Opret ny alarm

Sverige på vej til at blive første land uden kontanter

Offentliggjort af Tavex A/S i kategori Nyheder på 23.11.2015
Guldpris (XAU-DKK)
11 934,70 DKK/oz
  
+ 91,50 DKK
Sølvpris (XAG-DKK)
147,27 DKK/oz
  
+ 5,98 DKK
Denne svenske tyver med portræt af forfatteren Selma Lagerlöf blev allerede ugyldig, da svebskerne skiftede pengesedler i 2016. Mange arbejder for at gøre samtlige svenske pengesedler ugyldige og afskaffe kontanter helt. Få har gennemtænkt, hvad det kan medføre.
Denne svenske tyver med portræt af forfatteren Selma Lagerlöf blev allerede ugyldig, da svenskerne skiftede pengesedler i 2016. Mange arbejder for at gøre samtlige svenske pengesedler ugyldige og afskaffe kontanter helt. Få har gennemtænkt, hvad det kan medføre.

Videnskabssitet Science Alert skriver om Sverige, der er tættere end noget andet land på jorden på at blive kontantfrit.

Svenskerne elsker deres mobilbetalingstjeneste Swish og mængden af svenske kroner i omløb er på seks år faldet fra 106 mia. SEK til 80 mia. SEK.

“Kontanter er stadig et vigtigt betalingsmiddel i mange lande, men det gælder ikke længere her i Sverige,” siger lektor Niklas Arvidsson fra Kungliga Tekniska Högskolan i Stockholm til Science Alert. “Vores brug af kontanter er lille og det falder hurtigt.” Arvidsson er i øvrigt ophavmand til studiet “The Cashless Society”.

Samtidig mener to tredjedele af svenskerne, at det er en menneskeret at kunne betale med kontanter – uanset om de gør det eller ej.

Læs artiklen her (på engelsk):

http://www.sciencealert.com/sweden-is-on-track-to-become-the-world-s-first-cashless-society

Guldpris (XAU-DKK)
11 934,70 DKK/oz
  
+ 91,50 DKK
Sølvpris (XAG-DKK)
147,27 DKK/oz
  
+ 5,98 DKK

Du vil måske også gerne læse