Opret ny alarm

Pas på med guldsmykker købt i udlandet

Offentliggjort af Tavex A/S i kategori Nyheder på 17.04.2018
Guldpris (XAU-DKK)
16570,70 DKK/oz
  
+ 252,70 DKK
Sølvpris (XAG-DKK)
215,75 DKK/oz
  
+ 12,70 DKK
Tavex Scrap banner

En kvinde, som er bosiddende i Danmark, købte guldsmykker for 58.000 kroner i Dubai og havde dem med sig hjem til Danmark. Der blev de imidlertid fundet af tolderen i kvindens håndbagage – og så vankede der en regning til den uheldige kvinde.

Skal betale 16.000 kr. – og formentlig en bøde

For nylig har Landsskatteretten nemlig afgjort, at kvinden skal betale 16.348 kr. i moms og told af smykkerne, skriver revisionsfirmaet BDO på sin hjemmeside.

Formentlig får hun en bøde oven i hatten – på 1 gange den unddragne told og moms ved grov uagtsomhed og på 2 gange ved forsæt, men det fremgår ikke af rettens afgørelse.

Moms på smykker, investeringsguld er momsfrit

Som man vil vide, når man er kunde hos Tavex A/S, så er investeringsguld, altså mønter og barrer, momsfrit i henhold til danske og EU-regler. Smykkeguld, derimod, pålægges 25% moms.

Det skal du tænke på, hvis du får den tanke, at du i stedet for at købe en Krugerrand på 1 oz, kunne købe nogle pæne guldsmykker hos din lokale guldsmed: du betaler en præmie på 25% til staten for at “investere” i smykkeguld.

Og at det er indkøbt i Dubai, ændrer ikke på det.

Lave grænser for fri indførsel for lande uden for EU

I det hele taget må man ikke indføre varer told- og momsfrit for mere 3.250 kr., hvis man indrejser fra et land uden for EU. Og varerne skal være til privatbrug. Hvis man indrejser med bil eller bus (tog er umuligt), så er grænsen helt nede på 2.250 kr.

Det er der mange, der glemmer. Måske har det noget at gøre med, at vi efterhånden er blevet vant til at se trailere fulde af øl, vin og slik tøffer over landegrænserne. Men det er altså fra lande inden for EU – i dette tilfælde Tyskland.

Guldpris (XAU-DKK)
16570,70 DKK/oz
  
+ 252,70 DKK
Sølvpris (XAG-DKK)
215,75 DKK/oz
  
+ 12,70 DKK

Du vil måske også gerne læse