Opret ny alarm

Optimisme for guld

Offentliggjort af Peter Kyhn i kategori Nyheder på 03.06.2021
Guldpris (XAU-DKK)
16826,10 DKK/oz
  
- 56,70 DKK
Sølvpris (XAG-DKK)
207,25 DKK/oz
  
- 5,29 DKK

Optimisme for guld. Efter en måned med en stigning på næsten 8 % i guldprisen i maj, den bedste måned siden juli 2020, er der grund til optimisme for guld.

Mandag den 24. maj stod guldet i 1.880 USD/ounce og steg til 1.907 USD/ounce mandag den 31. maj. Derefter kom en lille reaktion og fald til 1.899 USD/ounce tirsdag den 1. juni, men guldet rettede sig igen til 1.908 USD/ounce onsdag den 2. juni.

Et af de bedste køb hos Tavex lige nu er denne Maple Leaf 1 oz. guldmønt. Det er verdens mest solgte og i øvrigt verdens første investeringsguldmønt i finhed 0,9999 (24 karat). Den er blevet produceret siden 1979 af Royal Canadian Mint og fås for lige under 12.500 kr. Foto: Tavex

I danske kroner var billedet lidt mere heterogent med zigzag hele ugen.

Zigzag i danske kroner

Det gule metal startede på 11.480 DKK/ounce mandag den 24. maj, steg til 11.564 DKK/ounce dagen efter. Om onsdagen kom en korrektion til 11.517 DKK/ounce, men fredag den 28. maj var guldet steget med 100 kroner til 11.614 DKK/ounce. Weekenden tog luften ud af den stigning, da guldet ramte 11.508 DKK/ounce mandag den 31. maj: Herefter steg det til 11.620 DKK/ounce i skrivende stund, onsdag den 2. juni om aftenen.

Vi ser en kulmination på de relativt høje stigninger, vi har set i guld hele måneden. De blev i særlig grad sat i gang af de skuffende amerikanske forbrugs- og arbejdsløshedstal for april måned, som kom medio maj. Samtidig har Bitcoin ikke genvundet den tredjedel af værdien, som kryptoflagskibet satte til på kort tid. Det har kølnet interessen for placeringer i Bitcoin, hvilket har givet optimisme for guld.

Nationalbanken presser regering for boligindgreb

Hjemme i Danmark er konflikten mellem regeringen og Nationalbanken om bankernes negative renter blevet aflyst af en ny konflikt. Denne gang handler det om boligmarkedet, hvor Nationalbanken vil have regeringen til at gribe ind.

Det kan lyde bizart, eftersom det er Nationalbankens negative renter, som er hele fundamentet for stigningerne i huspriserne. Men Nationalbanken er bundet af sin læsning af fastkronepolitikken og inflationsmålet. EUR skal være en one-size-fits-all, og den passer altså ikke rigtigt Danmark lige nu, dens andre positive sider ufortalt.

Nationalbankdirektør Per Callesen er den, der er gået forrest med Nationalbankens opfordringer til regeringen om indgreb mod boligpriserne. Foto: Danmarks Nationalbank

Men bare rolig; ingen regering har lyst til at påkalde sig boligejernes vrede. Der bliver derfor kun tale om en mindre stramning; formentlig krav om større udbetaling.

Bankernes udrulning af negative renter, hvilket kunne drive kunder over i fysisk guld, er sat lidt på pause. Ingen anden end Anders Dam fra Jyske Bank havde lyst til at provokere regeringen på det punkt. Men de negative renter er kommet for at blive – for nu. Fra vores, Tavex’, synspunkt er de vigtige. De kan få folk til at overveje, om det bedste sted for deres penge nu altid er banken.

Guldpris (XAU-DKK)
16826,10 DKK/oz
  
- 56,70 DKK
Sølvpris (XAG-DKK)
207,25 DKK/oz
  
- 5,29 DKK

Du vil måske også gerne læse