Opret ny alarm

Mere pres på kronen på vej

Offentliggjort af Tavex A/S i kategori Nyheder på 08.02.2015
Guldpris (XAU-DKK)
16009,30 DKK/oz
  
- 13,50 DKK
Sølvpris (XAG-DKK)
202,24 DKK/oz
  
- 3,06 DKK

Flere internationale investorer, eller spekulanter, som medierne kalder dem, når læserne skal forstå, at de er onde, er klar til at sætte mange flere penge på, at Danmark bliver nødt til at gå fra fastkursen over for euroen, skriver Berlingske. De tror nemlig ikke på, at Danmark og landets nationalbank har muskler til at holde kronen, ligesom om de kalder bankens sidste fire rentenedsættelser for “besynderlige”.

Berlingske rapportering om kronekrisen har endda beriget det danske sprog med et nyt udtryk, nemlig kroneknæk. Meget passende.

Man kan forstå, at Nationalbanken og kronen virkelig er presset, når nationalbankdirektør Lars Rohde, som ellers kun sjældent giver interview, pludselig nedlader sig til at tale med den danske verdenspresse. Rentevåbnet er udtømt, så må chefen ringe til pressen, så at sige.

Interviewet med Berlingske kaster dog ikke noget lys over, hvad Nationalbanken konkret vil gøre, hvis presset mod kronen fortsætter – Lars Rohde henviser i stedet hemmelighedsfuldt til at værktøjskasse med “kendte og mindre kendte ting”, som “alle” vil blive taget i brug. Rohde mener desuden, at obligationsmarkederne allerede har foruddiskonteret ECB’s kommende obligationsopkøb og følgende svækkelse af euroen (og dermed styrkelse af kronen). Det det er der kun at sige: Måske.

Læs mere om “spekulanternes” syn på Danmarks forsvar af kronen:

https://www.information.dk/indland/2015/02/kronen-vakler-danmark

Læs mere om nationalbankens kamp for at forsvare den danske fastkurspolitik:

https://videnskab.dk/kultur-samfund/professor-forskere-holder-viden-om-fast-krone-kurs-tilbage/

Guldpris (XAU-DKK)
16009,30 DKK/oz
  
- 13,50 DKK
Sølvpris (XAG-DKK)
202,24 DKK/oz
  
- 3,06 DKK

Du vil måske også gerne læse