Opret ny alarm

Positiv halvårstrend for guld

Offentliggjort af Peter Kyhn i kategori Nyheder på 23.06.2020
Guldpris (XAU-DKK)
16 765,90 DKK/oz
  
+ 261,10 DKK
Sølvpris (XAG-DKK)
201,80 DKK/oz
  
+ 4,16 DKK
Den australske Kangaroo fra Perth Mint er netop i dag den 1 oz. mønt, der giver dig mest guld for pengene. Og den er i lager. Foto: Tavex

Positiv halvårstrend for guld. Jeg ved, at jeg var lidt opgivende og pessimistisk i sidste update. Men det er nu stadig et godt spørgsmål, hvorfor det ikke går bedre for guld trods den udhuling af fiat-pengeøkonomien, vi lever i.

Men lad os tænke positivt, for den vinkel kan man også lægge på det hele.

Positiv halvårstrend for guld

Ser man på en halvårsgraf for guld (som baggrundbilledet for denne update), så er trenden klart positiv. Den var den inden coronaen, og det har den været efter coronaen. I dag, Skt. Hansaftens dag den 23. juni, står guldet i 1.756 USD/ounce. Prisen på guld har ikke været højere siden den 10. oktober 2012. At værdien af dollars er lavere end i 2012, det springer vi lige over.

Lad os tage udviklingen siden sidste, eller i hvert fald cirka siden sidst. Først i amerikanske dollars. Onsdag den 10. juni kostede en troy ounce guld 1.736 USD. De næste otte dage var mikrotendensen negativ, så guldet endte på 1.723 USD/ounce torsdag den 18. juni. Siden da har trenden i USD været positiv, og guldet ligger som sagt på 1.756 USD/ounce.

Lad os tage de danske kroner. Tirsdag den 9. juni stod 1 oz. Guld i 11.291 DKK, men steg til 11.525 DKK torsdag den 11. juni. Så zigzaggede prisen lidt nedad til 11.442 DKK/ounce den 17. juni, men steg så til 11.630 DKK/ounce fredag den 19. juni. Der har den ligget siden, med en ubetydelig tendens ned, der gør, at prisen i skrivende stund på Skt. Hansaftens dag er på 11.599 DKK/ounce.

Coronasmitte driver guld op

Der er vist ikke megen tvivl om, at det er stigende coronasmitte i Fjernøsten og Indien og stigende smittetal (ups, kontakttal!) i Tyskland, der har trykket papirøkonomien lidt ned og guldet lidt op. Sidste nye var i Sydkorea, men i det land har de indtil videre haft forbilledlig kontrol med smitten, så det klarer de nok også denne gang. Jeg er fuld af beundring for koreanerne efter at have boet i landet (det sydlige, bevar mig vel!) i begyndelsen af firserne.

Til slut lad mig nævne, at Goldman Sachs har øget sin 12-måneders prisprojektion for guld til 2.000 USD/ounce. Ikke så meget op fra dagens leje, men alligevel. Tænk positivt!

Glædelig Skt. Hans!

Til slut vil jeg ønske alle læsere og kunder hos Tavex en glædelig Skt. Hans!

Som bornholmer har jeg aldrig brudt mig om Holger Drachmann (mere om det en anden gang), men hans midsommervise ”Vi elsker vort land” er nu alligevel helt ok, så I får et link til den. I må selv bestemme, om I synger den på Lange-Müllers pompøse og led knudrede originalmelodi eller på Shubiduas tiltrængte fornyelse. pk.

Guldpris (XAU-DKK)
16 765,90 DKK/oz
  
+ 261,10 DKK
Sølvpris (XAG-DKK)
201,80 DKK/oz
  
+ 4,16 DKK

Du vil måske også gerne læse