Opret ny alarm

Regeringen lemper kontantløst samfund ind ad fordøren

Offentliggjort af Tavex A/S i kategori Nyheder på 13.05.2014
Guldpris (XAU-DKK)
16115,40 DKK/oz
  
- 150,10 DKK
Sølvpris (XAG-DKK)
210,35 DKK/oz
  
+ 0,40 DKK

Uden særlig meget hurlumhej er regeringen på vej til at indføre den største ændring af pengevæsnet i Danmark siden den tidlige middelalder. Regeringen vil nemlig i prøveperiode gøre det lovligt for 90% af de danske erhvervsdrivende at afvise kongens mønt – danske kroner – som betalingsmiddel i Danmark.

Dermed forsvinder endnu en af mulighederne for at foretage økonomiske transaktioner, uden at der er adgang til direkte kontrol – dels fra myndigheder, men også fra private aktører som banker og betalingsformidlere, som principielt kunne have en interesse i at formidle kundskab om dine vaner til tredjemand.

Samtidig lægger regeringen et stort ansvar på banker og andre betalingsformidlere uden nogen særlig diskussion af, hvorvidt dette er ønskeligt ud fra principielle overvejelser og også uden diskussion af, hvorvidt disse institutioner er værdige til at bære dette ansvar.

Der står et bredt flertal i Folketinget bag forslaget om en treårig prøveperiode for butikker til at sige nej til kontanter. Flertallet mener, at forslaget vil gøre det meget lettere at drive virksomhed for de berørte erhvervsdrivende. Det samme mener erhvervsorganisationen Dansk Erhverv, som har presset på for forslaget i flere år. Spørgsmålet er, om folketingsflertallet i sin iver for at skaffe erhvervsdrivende bedre vilkår risikerer at smide væsentlige fordele ved brugen af kontanter ud med badevandet.

Guldpris (XAU-DKK)
16115,40 DKK/oz
  
- 150,10 DKK
Sølvpris (XAG-DKK)
210,35 DKK/oz
  
+ 0,40 DKK

Du vil måske også gerne læse