Opret ny alarm

Guldpris update uge 43: Fortsat genrejsning

Offentliggjort af Tavex A/S i kategori Nyheder på 31.10.2016
Guldpris (XAU-DKK)
16228,40 DKK/oz
  
+ 52,20 DKK
Sølvpris (XAG-DKK)
210,34 DKK/oz
  
+ 5,31 DKK

Guldet har forstærket den svage genrejsningstrend, som har hersket siden medio oktober, hvor guldet afsluttede den faldende tendens, som var fremherskende, siden faldet fra sommerens højder begyndte i slutningen af september.

Ved ugens begyndelse, den 24. oktober, stod guldprisen i 1264 USD/ounce. De næste par dage zigzaggede den først op til1274 USD/ounce den 25. oktober og derpå tilbage til 1266 USD/ounce dagen efter. Siden det lavpunkt (1266 USD/ounce) var kursen i stigende resten af ugen, som den sluttede fredag på 1276 USD/ounce for at falde lidt til mandag den 31. oktober, hvor guldprisen sluttede på 1274 USD/ounce.

At spå om, hvor guldprisen går hen den næste uge er meget vanskeligt, når man står med så mange og så store ubekendte som amerikansk valg og en mulig, men endnu ikke effektueret renteforhøjelse.

De gode folk på goldsitet Kitco har en løsning på det problem – de laver et ugentligt survey baseret på børshandlere over for almindelige mennesker – de kalder det Main street vs. Wall Street.

 

Prof-investorer positive

Hvor almindelige mennesker siden maj har været mere positive over for stigning i guldet, er det nu tværtimod de professionelle investorer på Wall street, der er mest positive – 56% af de professionelle over for 44% af de almindelige investorer mener, at guld vil udvikle sig positivt. Almindelige investorer er delt lige over på midler med 44%, der er positive over for guldet og 43%, der er negative, mens det kun er 28% af Wall Street-segmentet, som er negative over for guld. Kitcos adspurgte forholder sig ikke direkte til prisen på fysisk guld, men på guldfutures.

Blandt de professionelle børsfolk er der en række kommentarer, som er nyttige for os, der prøver at finde vej i guldets pristunnel.

USD har peaket, godt for guldpris

Colin Cieszynski, fra CMC Markets i Canada, mener, at USD har peaket og at mødet i Feds Federal Open Market Commission (som fastsætter renten i USA) kan blive en katalysator. Hvis renten sættes op på mødet den 2. november, så mener Cieszynski, at Fed så vil være færdig med renteforhøjelserne for et stykke tid.

Alternativet er, at Fed venter til mødet i december med at sætte renten op, og så holder de en pause – under alle omstændigheder bliver der to, max, tre renteforhøjelser i løbet af 2017 og i henhold til Cieszynski er USD for øjeblikket prissat højere end det – hvilket betyder, at der kan komme en korrektion. En korrektion i USD vil alt andet lige være positiv for guldprisen, eftersom guld er prissat i USD. Guld, mener Cieszynski, er “recovering nicely” og var oversolgt, da vi så en guldpris på 1250 USD/ounce.

Pres fra fysisk guld styrker guldpris

Phil Flynn hos Price Futures Group er imponeret over, hvordan guldet har holdt fast i sin pris, trods USD’s styrke. Han peger på, at det fysisk investeringsguld ser ud til at understøtte prisudviklingen i guldfutures, og peger her på presset fra det indiske marked. Han mener også, at guld fungerer som en slags afdækning i forhold til risikoen for inflation i en situation, hvor obligationsmarkederne er ustabile og renten helt i bund.

Henry To fra CBC Capital Markets er inde på det samme – risikoen for øget budgetunderskud i USA efter valget sammen med prispres fra Indien og Kina, mens Sean Lusk, director of commercial hedging hos Walsh Trading, er mere behersket positiv på pres fra geopolitik og valg opad, mens økonomiske nøgletal presser nedad.

Svaghed i guldet, venter på USA-makrodata

Ralph Preston hos Heritage West Financial peger i helt den anden retning, idet han ser prispres i bunden af spektret for den genrejsning af guldet, som kom i oktober, og det tyder han som fortsat svaghed i guldmarkedet. Han venter derfor et skred ned i prissegmentet 1175-1215 USD i løbet af november, “hvis ikke lavere”.

Afshin Nabavi fra schweiziske MKS mener, at markedet vil stagnere mellem 1260 USD og 1270 USD indtil arbejdsmarkedsdata fra USA kommer på fredag, hvilket kommer til at være afgørende for Feds rentetilpasning, mener Nabavi.

Denne gennemgang viser endnu en gang, at det vigtige ved den slags undersøgelser, som Kitco har gennemført, ikke er, hvad de fleste siger, men at man lytter til de argumenter, som iagttagere lægger frem og understøtter deres gæt med.

 

Guldpris (XAU-DKK)
16228,40 DKK/oz
  
+ 52,20 DKK
Sølvpris (XAG-DKK)
210,34 DKK/oz
  
+ 5,31 DKK

Du vil måske også gerne læse