Opret ny alarm

Nationalbank: Kontanter mindst til 2030

Offentliggjort af Tavex A/S i kategori Nyheder på 07.03.2016
Guldpris (XAU-DKK)
16444,80 DKK/oz
  
- 242,80 DKK
Sølvpris (XAG-DKK)
215,31 DKK/oz
  
- 5,63 DKK

I Sverige er mange privatpersoner nervøse for, at kontanterne lige pludselig forsvinder fra økonomien.

Andre interessenter, som bankerne og de store detailhandelskæder, ønsker brændende kontanterne hen, hvor peberet gror – og det helst i morgen.

Det er man ikke i tvivl om, hvis man er kunde i en svensk bank. Man bliver rutinemæssigt bedt om at udfylde lange spørgeskemaer om, hvor ens penge stammer fra, selv hvis beløbet er så lille som 5-6.000 kroner. Svenske banker har siden midten af 1990’erne systematisk tvunget kontantkunder til meget lange ventetider, mens kunder uden kontanter kan gå direkte frem til disken. Sådan er det på trods af, at næsten alle filialer nu har indskrænket åbningstiden for kontantkunder til tre (3) timer om dagen. Mange filialer er lukket for kontanter, mens antallet af filialer er raslet ned.

Fokus på kontanternes forbliven eller forsvinden er med andre ord meget stærkt i Sverige. Så da flere medier fredag den 4. marts meddelte, at den svenske nationalbank Riksbanken ville afskaffe kontanthåndteringen i løbet af fem år, var Riksbanken nødt til at gå ud med en pressemeddelelse under overskriften “Fejlagtige oplysninger om kontanter”.

I meddelelsen kan man læse, at 20% af købene over disk i detailhandlen stadig foregår med kontanter, og at Riksbanken spår, at der stadig vil findes kontanter i Sverige til en gang på den anden side af 2030.

Læs pressemeddelelsen her:

http://www.riksbank.se/sv/Press-och-publicerat/Nyheter/2016/Felaktiga-uppgifter-om-kontanter/

 

Guldpris (XAU-DKK)
16444,80 DKK/oz
  
- 242,80 DKK
Sølvpris (XAG-DKK)
215,31 DKK/oz
  
- 5,63 DKK

Du vil måske også gerne læse