Opret ny alarm

Nationalbank fik ret om lav dansk vækst

Offentliggjort af Tavex A/S i kategori Nyheder på 11.12.2014
Guldpris (XAU-DKK)
16829,40 DKK/oz
  
- 75,10 DKK
Sølvpris (XAG-DKK)
207,36 DKK/oz
  
- 5,46 DKK

Regeringen har justeret sit skøn for Danmarks BNP-vækst i 2014 ned fra 1,4%, som daværende økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager fremlagde, inden hun i august tog til Bruxelles som ny EU-kommissær, til nu 0,7%. Det er i hvert fald hvad flere danske medier oplyser i dag (11.december) med henvisning til Bloomberg, for Økonomisk Redegørelse, hvor regeringen officielt fremlægger sit skøn, udkommer først senere i dag. Dermed fik Nationalbanken ret, eftersom banken allerede i september nedskrev sit skøn til 0,8% for i år – noget banken gentog i sin kvartalsoversigt så sent som den 10. december.

Til finans.dk udtrykker økonomiprofessor ved Aarhus Universitet, Bo Sandemann Rasmussen, præcis, hvad der er problemet med de prognoser, vi gang på gang hører.

»Vi er i en situation, hvor vores erfaringsgrundlag for at lave gode prognoser ikke er så stor, og derfor er usikkerheden og fejlskønnene større, end de har været længe. Problemet er, at de hele tiden fejler til den samme side,« siger professor i økonomi ved Aarhus Universitet Bo Sandemann Rasmussen.

Årsagen er, ifølge Bo Sandemann Rasmussen, psykologisk. Man mener, at en god prognose i sig selv kan være med til at trække stemningen op og derfor har embedsværket ingen interesse i at være for negativ i prognosen, fordi det i sig selv kunne have en negativ effekt, siger Bo Sandemann Rasmussen til finans.dk.

Læs mere om Danmarks Nationalbanks vækstskøn her:

http://finans.dk/live/okonomi/ECE7275742/Nationalbanken-fastholder-lavere-v%C3%A6kstsk%C3%B8n/

Læs mere om regeringens vækstskøn her:

http://finans.dk/live/okonomi/ECE7278722/Regeringen-skyder-forbi-skiven…igen/

Guldpris (XAU-DKK)
16829,40 DKK/oz
  
- 75,10 DKK
Sølvpris (XAG-DKK)
207,36 DKK/oz
  
- 5,46 DKK

Du vil måske også gerne læse