Opret ny alarm

Succes for Tavex på Børsen

Offentliggjort af Tavex A/S i kategori Nyheder på 07.04.2014
Guldpris (XAU-DKK)
16 325,90 DKK/oz
  
- 413,30 DKK
Sølvpris (XAG-DKK)
190,94 DKK/oz
  
- 9,80 DKK

Der var succes for Tavex’ guldseminar i Tietgen-salen på Børsen i København den 2. april. De ca. 50 tilmeldte fyldte pladserne i de historiske lokaler.

“Jeg er glad for tilstrømningen af interesserede. Det var interesserede tilhørere og der var livlig spørgelyst,” siger Wesley Valdez, business development and legal manager hos Tavex. Wesley Valdez var også den praktiske gris bag onsdagens arrangement.

Meelis Atonen, leder af Tavex’ guldaktiviteter på koncernniveau, fortalte om sine personlige årsager til at gå ind i guldhandel og til at investere i fysisk guld. Meelis har en baggrund som toppolitiker og økonomiminister i Estland, en post han dog forlod i 2007 for at lede guldaktiviteterne hos Tavex.

Atonen mener modsat næste alle politikere og mange økonomer, at Europa og USA ikke er på vej ud af krisen. Den eneste vej ud af den enorme gæld, som staterne har opbygget i løbet af de sidste fem år for at afbøde konsekvenserne af den økonomiske krise, er hyperinflation. Det vil gøre guld til en enestående muligheder for investorer til at bevare deres værdier, mener Atonen.

Tre unge universitetsøkonomer fra Aarhus, Niklas Pedersen, Jacob Dahl og Marius Buhl-Iversen, står bag selskabet Dansk Risiko- og Formueanalyse (DROFA). Tilbage i efteråret 2013 analyserede disse kompetente unge mennesker sig frem til, at fremgangen i aktiemarkedet ville få en ende i januar i år. Virkeligheden gav dem ret.

DROFA var også med på Tavex’ guldseminar, hvor de gennemgik den økonomiske situation på tre kontinenter, mere præcist USA, Europa og Kina. Deres konklusion er, at der er lidt eller ingen reel baggrund for den optimisme, som præger de finansielle markeder i USA og at det er meget svært at se, hvordan Fed i praksis vil gennemføre sin strategi om at hæve renten uden drastiske konsekvenser for den økonomiske udvikling.

DROFA pegede også på, at kineserne allerede har forstået, hvilken vej, det hele peger, ved at fordoble deres opsparingskvote fra 15% til 30% på få år. De tre unge økonomer mener derfor, at vi er på vej mod endnu en alvorlig økonomisk krise i løbet af et til tre år. I den forbindelse vil guld været en oplagt sikker havn for investorer, som ønsker at fastholde deres værdier.

Erhvervsjournalisten og historikeren Peter Kyhn berettede om det historiske forhold mellem guld og penge og traditionen for at anvende guld i Danmark.

“Det var en positiv oplevelse og seminaret var en god start på en tradition i Danmark,” siger Sten Senkel, direktør for Tavex i Danmark.

Tavex A/S er den danske del af Tavex Group, en international virksomhed, der handler med guld og valuta. Tavex er bl.a. den største uafhængige valutaformidler i Danmark og den største formidler af fysisk investeringsguld i Norden og Baltikum. I 2013 solgte Tavex 3.150 kg guld, hvilket er rekord.

Guldpris (XAU-DKK)
16 325,90 DKK/oz
  
- 413,30 DKK
Sølvpris (XAG-DKK)
190,94 DKK/oz
  
- 9,80 DKK

Du vil måske også gerne læse