Opret ny alarm

Tavex i Weekendavisen

Offentliggjort af Peter Kyhn i kategori Nyheder på 10.09.2020
Guldpris (XAU-DKK)
16 740,30 DKK/oz
  
- 26,00 DKK
Sølvpris (XAG-DKK)
200,75 DKK/oz
  
+ 0,60 DKK

Tavex interviewes af Weekendavisen.

Det går langsomt, men det går.

Danske medier interesserer sig (lidt) mere for guld. I juli blev vi hos Tavex interviewet til Berlingske.

Senest har Weekendavisen talt med Tavex om guld. Journalist Anne Stranne Petersen kaldte artiklen om guld for “Joachim von And-metoden”. Og han er jo glad for guld, ham Joachim – og har meget af det.

Vores guldmand Nikolaj Vølver tog vagten. Det kom der følgende citater ud af:

Nikolaj Vølver

”Der er helt sikkert nogle, der bare graver det ned i haven,« siger Nikolaj Vølver fra Tavex på Københavns Hovedbanegård om nogle af de kunder, han sælger guldbarrer til. Tavex er en af de større forhandlere af såkaldt investeringsguld i Danmark, og Nikolaj Vølver fortæller, at interessen for guld er øget betydeligt i den senere tid. Især på købssiden, selv om guldprisen aldrig har været højere, nominelt set.

“Vi ser en del pensionister – eller børn af pensionister – der køber guld for at undgå at have penge stående til negativ rente i banken. Vi har også et større kundesegment, der er meget skeptisk over for bankerne og vil have noget fysisk. Og guld har stor historisk værdi.”

Tavex har afdelinger i flere lande, og det er tydeligt, at Danmark og resten af Skandinavien halter efter i interessen for guld, siger Vølver.

“Der sælges mest guld i Bulgarien og Polen, måske fordi det er lande, hvor man bedre kan huske virkeligt dårlige økonomiske tider.”

Stor tillid = lille efterspørgsel efter guld

Og sådan er det jo. I både Polen og Bulgarien var de vant til, at deres valutaer ikke var noget værd under kommunismen. Man foretrak dollars eller D-mark, hvis man altså kunne få fat på dem.

I Danmark, lige som i Skandinavien i øvrigt, har vi meget længe haft en høj tillid. Tillid til regeringen, skattevæsenet, kronen, Nationalbanken, børsen, de store virksomheder, de økonomiske vismænd og alt muligt andet. Så stor, at vi har ment, at det ikke var nødvendigt at komplettere vores andre investeringer med guld. Guld, der er kontrært, og stort set altid går op, når andet går ned.

Danskernes tillid til det meste i Danmark er bygget op over mange hundrede år. Den knytter sig til Danmarks identitet som demokrati, retsstat og velfærdstat med få og små konflikter i befolkningen.

Tillid er godt – det er guld også

Hos Tavex synes vi, det er dejligt at bo i et land med en høj grad af tillid i samfundet.

Vi mener dog, at rammerne for din og Danmarks økonomi er nogle helt andre end for 50 år siden, da det hele på mange måder var meget enklere. Verden udenfor var ikke så påtrængende dengang. Blandt andet derfor mener vi, at det giver mening at investere i guld – også i Danmark. Derfor er vi ikke kun til stede i Polen og Bulgarien, men også her i Danmark.

Artiklen i Weekendavisen kommer i øvrigt vidt omkring, London, Durham i Nordengland og Aalborg.

I Aalborg kender en lokal formuerådgivningsvirksomhed ikke så meget til guld, men det gør de til gengæld i Storbritannien.

Guldpris (XAU-DKK)
16 740,30 DKK/oz
  
- 26,00 DKK
Sølvpris (XAG-DKK)
200,75 DKK/oz
  
+ 0,60 DKK

Du vil måske også gerne læse