Opret ny alarm

IMF advarer (igen) om global boligboble

Offentliggjort af Tavex A/S i kategori Nyheder på 13.06.2014
Guldpris (XAU-DKK)
16029,70 DKK/oz
  
- 94,90 DKK
Sølvpris (XAG-DKK)
203,09 DKK/oz
  
- 4,96 DKK

Den Internationale Valutafond, IMF, advarer igen om, at en række nøgleøkonomier i verden er truet af en gigantisk boligboble. Det skriver business.dk, der citerer britiske Financial Times.

Priserne stiger mest i vækstlande som Filippinerne og Kina, men forholdet mellem indkomst og ejendomspriser er mest ude af historisk balance i Australien og Belgien – samt i vores nabolande Norge og Sverige. Så vi har det helt tæt på her i Danmark.

Den vigtigste årsag til disse prisstigninger er naturligvis, at centralbankerne siden den globale finanskrises start i 2008 har trykt penge som aldrig før. Tilliden til verdensøkonomien blandt verdens forbrugere er dog så ringe, at disse penge ikke bliver brugt til forbrug og dermed produktion, arbejdspladser og vækst, men at de bliver langt på bunke i venten på bedre tider. Bankerne bugner af penge – så mange, at den Europæiske Centralbank (ECB) nu kræver, at bankerne skal betale en strafafgift – en såkaldt negativ rente – hvis bankerne tillader sig at sætte penge i ECB.

Resultatet af pengerigeligheden og manglen på tillid er, at rentevåbnet ikke længere kan anvendes til at kickstarte enkelte landes eller den globale økonomi. Når rentespyddet er blevet sløvt, er realiteten, at økonomer, regeringsledere og andre ikke har en anelse om, hvad man de skal gøre for at få gang i verdensøkonomien. Vi venter altså – enten på at det økonomiske system bryder sammen eller på, at en eller anden økonom genopfinder den dybe tallerken. Gad vide, hvad der er mest sandsynligt?

I mens stiger boligpriserne, den offentlige gæld og alt det andet, mens der bare bliver flere og flere penge.

Læs mere om IMF’s advarsel om en global boligboble:

https://www.berlingske.dk/business/imf-slaar-alarm-en-global-boligboble-paa-vej

Guldpris (XAU-DKK)
16029,70 DKK/oz
  
- 94,90 DKK
Sølvpris (XAG-DKK)
203,09 DKK/oz
  
- 4,96 DKK

Du vil måske også gerne læse