Opret ny alarm

Hvorfor falder guldprisen i disse tider?

Offentliggjort af Sten Senkel i kategori Nyheder på 19.03.2020
Guldpris (XAU-DKK)
16522,10 DKK/oz
  
- 9,30 DKK
Sølvpris (XAG-DKK)
210,86 DKK/oz
  
- 0,23 DKK

Verden er i krise, det kan der næppe være nogen tvivl om. Men hvorfor falder guldprisen så? Burde det ikke være omvendt?

 

Head of Commodity Strategy fra Saxo Bank Ole Sloth Hansen giver hans bud på den faldende guldpris i hans analyse som kan læses i sin helhed ”HER

 

Ifølge Ole Sloth findes forklaringen på faldet i guldprisen blandt de investorer som lige nu sælger ud af deres guldpositioner for at få så mange likvider mellem hænderne som muligt. Da finanskrisen begyndte i 2008, faldt guld også til at begynde med. Guld gik fra 1.000 USD til 760 USD for 1 ounce (31,1 g) i begyndelsen af 2009. Men da finanskrisen ebbede ud i 2011, satte guld verdensrekord med en pris på over 1.900 USD for en ounce, mens verdens aktiemarkeder lå i ruiner.

 

Tavex’ Wesley Valdez har også udtalt sig til Finans.dk om selvsamme problemstilling. Læs interviewet ”HER”.

 

Den officielle guldpris er faldende, men dette til trods har Tavex desværre været nødsaget til at forhøje sine marginer grundet denne helt ekstraordinære situation:

 

Prisen på guld er faldet i den seneste tid, men ifølge salgsdirektøren er det ikke et udtryk for den reelle efterspørgsel på det fysiske marked for guld. Hans vurdering er, at nedgangen kommer som en konsekvens af aktiemarkedets kollaps, hvor investorer har brug for likvider til at kunne stille garantier og betale de såkaldte “margin calls”, og derfor ser sig nødsaget til at sælge billigt ud.

 

fremgår det blandt andet på finans.dk.

Guldpris (XAU-DKK)
16522,10 DKK/oz
  
- 9,30 DKK
Sølvpris (XAG-DKK)
210,86 DKK/oz
  
- 0,23 DKK

Du vil måske også gerne læse