Opret ny alarm

"Er du klar til at investere i varm luft?"

Offentliggjort af Tavex A/S i kategori Nyheder på 02.01.2018
Guldpris (XAU-DKK)
16496,20 DKK/oz
  
- 35,20 DKK
Sølvpris (XAG-DKK)
209,57 DKK/oz
  
- 1,52 DKK

Med dette spørgsmål begynder Finans.dk’s klummeskriver og medarbejder Lars Nielsen sin nytårsklumme. Her harcelerer han grundigt over al den kreativitet, som udfoldes i forhold til at investere i dette og hint for øjeblikket. Han nævner bl.a., at han ved en julemiddag blev spurgt, hvad meningen er med at shorte aktier.

Og det er ikke det mest typiske spørgsmål ved en julemiddag, men det er karakteristisk ved vores situation lige nu: det er længe siden finanskrisen hærgede, mange er blevet velhavende siden da, og nogle er blevet endnu rigere, end de var. Og det meste er kommet helt af sig selv.

Lars Nielsen peger på aktier der er steget flere 100%; på mennesker, der har fået flerdoblet deres formue ved blot at bo; på interessen i bitcoin, som er et computerprogram, der påstår, at det kun kan udstede et vist antal bitcoin  (ingen kan rigtigt kontrollere det) og på tætheden af Saxo Bank-grundlægger Lars Seier Christensens bitcoin-anekdoter i det, Lars Nielsen kalder “daytradernes medlemsblad”. Der er tale om dagbladet Børsen.

Lars Nielsen slutter med en nytårsopfordring, som mange sikkert ville kunne bruge til noget:

“I øjeblikket er der ingen grænser for investeringsfantasien. Vi hedger, køber optioner, følger tekniske benchmarks og køber bitcoins – altså investeringer uden værdi bag. Vi køber varm luft.

Lad 2018 blive året, hvor vi puster ud og får jordforbindelse igen. Der bliver brug for det.”

Guldpris (XAU-DKK)
16496,20 DKK/oz
  
- 35,20 DKK
Sølvpris (XAG-DKK)
209,57 DKK/oz
  
- 1,52 DKK

Du vil måske også gerne læse