Opret ny alarm

Trumps Kina-told løftede guldprisen

Offentliggjort af Tavex A/S i kategori Nyheder på 27.03.2018
Guldpris (XAU-DKK)
16472,80 DKK/oz
  
- 201,10 DKK
Sølvpris (XAG-DKK)
214,96 DKK/oz
  
- 5,14 DKK
Guld Tavex danmark blog banner

af Peter Kyhn

Se, det var en uge, der bekom os vel – os, der investerer i fysisk guld! Overskriften er naturligvis præsident Trumps uventede massive bebudede toldsatser på 60 mia. USD over for Kina, der den 22. marts med ét sendte aktiekurserne verden over ned – og guldprisen op.

Alt gik, som det skulle, kan man sige.

Ser man på priserne i DKK, så startede de i mol, hvor de havde sluttet ugen i forvejen, nemlig på 7945 DKK/ounce mandag den 19. marts, så skød de som en raket op til 8138 DKK/ounce den 22. marts, en stigning på næsten 200 kroner, mine damer og herrer! Hvorpå guldprisen korrigerede ned til 8094 DKK/ounce mandag den 26. marts. Vi er altså stadig 150 DKK i plus på ugen, der gik.

Og hvordan gik det med guldprisen i USD? Jo, den startede på 1317 USD/ounce mandag den 19. marts, faldt lidt til 1311 USD/ounce tirsdag den 20. marts, hvorpå guldprisen skød i vejret som en raket til 1353 mandag den 26. marts. Det er værd at lægge mærke til, at der bortset fra et lille knæk i kurven fredag den 23. marts ikke var nogen korrektion i USD-prisen.

Man kan sige, som mange analytikere gør, at guldet nu er klar til at udfordre årets højeste pris, 1366 USD/ounce, som guld opnåede i januar.

Og så har vi lært noget nyt. Den rette pris er en størrelse, der er svær at få greb om, men vi kan da sikkert blive enige om, at de forskellige valutaer ofte mere er en hæmsko end en hjælp i at finde ud af, hvad der er den rigtige pris på guld. For valutaer bevæger sig også over for hinanden – foruden at de i denne tid, hvor pengemængden øges ekstremt, når centralbanker og stater og banker verden stifter gæld, falder i værdi.

Krassimir Petrov

Af professor Krassimir Petrov, som var drivende hovedtaler på Tavex’ guldseminar i fredags på Børsen i København, har vi lært, at Dow/gold ratio eller Dow/guld-indekset er en god indikator for gulds relative værdi i forhold til verdens vigtigste investeringsgode, aktier, i dette tilfælde amerikanske aktier i Dow Jones Industrial Average-indeks.

Og ved I hvad, Dow/guld faldt fra 18,7 mandag den 19. marts til 17,4 mandagen den 26. marts.

Det kan være, at det ikke imponerer, men det er et bemærkelsesværdigt fald på så kort tid, og viser, at guld nu er lidt mindre undervurderet og aktier lidt mindre overvurderede.

Der var i øvrigt masser af guldkorn i professor Petrovs foredrag, men det må I vente med til Tavex’ nye podcast, Peters Guldkorn, er på banen om få dage – eller til vores nyhedsbrev, som kommer straks efter påske.

Og lad disse ord være en passende anledning til at ønske alle kunder hos Tavex en god påske….

Guldpris (XAU-DKK)
16472,80 DKK/oz
  
- 201,10 DKK
Sølvpris (XAG-DKK)
214,96 DKK/oz
  
- 5,14 DKK

Du vil måske også gerne læse