Opret ny alarm

Nordea: Aktiekursfald på op til 15% på vej

Offentliggjort af Peter Kyhn i kategori Nyheder på 31.05.2019
Guldpris (XAU-DKK)
16042,60 DKK/oz
  
+ 8,30 DKK
Sølvpris (XAG-DKK)
203,41 DKK/oz
  
- 2,10 DKK
Nordea spår om Aktiekursfald på op til 15%

Aktiekursfald på op til 15%

Nordea advarer, formidlet af dagbladet Børsen, om et aktiekursfald på op til 15% vej til aktiemarkederne.

Forudsigelsen bunder i en stort set entydig sammenhæng mellem salget af chip, halvledere og udviklingen i MSCI World Index. MSCI World er et globalt aktieindeks. Indekset indeholder 1649 aktier verden over, der er vægtet i forhold til børsværdi. MSCI hed tidligere Morgan Stanley Capital International.

Chip og halvledere indgår i stort set al højteknologi, som produceres i verden, fra biler over computere til mobiltelefoner. Og dermed kan man argumentere for en tær sammenhæng mellem det globale salg af chip og kursudviklingen i MSCI World Index.

Chip spår om senere indtjening

Det bygger på, at salget af chip løber ca. tre måneder forud for ændringer i indtjeningen i de virksomheder, som er med MSCI-indekset. Og eftersom salget af chip er faldet med ca. 15% siden årsskiftet, er der grund til bekymring. Den kommer oven i, at Nordea i flere måneder har advaret om, at vi står over for en nedgang i indtjeningen for virksomheder. Denne nedgang skyldes langsommere vækst og øgede omkostninger.

Andreas Steno Larsen, rente- og valutastrateg i Nordea, siger til Børsen, at prisfaldene på aktiemarkederne vil begynde, når  rapporterne om 2. kvartal begynder at tikke ind.

Læs mere her:

https://finans.dk/investor/ECE11285662/nordea-advarer-om-store-kursfald-advarselslampen-blinker-ret-kraftigt-i-oejeblikket/?ctxref=ext

Guldpris (XAU-DKK)
16042,60 DKK/oz
  
+ 8,30 DKK
Sølvpris (XAG-DKK)
203,41 DKK/oz
  
- 2,10 DKK

Du vil måske også gerne læse