Opret ny alarm

Skattejægere finder romersk guldmønt i mark ved Ribe

Offentliggjort af Tavex A/S i kategori Nyheder på 18.07.2017
Guldpris (XAU-DKK)
16 709,80 DKK/oz
  
+ 100,00 DKK
Sølvpris (XAG-DKK)
198,30 DKK/oz
  
- 0,39 DKK

Det hold af skattejægere, som sidste år fandt Danmarks største guldskat fra vikingetiden, har på samme mark i Fæsted vest for Ribe fundet en romersk guldmønt og endnu en armring af det gule metal. Det skriver TV Syd.

Dermed er Danmarks største guldskat fra vikingetiden, der ved fundet sidste år var på 900 gram, blevet endnu større. Mønten, formentlig en romersk solidus fra ca. 400 e. Kr., er forsynet med en øsken, hvilket viser, at den er brugt som smykke. Og det er åbenbart sket i lang tid, kan forskerne se ud fra sliddet.

Guldskatten, og altså også den nys fundne guldmønt og armring, stammer fra tiden, hvor rejste Gorm den Gamle rejste den første Jellingesten til minde om sin hustru Thyra. Den store runesten, som er rejst af Harald Blåtand og kendes som Danmarks dåbsattest, er lidt ældre, men tiden må have været en blomstringsperiode med stor akkumulation af velstand i det sydlige Jylland.

Den romerske mønt kan være kommet til Danmark på mange måder – f.eks. ved handel, men også som gave, eftersom den har været brugt som smykke, siger museumsinspektør Lars Grundvad fra Museet på Sønderskov til TV Syd.

Han håber, at holdet af skattejægere, som kalder sig selv Team Rainbow Power og består af Marie Aagaard Larsen, Kristen Nedergaard Dreiøe og Poul Nørgaard Pedersen vil fortsætte med at lede i nogle år endnu, så vi kan få at vide, om marken ved Fæsted skjuler endnu flere danske vikingetidsskatte.

Guldpris (XAU-DKK)
16 709,80 DKK/oz
  
+ 100,00 DKK
Sølvpris (XAG-DKK)
198,30 DKK/oz
  
- 0,39 DKK

Du vil måske også gerne læse