Opret ny alarm

Guldpris fortsætter fald trods stigende uro

Offentliggjort af Tavex A/S i kategori Nyheder på 05.12.2016
Guldpris (XAU-DKK)
16578,30 DKK/oz
  
- 190,90 DKK
Sølvpris (XAG-DKK)
216,87 DKK/oz
  
- 3,00 DKK

Ugeupdate – uge 48.

Hvis man venter på en vending i den trend, der sider slutningen af september har været på guldprisen, nemlig nedad, så ventede man også forgæves i uge 48.

Prisen startede ellers forholdsvis optimistisk på 1194 USD/ounce den 28. november, men faldt derpå rask væk med 22 USD til 1172 USD/ounce den 30. november. Derpå holdt prisen sig i ro til den landede på 1177 USD/ounce fredag 2. december, men over weekenden tog den et skridt ud i det blå og dykkede til 1165 USD/ounce i dag mandag den 5. december.

Guldnedgang urørlig trods uro

Man kan ikke andet end være imponeret af de kræfter, som ligger i den nedadgående trend i guldprisen. Selvom verden rammes af det ene slag efter det andet, som i hvert fald i følge den konventionelle visdom, som denne updates forfatter besidder, burde betyde opstandelse og uro og dermed stigende guldprisen – men alligevel falder den.

I går kunne tilhængerne af traditionel stabilitet glæde sig over, at mainstreamkandidaten Alexander van der Bellen besejrede højrepopulisten Norbert Hofer i det relativt ubetydelige østrigske præsidentvalg.

Kaos truer i Italien

Her til morgen er verden vågnet op til, at Italiens af finansmarkederne elskede ministerpræsident Matteo Renzi går af efter et rungende 60/40-nej til ministerpræsidentens forslag til at gøre Italien lettere at regere. Man havde regnet med et lille nej, men det blev en decideret lussing.

Tillad mig en lille politisk betragtning: Vælgerne ønsker ikke at være lettere at regere. Hvem kunne dog have gætte det – efter Brexit og Trumps sejr tidligere i år?

Se, det er en anderledes lussing til de økonomiske markeder end præsidentvalget i Østrig. Italien er EU’s tredjestørste økonomi (når man bortser fra Storbritannien, der er på vej ud) og gyngninger i italiensk økonomi kan føre til at mindst otte italienske banker kollapser, hvilket måske er nok til en kædereaktion. Politiken skriver, at nejets størrelse kan give økonomisk usikkerhed.

Alt andet lige burde det være godt for guld, at Renzi taber og de italienske banker er truet. Men nu får vi se, om den negative trend for den globale guldpris også med stoisk ro kan forcere denne forhindring på vej ned.

I USA trapper Trump op til en konflikt med Kina. Eller måske er det bare snak. I øvrigt venter vi stadig på renteforhøjelsen hos Fed. 11 dage til i dag.

 

Guldpris (XAU-DKK)
16578,30 DKK/oz
  
- 190,90 DKK
Sølvpris (XAG-DKK)
216,87 DKK/oz
  
- 3,00 DKK

Du vil måske også gerne læse