Opret ny alarm

Nobelpristager: "Danmark er Nordens Spanien"

Offentliggjort af Tavex A/S i kategori Nyheder på 13.01.2014
Guldpris (XAU-DKK)
16570,70 DKK/oz
  
+ 252,70 DKK
Sølvpris (XAG-DKK)
215,75 DKK/oz
  
+ 12,70 DKK

Økonomen og Nobelprismodtageren Paul Krugman besøgte København den 9. januar, inviteret af SkagenFondene til at holde foredrag i Tivoli.

I løbet af sin korte visit i Danmark nåede han at hælde en spand koldt vand i hovedet på alle dem, der mener, at Danmarks økonomiske opsving er liiige om hjørnet og at der kommer en god løsning i morgen.

For det mener Krugman ikke.

Han mener til gengæld, at Danmark sammen med Finland har klaret sig skidt gennem den økonomiske krise, når man ser på BNP.  Han peger på, at det ene land er med i euroen og at det andet land (Danmark) har sin valuta bundet tæt op til euroen, mens de lande, der har klaret sig relativt godt, Norge og Sverige, som ikke er med i euroen.

“Danmark er det, som Sverige frygter at blive,« siger Paul Krugman,” til Berlingske.

Danmarks problem er, mener Krugman, at Danmarks muligheder for at styre ud af krisen, er begrænsede.

“Der er ikke krise, men det er heller ikke godt, og det er svært at gøre noget ved det, fordi rentepolitikken er låst fast. Og det er en politik, der er svær at ændre,” siger Krugman.

Han betegner Danmark som “Nordens Spanien”.

“Makroøkonomisk ser Danmark ud som Sydeuropa. Der er en kæmpe boligboble, som sprang, en økonomi som blev hårdt ramt af krisen, og som har oplevet et meget svagt opsving,” siger Krugman.

Krugmans bekymring er, at vi Europa og USA muligvis – muligvis – klarer at løse gældskrisen, men at vi så ryger ind i en lang periode med deflation og nulvækst akkurat som Japan under landets meget lange økonomiske krise i 1990’erne.

Paul Krugman (f. 1953) er professor i økonomi og internationale relationer ved Princeton University. I forhold til de økonomiske skoler betegnes Krugman som neokeynesianer og han har udtrykt forbehold over for frihandel. I 2008 fik han Nobelprisen i økonomi. Siden 2000 har han været syndikeret klummeskriver hos New York Times og betragtes som en af de mest indflydelsesrige skribenter i USA.

Læs Finans`s artikel om Krugmans besøg:

https://finans.dk/okonomi2/dk/article6391433.ece

 

Se Tavex Guldpriser

Guldpris (XAU-DKK)
16570,70 DKK/oz
  
+ 252,70 DKK
Sølvpris (XAG-DKK)
215,75 DKK/oz
  
+ 12,70 DKK

Du vil måske også gerne læse