Opret ny alarm

Tradewind: papirguld med blockchain

Offentliggjort af Tavex A/S i kategori Nyheder på 05.04.2018
Guldpris (XAU-DKK)
16498,60 DKK/oz
  
- 32,80 DKK
Sølvpris (XAG-DKK)
209,68 DKK/oz
  
- 1,41 DKK
Guld Tavex danmark blog banner

Verden har set endnu et forsøg på at forbinde fordelene ved at investere i guld med fordelene ved at investere elektronisk. Det kaldes for Tradewind, Inc. og er en New York-baseret “børs”, hvor investorer ved hjælp af blockchain-teknologi kan købe små faktioner af guld, såkaldt VaultChainTM Gold.

Guldet opbevares af Royal Canadian Mint i deres “vault”, altså krypt, eller hvis man ikke gør sig større forhåbninger om, at stedet skal ligne noget, der ligger under en gammel middelalderborg, kan man blot nøjes med at kalde det et lager.

Store spillere med

Tradewind er ikke bare en god idé hos nogle yngre råvaremæglere og it-folk. De har nemlig ikke blot fået Royal Canadian Mint med sig, men også Sprott (som er en stor aktør, når det gælder papirinvesteringer i ædle metaller) og et af verdens største guldmineselskaber, Goldcorp. Alle tre selskaber nævnt her har hjemme i Canada.

Fordelene ved elektronisk investering er velkendte – der kan f.eks. handles i løbet af sekunder, du har et stort overblik over mange produkter, der er ingen omkostninger til opbevaring og du kan ikke udsættes for fysisk tyveri.

Fordelene ved fysisk at have kontrol over sit aktiv ligger i forlængelse af den type aktiv, som guld er.

Guld er det aktiv, der beskytter dig, når finansielle systemer, der er afhængige af, at børser, banker, værdipapircentraler, IT-infrastruktur og elforsyning fungerer, bryder sammen eller kommer i gyngning. Guld er desuden det aktiv, der beskytter dig mod den “naturlige” inflation, som ligger i en papirbaseret økonomi.

Det er naturligvis fristende at prøve at give guld nogle af de praktiske egenskaber, som den elektroniske investering har, men det er nu en gang et forsøg på at forene to væsensforskellige investeringsformer, som bare ikke lader sig forene.

Vi har set det før

Desuden er forsøget gjort masser af gange før – alle de guld-ETF’er, som blomstrede op i kølvandet på guldets himmelflugt efter finanskrisen, er et godt eksempel på det. Og det har præcis de samme ulemper, som VaultChainTM Gold – nemlig at det ikke nødvendigvis er tilstede, når ejeren har brug for det, at det er følsomt over for indgreb i banker, og at det forudsætter, at man har tillid til, at den man køber papiret eller ettallerne og nullerne af, faktisk også lever op til sine forpligtelser, when the shit hits the fan.

Og sjovt nok: der er sørme ikke fysisk guld nok i verden til at dække alt det “papirguld”, som er solgt til investorer over tid. Det findes ikke. Hvis du derimod har guldet i hånden, så kan du være sikker på, at det findes. Det er ikke tilfældigt, at vi har et gammelt ordsprog, der siger, at “en fugl i hånden er bedre end ti på taget”.

Selvom det er fristende at forsøge at udtænke et produkt, som kombinerer fordelene med elektronisk investeringer med fordelene med at investere i fysisk guld, eftersom der givetvis er et stort salgspotentiale for et sådant produkt, så behøver du ikke at fortvivle som investor.

Der er elektroniske investeringer. Og så er der guld

Du skal bare besinde dig på, at fysisk guld har nogle fordele som investeringsgode, og at elektroniske investeringer som blockchain har nogle andre. Hvis du vil nyde fordelene af dem begge, så skal du bare investere i dem begge med en fordeling, som du mener er rimelig.

Og muligheden for at investere i “fraktioneret” guld har altid været der. Man anvender blot det almindelige vægtsystem: du behøver ikke at købe en hel centralbankbarre på 12,5 kg, for her hos Tavex sælger vi guld i mængder helt ned til 1/20 ounce (ca. 1,5 g).

Hvis du vil kigge nærmere på Tradewind og deres VaultChainTM Gold, så findes de her:  https://www.tradewindmarkets.com/

 

Guldpris (XAU-DKK)
16498,60 DKK/oz
  
- 32,80 DKK
Sølvpris (XAG-DKK)
209,68 DKK/oz
  
- 1,41 DKK

Du vil måske også gerne læse