Opret ny alarm

Unge kvinder lokkede til guldbedrag i Hongkong

Offentliggjort af Heino Johansen i kategori Nyheder på 25.01.2019
Guldpris (XAU-DKK)
16253,60 DKK/oz
  
+ 238,30 DKK
Sølvpris (XAG-DKK)
206,07 DKK/oz
  
+ 4,36 DKK
Guldbedrag - Guldsvindel i Hongkong

Myndighederne i Hongkong har slået ned mod flere grupper af svindlere, som i perioden juli 2016 til oktober 2018 har fået syv investorer fra byen til at investere i guld på London-markedet med henblik på at franarre dem deres investeringer. Operationen bærer navnet ”Icepeak”, altså ”toppen af isbjerget”.

Det skriver South China Morning Post, den tidligere britiske kronkolonis førende avis: https://www.scmp.com/news/hong-kong/law-and-crime/article/2183502/fourteen-members-fraud-syndicate-arrested-hong-kongs

85-årig snydt for 520 mio. DKK

I den seneste omgang har arresteret fanget 14 bagmænd, hvoraf to kvinder, der angiveligt har svindlet og lavet guldbedrag for 620 mio. HKD (520 mio. DKK).

Det ældste offer var 85 år og tabte ikke mindre end 520 mio. HKD (437 mio. DKK) på sine investeringer, som han troede var legitime investeringer på verdens førende guldmarked. Som de andre seks ofre, der alle var etniske kinesere fra forskellige lande rundt om Stillehavet, blev han lovet et højt afkast på kort tid.

Billedtekst: Kontanter og mobiltelefoner beslaglagt hos de 14 sigtede i det Hongkong-politiet kalder ”Operation Icepeak”. Foto: Hong Kong Police Force

Svindlerne har inviteret de potentielle investorer til Hongkong, og har gjort sig store anstrengelser for at vinde investorernes tillid. Investorerne eller ofrene, som er en bedre betegnelse, fandt først ud af, at de var blevet snydt, da de fik at vide, at deres penge var blevet.

Gyldne løfter om ”romantik”

Samtidig har man afsløret flere mindre svindlerier, hvor angivelige ”mæglere” har ringet rundt i blinde til potentielle investorer, det der på engelsk hedder cold calling, eller har taget kontakt til dem via de sociale medier, ofte via profiler fra unge kvinder. De har så krydret investeringsrådene med forblommede løfter om det, som South China Morning Post så høvisk kalder ”romantic relationships”.

Tja, verden vil bedrages, som man siger. Og det gælder åbenbart både hjertet og pengepungen. Hos Tavex siger vi, at du skal købe guld for aldrig at blive fattig, ikke for at blive rig. Og hvis det er elskovssyge, du lider af, så må du altså gå et andet sted hen. Beklager.

Kina størst med fysisk guld

Kineserne, der dels bærer på en historisk tradition for at investere i guld og måske heller ikke har overvældende tillid til deres lands penge, om de kaldes Hongkong-dollar eller renminbi – det betyder ellers ”folkets penge” – er stadig den dag i dag glade for at placere deres kapital i guld.

De er faktisk så glade for guld, at Kina de seneste år har overtaget og beholdt Indiens tidligere selvklare plads som verdens største afsætningsmarked for fysisk guld. Se f.eks.; https://www.bullionstar.com/blogs/ronan-manly/chinese-gold-market-still-driving-seat/

 

Guldpris (XAU-DKK)
16253,60 DKK/oz
  
+ 238,30 DKK
Sølvpris (XAG-DKK)
206,07 DKK/oz
  
+ 4,36 DKK

Du vil måske også gerne læse