Opret ny alarm

Værdipapirsælger: Fint med guld i porteføljen

Offentliggjort af Tavex A/S i kategori Nyheder på 10.06.2014
Guldpris (XAU-DKK)
16240,60 DKK/oz
  
+ 34,70 DKK
Sølvpris (XAG-DKK)
210,26 DKK/oz
  
+ 4,59 DKK

Sitet Erhverv På Nettet (epn.dk) har interviewet Peter Mosbæk fra Maj Invest. Og Mosbæk, der ifølge epn.dk har titlen investeringschef, mener, at investorerne er på vej ved fra sikre havne som guld og schweizerfranc og over i mere risikobetonede investeringer som f.eks. aktier. Årsagen er, at investorerne er mindre bekymrede, kan vi forstå.

Vi kan har hos Tavex godt være lidt misundelige på Peter Mosbæk, der sådan får lov til at gøre reklame for salg af værdipapirer.

For hvad er det, Maj Invest beskæftiger sig med? Jo, af Maj Invests hjemmeside fremgår det, at Maj Invest oprindelig er et spinoff fra LD fokuseret på unoterede danske aktier. I dag beskæftiger Maj Invest beskæftiger sig med asset management, investeringer i overvejende unoterede danske aktier, investor relations for professionelle og så driver man sin egen investeringsforening, der også investerer i aktier og værdipapirer. Asset management kan være så meget, men ser vi på det nyhedsbrev, som Maj Invest udgiver om denne del af sin virksomhed, så er fokus på investeringer i aktier og andre værdipapirer. Vi kan konkludere, at Peter Mosbæk stort set udelukkende beskæftiger sig med aktier og værdipapirer og lever af, at andre også interesserer sig for værdipapirer og investerer i Maj Invests investeringsforening, altså de værdipapirer, som Peter Mosbæk har købt.

Hvem kan da bebrejde Peter Mosbæk, at han gør reklame for at købe aktier og værdipapirer? Det er faktisk hans job.

Man kan derimod bebrejde epn.dk, at sitet ikke fortæller sine læsere, at denne mand, der mener, at folk er på vej væk fra guld og andre sikre havne og over i aktier og andre værdipapirer, faktisk lever af at sælge aktier. Det er meget ringe forbrugeroplysning fra epn.

Når man så skræller salgstalen og alle selvfølgelighederne af – hvad er det så, der står tilbage i artiklen fra epn.dk? Jo, det er faktisk, at den gode Peter Mosbæk er overraskende positiv og sober i forhold til at investere i guld. Her kommer et citat:

“Jeg synes, det er fint at have guld i porteføljen, for det klarer sig godt, når andet klarer sig dårligt.”

Vi kunne ikke have sagt det bedre selv. Det er faktisk lige præcis vores pointe – danske investorer bør lægge noget af deres formue i guld for at sikre sig mod risici i fremtiden. Fremtiden – det er den, man skal gardere sig imod og det er svært, for som Peter Mosbæk også siger: “Jeg er ikke spåmand.”

Vi er heller ikke spåmænd. Vi hedder Tavex og lever af at sælge fysisk investeringsguld og det kunne vi ikke drømme om at skjule.

Læs mere om Maj Invest her:

http://www.majinvest.com/

PS Nå ja, så er Peter Mosbæk faktisk obligationschef og ikke investeringschef hos Maj Invest. Det fik epn.dk heller ikke tjekket.

Guldpris (XAU-DKK)
16240,60 DKK/oz
  
+ 34,70 DKK
Sølvpris (XAG-DKK)
210,26 DKK/oz
  
+ 4,59 DKK

Du vil måske også gerne læse