Opret ny alarm

Obama hæver sit gældsloft under golfferie

Offentliggjort af Tavex A/S i kategori Nyheder på 16.02.2014
Guldpris (XAU-DKK)
16 314,70 DKK/oz
  
- 424,50 DKK
Sølvpris (XAG-DKK)
190,78 DKK/oz
  
- 9,96 DKK

USA’s præsident Barack Obama har nu underskrevet en lov, som sikrer en forhøjelse af det amerikanske føderale gældsloft, skriver epn.dk, der citerer Ritzau og Reuters.

Dermed skal Obama og US Treasury forsætte med at låne efter behov. De behøver ikke at komme rendende til kongressen og risikere en nedskrivning af USA’s kreditværdighed (som det skete i 2011) af den grund før tidligst i marts 2015.

Begge kamre i kongressen havde allerede godkendt forhøjelsen. Og det er her, at den mest interessante nyhed er, for republikanerne har flertal i Repræsentanternes Hus og godkendte forhøjelsen uden at kræve offentlige besparelse, som de ellers tidligere har insisteret på.

Obama underskrev loven om gældsloftet under en golfferie i Californien. Amerikanske medier er mest optaget af, at præsidenten samtidig underskrev en lov, der ophævede reduktioner i pensioner mv. til befalingsmænd i USA’s militær, som går på pension tidligt. For en seniorsergent, der forlader militæret efter 20 års tjeneste i en alder af 42, betyder den underskrift 74.000 dollars mere på pensionsopsparingen. Det sidste siger meget om, hvad der er vigtigt på hjemmefronten i USA – og det kan man egentlig ikke bebrejde nogen.

Ingen af de omtaler af gældsloftet, som Tavex har set i forbindelse med hævelsen, gør sig den umage nærmere at forklare, hvordan gældsloftet egentlig fungerer, f.eks. om der er sat et bestemt beløb på. Det siger meget om, at journalister både i USA og Danmark er af den opfattelse, at det ikke giver mening at forklare sådan noget til almindelige mennesker. Dermed undervurderer medierne avislæsernes fatteevne og bidrager til den skadelige men desværre udbredte misforståelse, at økonomi kun er noget, bebrillede blåblege regnedrenge forstår sig på.

Læs mere her.

Guldpris (XAU-DKK)
16 314,70 DKK/oz
  
- 424,50 DKK
Sølvpris (XAG-DKK)
190,78 DKK/oz
  
- 9,96 DKK

Du vil måske også gerne læse