden da.

Aktiemarked langt fra realiteter

Guldsitet Kitcos tradingchef Peter Hug mener, at aktiemarkedet er for langt foran virkeligheden, idet han understreger, at markederne ofte reagerer på opfattelser, ikke på realiteter.

Opfattelsen er f.eks. at Trump vil sikre økonomisk vækst, og hans bebudede selskabsskattenedsættelser og infrastrukturinvesteringer kan da også danne basis for noget sådant, men de skal først igennem kongressen (det kan han ikke gennemføre per dekret). Selvom de går glat igennem kamrene, vil disse initiativer ikke have effekt på realøkonomien før end i slut 2017 eller i 2018.

Protektionismen Trumps anden side

Og det er kun den ene side af Trump – den anden er hans protektionistiske side med ophævelse af frihandelsaftaler med Mexico og Kina og en straftold på mexicanske varer på 20% for at betale for den mur, som han vil opføre. Der er bred enighed om, at disse skridt vil være skidt for amerikansk økonomi.

Sagen er i forhold til det amerikanske aktiemarked, at de netop har været igennem en periode med resultatoffentliggørelser, så markedet kan i en periode få lov til at køre videre på forventninger uden at man behøver at frygte for, at de skal bakkes op af faktisk indtjening. Investorerne kan derfor mene, at man ikke i samme grad har behov for guld som stabilisator.

Fed mødes i denne uge

Og hvad har vi i vente i denne uge? Fed har møde, men det ventes ikke, at der vil komme en rentenedsættelse nu. Fed har under alle omstændigheder masser af tid til at realisere sine planer om tre renteforhøjelser i 2017, selvom man springer februar over. Ærgerligt, for det kunne måske have givet
guld et løft. Det har det gjort de to sidste gange.

Guldfutures for februar sluttede fredag på 1188 USD/ounce, hvilket ikke giver noget pres opad.

Vi må med andre ord tage det, som det kommer.

Guldpris (XAU-DKK)
16253,60 DKK/oz
  
+ 256,10 DKK
Sølvpris (XAG-DKK)
206,07 DKK/oz
  
+ 5,52 DKK

Du vil måske også gerne læse