Opret ny alarm

Guldprisen træder vande - nedad

Offentliggjort af Tavex A/S i kategori Nyheder på 13.11.2017
Guldpris (XAU-DKK)
16 740,30 DKK/oz
  
+ 19,60 DKK
Sølvpris (XAG-DKK)
200,75 DKK/oz
  
+ 2,47 DKK

Sidste uge oplevede noget, som var et toppunkt for guldprisen de sidste tre uger. Det skete, da guldet den torsdag den 9. november passerede 1285 USD/ounce, efter at have startet ugen på 1279 USD/ounce mandag den 6. november. Vi skal tilbage til den 19. oktober for at have haft en guldpris over 1285 USD/ounce.

Fredagen skuffede

Desværre viste opsvinget sig kortvarigt, eftersom guldet allerede dagen efter, fredag den 10. november, faldt 10 USD til og dermed sluttede ugen på 1275 USD/ounce, et tab på 4 USD for ugen som sådan, sammenlignet med et tab på 9 USD ugen inden.

Analytikeren Neils Christensen fra Kitco nævner begivenhederne torsdag-fredag som et eksempel på, at guldprisen “is going nowhere fast”. Tja, mere korrekt kunne man sige, at guldet “is declining slowly”. Facit er i hvert fald, at den negative mikrotrend ikke blev brudt i uge 45, selvom tabet var i småtingsafdelingen. Se mere her: https://tavex.dk/dk/aktuelle-guldpriser-og-soelvpriser/

Stadig skattereform i fokus

Hvad var det egentlig, der skete. Jo, det hedeste politisk-økonomiske emne lige nu, som absolut slår atomtrusler fra Nordkorea, er spørgsmålet om den skattereform, som præsident Trump prøver at skibe gennem Kongressen for øjeblikket. Det går knapt så hurtigt, som erhvervslivspræsidenten kunne ønske sig, men sådan er det i politik.

Torsdag den 9. november fik guldprisen medvind, eftersom der var modvind for skattereformen. Markedet mener simpelthen, at der er for stor forskel mellem de skattelovforslag, som lægges frem i hhv. Senatet og i Repræsentanternes Hus. Senatets version betyder f.eks., at selskabsskatten ikke sættes ned før i 2019, og det er ikke populært i markedet.

4 mio. ounces smadrede fremgangen

Hvordan blev denne fremgang, og mere til, så udraderet dagen efter? Jo, markedet blev helt konkret ramt af en stor salgsordre på 4 mio. ounces i løbet af 15 minutter, og det var mere end guldmarkedet kunne absorbere uden at fortrykke en mine, så prisen gav efter.

Der er nævnt forskellige årsager til dette, f.eks. spekulative træk fra visse kapitalforvaltere, mens også det mere prosaiske, at visse fonde gør sig klar til regnskabsårets slutning, som for visse indfalder den 30. november.

Ole Sloth: March på stedet med pil op

Det danske guldorakel, Ole Sloth Hansen fra Saxo Bank, men at guldet vil holde sig i den nuværende omegn med en lille pil opad især på grund af den svage USD, men at der skal mere geopolitisk uro til, før vi kan forvente, at guldet kommer på den anden side af 1300.

De fleste iagttagere er helt enige – de forventer sig march på stedet af guldet. Men bliver det i samme ånd som de sidste par uger, så bliver det altså med et lille fald, ikke en stigning.

Inflation i oktober

Næste uge byder også på oktobertallet for USA’s inflation, som kan være afgørende for, hvor aggressiv Fed vil være næste år med hensyn til renteforhøjelser. Inflationen har været til den svage side i nogen tid, et godt skud fra de forjættede 2%, og da det helt formelt er en del af de bundne opgaver for nationalbanker at sikre et fornuftigt inflationsniveau, så kan netop oktoberinflationen få en afgørende betydning.

Ja, vi VED det ikke, vi kan kun gætte, for det afgøres af medlemmerne af Feds Federal Open Markets Committee ved deres møder – og det eneste, vi iagttagere kan gøre, er at høre efter formuleringer og betoninger, når disse dollarens hemmelighedsfulde broder- og søsterskab udtaler sig.

Vi må helt enkelt spidse ørerne og holde øjnene på stilke.

Guldpris (XAU-DKK)
16 740,30 DKK/oz
  
+ 19,60 DKK
Sølvpris (XAG-DKK)
200,75 DKK/oz
  
+ 2,47 DKK

Du vil måske også gerne læse