Opret ny alarm

Guld tilbage under 1200 USD

Offentliggjort af Tavex A/S i kategori Nyheder på 14.08.2018
Guldpris (XAU-DKK)
16 740,30 DKK/oz
  
+ 10,50 DKK
Sølvpris (XAG-DKK)
200,75 DKK/oz
  
+ 2,39 DKK
Guld Tavex danmark blog banner

af Peter Kyhn

Hvor sommerens vejr har været i top for den, som elsker den gyldne sol, så har udviklingen på guldfronten været så meget desto værre for os, som investerer i guld. En pris på 8378 DKK/ounce ved indgangen til sommeren den 28. maj er blevet til en notering på 7787 NOK den 6. august – et fald på knap 600 DKK/ounce.

Desuden er det den laveste pris siden slutningen af april … 2016! Det er næsten nok til at græde tårer af guld.

Med dette dårlige udgangspunkt fik det gule metal rettet sig målt i kroner i forrige uge, som havde nummer 32 i rækken – men i hovedvalutaen USD blev det til endnu en uge med jammer og klage, idet guldet faldt ned under den magiske grænse på 1200 USD/ounce – og desværre er det ikke kommet tilbage over linjen endnu.

Sådan så det ud

Som omtalt var det gule metal nede i en dyb prismæssig bølgedal mandag den 6. august ved indgangen til uge 32. Det bådede til gengæld for gode stigninger næsten hele ugen, idet prisen steg og steg til 7928 DKK/ounce torsdag den 9. august og holdt sig stort set uforandret til mandag morgen den 13. august.

I løbet af mandagen tabte guldprisen så adskillige af de højdemeter, som den havde lagt til forrige uge, faktisk de fleste, og landede på 7831 DKK/ounce ved lukketid mandag den 13. Herfra har guldet rejst sig en smule til 7841 DKK/ounce i skrivende stund tirsdag aften.

Ser vi på prisen i USD er der ikke megen optimisme at hente dér, faktisk tvært imod. Uge 32 karakteriseredes af, at guldprisen måtte opgive endnu en bastion, nærmere bestemt gå under 1200 USD.

Ugen startede på 1214 USD/ounce mandag den 6. august efter at have ligget lige over 1210 USD/ounce siden begyndelsen af måneden. Det niveau holdt guldprisen til fredag den 10. august, men dykkede mandag til 1194 USD/ounce, kun fulgt af en svag stigning med 2 USD tirsdag den 14. august.

Hvad skyldes dette?

USA bomstærk, usikkerhed en mangelvare

Ja, det økonomiske højtryksvejr fortsætter over USA, og der ser ikke ud til at være trusler mod de høje aktiekurser og den gode beskæftigelse og den voksende økonomiske aktivitet og de stigende renter og den stærke USD. Idel lykke i fiat-land med andre ord.

Udtalelsen fra Feds sidste FOMC-møde 31. juli-1. august udtrykker præcis dette, så selvom Fed altså ved den lejlighed holdt de amerikanske renter i ro, er sigtet stadig indstillet på fire rentestigninger i alt i år. Næste FOMC-møde er 25.-26. september, så der går knap 1½ måned, hvis vi skal have en game changer fra Fed.

Samtidig med styrkelsen af USD er den kinesiske yuan faldet, hvilket har direkte effekt i verdens største marked for investeringsguld. Guld har desuden ikke formået at nyde godt af krisen (som sikker havn) i Tyrkiet med den styrtdykkende lira, idet trykket derfra ser ud til at være gået direkte i USD, der oven i købet er blevet styrket over for EUR, hvorpå der er kommet en lille korrektion i begyndelsen af ugen, som har givet den lille prisstigning i – deraf stigningen i NOK i begyndelsen af denne uge.

ABN Amro: guldet slutter 2018 i 1250

Hvad kan vi så vente os?

Svært at sige, men formentlig mere af det samme på den korte bane, så man skal ikke blive overrasket, hvis guldet må opgive endnu en forsvarslinje eller to og falde til 1180 USD/ounce eller lavere. Hvad der sker på den lidt længere bane er svært at vide, og derfor vil jeg holde mig til at citere, hvad klogere folk end jeg mener.

Den hollandske storbank ABN Amro mener, at guld vil stige til 1225 USD/ounce ved slutningen af 3. kvartal og slutte året omkring 1250, mens at det vil slutte 2019 i 1400 USD/ounce. ABN Amro mener, at de fleste negative spekulative positioner i guld er likvideret, og at der derfor ikke er mange investorer tilbage, som har shortet guld – og derfor burde prisen presses op.

Det giver mening, men der kan jo – i den store og foranderlige verden – ske så meget andet, der får indflydelse på prisen på guld. Så vi må bare holde øjnene åbne og være klar til at tage ny information ind.

 

 

 

Guldpris (XAU-DKK)
16 740,30 DKK/oz
  
+ 10,50 DKK
Sølvpris (XAG-DKK)
200,75 DKK/oz
  
+ 2,39 DKK

Du vil måske også gerne læse