Opret ny alarm

Ingen guldregn i november

Offentliggjort af Peter Kyhn i kategori Nyheder på 26.11.2019
Guldpris (XAU-DKK)
16503,40 DKK/oz
  
- 28,00 DKK
Sølvpris (XAG-DKK)
209,90 DKK/oz
  
- 1,19 DKK
Guld i defensiven

Det er synd at sige, at det har regnet med rigdom over os, der investerer i guld her i dette efterår. Det har ellers ifølge DMI været det mest regnfulde nogen sinde (altså mens der har været pålidelig statistik).

Ingen guldregn i november.

Guldet var i defensiven også i den forgangne uge, der havde nummer 47 i rækken. Starten gik den mandag 18. november, hvor guldet lå på 1.471 USD/ounce. Der holdt det sig et par dage, men dykkede så til 1.455 USD/ounce mandag den 25. november. Derfra har det i skrivende stund, tirsdag formiddag, rejst sig marginalt til 1.457 USD/ounce.

Guld i defensiven, Dow sætter rekord

I kroner startede det på 9.915 DKK/ounce den 18. november, der også er Letlands nationaldag. Herefter fluktuerede guldprisen så frem og tilbage og lige langt, idet den ramte 9916 DKK/ounce fredag den 22. november, årsdagen for mordet på præsident Kennedy. Af årsager, som læseren kan orientere sig nærmere om nedenfor, faldt guldprisen et stykke til 9871 DKK/ounce om mandagen den 25. november. Men siden da har den rettet sig med en tyvekrone til 9891 DKK/ounce i skrivende stund tirsdag den 26. november.

Dow Jones faldt ellers lidt i begyndelsen af ugen, men fornyet håb om, at der kan være en aftale mellem USA og Kina på vej i spørgsmålet om ophavsret, ændrede på det. En af USA’s alvorligste anklage mod Kina er som bekendt, at landet stjæler amerikanske opfindelser. Dow Jones steg derfor markant om mandagen og ligger nu 28.065 og har aldrig været højere.

Trumps masterplan

Hvis vi tager USA-politikken, som har stor indflydelse på guldprisen, så ligger manges formodninger om Trumps masterplan nu klar. Demokraternes rigsretssags-forhåbninger gruses, mens Trump forhandler en fin-fin aftale med kineserne på plads, der løfter USA’s økonomi endnu mere. Det sikrer Trump genvalg ved præsidentvalget i november 2010. For en præsident, der er på genvalg i opgangstider, bliver altid genvalgt.

Men man må sige, at det begynder at haste for Trump i forhold til aftalen med Kina. I halvanden måned har kinesere og amerikanere talt om en fase-1-aftale, men den ligger endnu ikke klar. Fra 15. december er der told og afgifter på over 150 mia. USD, der venter på at blive rullet ud. Med de aflysninger og udskydelser, som er blevet de sidste bebudede toldforøgelser til del, venter aktiemarkedet sikkert, at det også blive reddet i sidste sekund. Bliver markedet ikke det, så bliver det godt for guld.

Powell på sidespor lige nu

Men lad os nu se, hvad der sker.

Jeg har sat Fed og Jerome Powell ud på et sidespor lige nu, for han har allerede leveret det, som de rekord-forvænte aktiemarkeder ønsker. Nemlig forvisningen om, at kreditten bliver billigere og at den er rigelig. Der er godt nok møde i FOMC den 10.-11. december, men det er svært at se, hvad han og hans kolleger kan gøre mere. Men… mødet byder på en opsummering af Feds økonomiske forudsigelser, og det kan være interessant at få forstand af.

Guldpris (XAU-DKK)
16503,40 DKK/oz
  
- 28,00 DKK
Sølvpris (XAG-DKK)
209,90 DKK/oz
  
- 1,19 DKK

Du vil måske også gerne læse