Opret ny alarm

Nordea: Aktiekursfald på op til 15% på vej

Offentliggjort af Peter Kyhn i kategori Nyheder på 31.05.2019
Guldpris (XAU-DKK)
12 046,10 DKK/oz
  
+ 17,20 DKK
Sølvpris (XAG-DKK)
157,19 DKK/oz
  
+ 2,80 DKK

Nordea advarer, formidlet af dagbladet Børsen, om at kursfald på op til 15% er på vej til aktiemarkederne.

Forudsigelsen bunder i en stort set entydig sammenhæng mellem salget af chip, halvledere og udviklingen i MSCI World Index. MSCI World er et globalt aktieindeks. Indekset indeholder 1649 aktier verden over, der er vægtet i forhold til børsværdi. MSCI hed tidligere Morgan Stanley Capital International.

Chip og halvledere indgår i stort set al højteknologi, som produceres i verden, fra biler over computere til mobiltelefoner. Og dermed kan man argumentere for en tær sammenhæng mellem det globale salg af chip og kursudviklingen i MSCI World Index.

Chip spår om senere indtjening

Det bygger på, at salget af chip løber ca. tre måneder forud for ændringer i indtjeningen i de virksomheder, som er med MSCI-indekset. Og eftersom salget af chip er faldet med ca. 15% siden årsskiftet, er der grund til bekymring. Den kommer oven i, at Nordea i flere måneder har advaret om, at vi står over for en nedgang i indtjeningen for virksomheder. Denne nedgang skyldes langsommere vækst og øgede omkostninger.

Andreas Steno Larsen, rente- og valutastrateg i Nordea, siger til Børsen, at prisfaldene på aktiemarkederne vil begynde, når  rapporterne om 2. kvartal begynder at tikke ind.

Læs mere her (betalingsvæg):

https://borsen.dk/nyheder/avisen/artikel/11/226488/nordea_advarer_om_aktiefald_paa_op_til_15_pct_vil_i_tage_et_vaeddemaal_imod_en_indtjeningsrecession_efter_at_have_set_denne_grafik_vi_vil_ikke.html?split=B&utm_source=forside&utm_campaign=nyhed_01

Guldpris (XAU-DKK)
12 046,10 DKK/oz
  
+ 17,20 DKK
Sølvpris (XAG-DKK)
157,19 DKK/oz
  
+ 2,80 DKK

Du vil måske også gerne læse