Opret ny alarm

Nichebanker først væk fra minusrenter

Offentliggjort af Peter Kyhn i kategori Nyheder på 30.06.2022
Guldpris (XAU-DKK)
16 786,20 DKK/oz
  
+ 263,70 DKK
Sølvpris (XAG-DKK)
202,60 DKK/oz
  
+ 4,77 DKK
Saxo Bank Headquarters

Så er der tre banker, som dropper de negative renter, skriver Børsen. Det drejer sig om de tre nichebanker Saxo Bank, Lunar Bank og Lægernes Bank. Det sker konkret i løbet af sommeren

”Vi føler os overbevist om, at centralbankerne både i USA, Europa og Danmark er nødt til at gøre noget for at dæmme op for den inflation, som vi har set i den seneste periode. Og det kan vi simpelthen ikke forestille os, at de kan gøre uden at hæve renterne,” siger administrerende direktør i Lægernes Pension & Bank, Chresten Dengsøe, til Børsen.

De store venter og ser

Der er en mulighed for, at flere af de større er på vej. Carsten Egeris, direktør i Danske Bank, blev på det nys afholdte Folkemøde på Bornholm spurgt, hvornår det skulle være slut med de negative renter. Han svarede således:

”Vi så også gerne, at vi får et mere normaliseret renteniveau. Vi tilpasser os og styrer efter Nationalbanken, og jeg tænker ikke, at det er usandsynligt, at man ser nogle renteændringer i Danmark.”

Så forsigtigt udtrykker man sig, når man er Danmarks største og too big to fail. Men indikationen er ikke til at tage fejl af.

Argument for minusrenter skrider

Årsagen til, at nogle banker er på vej til at droppe de negative renter, er stigende korte markedsrenter. Argumentet, at ”det koster banken penge at have kundernes penge stående,” holder ikke længere.

Saxo Banks hovedkvarter i Københavns Nordhavn tegnet af Nielsen, Nielsen & Nielsen og opført 2007-2008. Saxo Bank er den største af de banker, som nu planlægger at afskaffe de negative renter.

Det var Jyske Bank, der gik foran med at indføre de negative renter i Danmark i 2019.

Vi kan konstatere, at det ikke er en omnibusbank som Jyske Bank, der går foran med at afskaffe dem. Det er derimod nichebanker – inklusive den ideologiske Saxo Bank – der går foran. Det siger noget om bankers lydhørhed over for deres kunder.

Læs også mere hos Berlingske.

Guldpris (XAU-DKK)
16 786,20 DKK/oz
  
+ 263,70 DKK
Sølvpris (XAG-DKK)
202,60 DKK/oz
  
+ 4,77 DKK

Du vil måske også gerne læse